עבור לתוכן

מאיפה להתחיל?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש בפורום ולאחרונה גיליתי שכל עניין התכנות מושך אותי ואני שוקל גם ללמוד את זה כתואר (מדעי המחשב למשל).

בעבר לא התעסקתי בנושא הזה, הייתי גיימר בסביבות ה9 שנים עד שהחלטתי שמספיק והגיע הזמן להשקיע בדברים אחרים בחיים.

אני מתנצל מראש אם זה לא המקום לשאלתי.

רציתי לדעת ממה בעצם מתחילים? אני מעדיף להתחיל ולנסות ללמוד מהאינטרנט לפני שאני מוציא כסף על ספרים אבל מאיזו שפה אני אמור להתחיל והאם מישהו יכול לכוון אותי גם לאתרים מסוימים או מדריכים כאלה ואחרים שיוכלו לעזור לי?

תודה מראש לעוזרים! :)

פורסם

אני ממליץ לך להתחיל ללמוד ג'אווה או C.

הראשונה תהיה מעט קלה יותר מאחר ואין שום דרישה לניהול זיכרון.

אתה מוזמן לחפש מדריכים ברשת (tutorials) ומומלץ באנגלית (אם כי יש המון מדריכים בעיברית לג'אווה).

תוריד eclipse, סביבת פיתוח לג'אווה (וגם לעוד שפות אם תרצה) ותתחיל לעקוב אחרי המדריך. אל תהסס לבצע כאן חיפוש בפורום

או לשאול שאלות במקרה הצורך.

על כל שאלה (כמעט) תוכל למצוא תשובות מפורטות בפורומים של stackoverflow (חיפוש בגוגל + המילה stackoverflow)

פורסם

אני מצטרף ל-Gil28, ומוסיף שאני ממליץ Java או C#.

אני חושב שהן ייתנו לך איזון מוצלח בין שפה "כבדה" כמו C לבין שפה גמישה מאוד כמו Python.

בקשר לאיך ללמוד - אני לא יודע באיזה שלב בחיים אתה נמצא (תיכון, צבא, אחרי).

שים לב שבתואר במדעי המחשב כמעט ולא תלמד תכנות. כדאי לך לעיין קצת ברשימת הקורסים כדי לקבל מושג מדוייק מה עושים שם.

אישית (בתור סטודנט) אני חושב שאלה נושאים מרתקים, אבל הכרתי הרבה מאוד מתכנתים טובים שלא הייתה להם סבלנות למתמטיקה ופיתוח אלגוריתמים, וזה ממש בסדר.

שוב כמו שאמרו מעליי - מאוד חשוב להכיר את סביבת העבודה (Eclipse, Visual Studio). אני מאוד מאוד ממליץ ללמוד מספר. ספר יילמד אותך באופן מובנה וייתן לך את הבסיס. אחרי זה, יהיה מאוד קל להתפתח לבד משיטוט באינטרנט.

בהצלחה!

פורסם

אני ממליץ לך להתחיל מ-Python

תוכל ללמוד איתה את יסודות התיכנות, אלגוריתמים ומימושם. יש לה יתרונות עצומים כשפה למתחילים והן כשפה שעובדת כמעט על כל מערכת הפעלה שתוכל להעלות על דעתך.

אח"כ למד C. זוהי (יחד עם אחותה השמנה ++C) השפה החשובה ביותר בתעשיית המחשבים. כמעט כל מערכת הפעלה שרצה היום, כתובה ב-C, כמעט כל קומפיילר (גם לשפות אחרות) כתוב ב-C

אחרי C אני מציע לך ללמוד גם ++C (אתה יכול לשלב לימוד יחד או להתחיל ++C ולהקדיש זמן רב לC שבתוך ++C)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים