עבור לתוכן

Cannot find proper nic + העלמות מוזרה של דרייבר LAN

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

מקרה מוזר קרה לי אמש (חמישי) בשעת ערב לא מאורחת.

לרגע הזזתי מערכת עתיקה אצל קרוב משפחה, דבר שכבר עשיתי בעבר יותר מפעם אחת, ופתאום המערכת החלה לחפש רשת ולאחר זמן קצר הודיע לי שאין רשת.

בדקתי חיבורים, בדקתי עם כבל חדש, גם נוריות החיווי שבכרטיס ה-LAN דלקו ועדיין רשת אין.

בתחילה נורית החיווי בראוטר דלקה והראתה שאמורה להיות רשת. אבל בשלב מסויים גם היא כבתה - ופחות או יותר נשארה מאז כבויה.

לאחר חיבור פעם נוספת של כבלים המחשב הודיע לי שהוא גילה חומרה חדשה ובבדיקה קצרה התברר שאכן מדובר על כרטיס הרשת.

ניסיתי לשחזר את המערכת לנקודה לפני הבלגן (רביעי בבוקר)- לא עזר! הדרייבר הנעלם עדיין נעלם. עדיין אין רשת והוא מדבר על חומרה חדשה.

ניסיתי לחפש דרייברים ברשת ולהוריד, תוך כדי התקנת שני דרייברים שנראו מבטיחים הופיעה לי ההודעה "Cannot find proper nic".

קצת חיפשתי תשובות ברשת ואם הבנתי נכון זה קשור איכשהו לדרייבר של לוח האם, אני צודקת? בכל מקרה מה עושים וכיצד מחיזירם את הענתיקה הזה לרשת?

נתונים טכניים:

- הכרטיס הינו כרטיס LAN PCI - לא אונבורד! (וזאת למרות שתאורטית הדבר אמור להתאפשר בלוח - במקרה הספציפי מסיבות שונות זה לא)

איני סגורה על שמו אבל לפי דפים ששמרי בעבר ושקשורים אליו יתכן בהחלט שמדובר על NC-100TX-DL 10/100

ניתוח ע"י האורסט נתן לי את השם : PCI-ETHERNET 1104-8139 NODB

- הלוח הינו INTEL AVALON 915G

דרייברים ללוח מאתר אינטל

- הדרייברים שניסיתי (תכלס אמור להיות דרייבר זהה) הם מכאן:

http://www.dynamode-drivers.com/index.php?option=com_content&view=article&id=75:nc100tx-dl&catid=40:network-pcicards&Itemid=56

ומכאן: http://www.toggle.com/tag/nc100tx-dl+xp+driver.htm

- מותקן XP-HOME 86 ברשיון.

אבל רצוי מאוד לא להזדקק לדיסק (של XP או כלשהו) היות ומשום מה פתאום האופטי למרות שמנסה, אינו מצליח להפתח (עוד בעיה, איך פותרים אותה?)

אני יודעת שמדובר על מערכת עתיקה, אבל בינתים זקוקים לה ותתפלאו אבל בהתחשב בגילה היא דווקא עבדה בסדר. רק שצריך לסדר אותה כעת.

אודה לכם אם תוכלו לעזור לי הן לפתור את התעלומות אבל בעיקר לתקן את העניין.

שבת שלום

פורסם

Dynamode (השם אומר הרבה למי שחווה את תקופת הdial-up) לא מייצרים את הבקרים שעל הכרטיסים שלהם.

תבדקי לפי vendor/device ID בתוך device manager איזה בקר Ethernet זה בדיוק ואז תוכלי להתקין אותו.

פורסם

הכרטיס נמצא בחריץ הPCI כראוי?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות מולטיקור ורובי

רובי

קלעת בול! אני מתביישת בזה שבעצמי לא חשבתי על כך שאם המחשב הוזז ובעקבות זאת אין רשת, הדבר הראשון שיש לבדוק הוא את הכבל והשני את הכרטיס :kopfpatsch: . נתקתי, פרקתי, אם כבר אז אבקתי (המחשב אובק לפני כחודשיים) רשמתי בצד שם שהיה רשום שם על המדבקה. הכנסתי, חיברתי והנה, יש רשת! לאחר מספק דקות שוב הזזתי את המחשב וכאשר לא היתה רשת פשוט הדקתי חזק יותר את הכרטיס לסוקט. מקווה שזה יחזיק גם אם יזיזו אותו עוד קצת.

מולטיקור

לפני שהוצאתי והכנסתי את הכרטיס וכאשר לא היתה רשת האווסט אמנם זיהה שיש שם כרטיס ואף נתן לי את הדגם שרשמתי מעלה אולם במנהל ההתקנים ההתקן הופיע כסימן שאלה צהוב. לאחר שהכנסתי אותו מחדש, נעלם ממנהל ההתקנים הסימנן הצהוב והופיע זיהוי של כרטיס הלן, זיהוי שלאחר מכן בדקתי והופיע גם באוורסט RTL 8139D PCI Fast Eternet Adapter.

בכל מקרה, כרגע עושה רושם שיש רשת, יש דרייבר ולפחות זה בסדר.

אבל אם אנו כאן, שאלה נוספת ברשותכם

בעבר נסיתי להתקין במחשב זה את ה-WIN7. הכל עבר כשורה רק שאז לא מצאתי דרייבר ל-WIN7 לכרטיס הלן (ומכאן גם לא ממש יכולתי לשלוח את ה-WIN7 לחפש את שאר הדרייברים) מקווה שכעת אני אמצא. השאלה היא האם במחשב מסוג זה (פנטיום 4, לוח מפורט למעלה) ניתן להתקין WIN7 דרך כונן USB (או בדרך אחרת) כי כרגע האופטי מנסה אבל לא ממש מצליח להפתח.

פורסם

יש דרייבר לWIN7 באתר REALTEK

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=6&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false#1

אני חושש שהWIN7 יהיה איטי מדי.

בכונן צריך להיות חור קטן בפנאל הקדמי שלו, שם אפשר להכניס סיכה דקה ולפתוח את המגש ידנית.

אם הלוח מאפשר(אין לי מושג) בוט מUSB, אז אפשר להתקין.

פורסם
  • מחבר

תודה על הדרייבר, רובי

1. אבל הכרטיס הוא של DYNAMODE, האם הדרייבר של ריילטק מתאים לו?

2. אבדוק אם יש חריר בפנל הקדמי ואנסה לפתוח. אם לא נפתח יש משהו אחר שניתן לעשות?

3. אם ניתן לבצע בוט דרך USB זה אמור להופיע בסדר ההתקנה הרגיל?

היה וכן ואם כן ואם אני זוכרת נכון זה לא ממש הופיע שם. מדובר בין השאר על לוח שיש עליו הגבלה כלשהי, שלא לדבר לוח ישן של אינטל.

היה ולא ניתן לבצע בוט דרך USB ונניח והאופטי עדיין מסרב להפתח, האם יש דרך אחרת שאינה כוללת החלפת חומרה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים