עבור לתוכן

חשיבות ספק כוח

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה בעיקר למבינים באלקטרוניקה: האם יש חשיבות מאוד גדולה להבדלים בין ספקי כוח כששני ספקי הכוח הם מאיכות טובה, ועומדים בתקן ATX אך אחד נחשב ליותר טוב?

אני אנסה לתת דוגמא לשאלה: הסתכלתי על שני ספקים- Seasonic x-750 שמקבל ביקורות מעולות ומגדירים אותו כאחד מהספקים הטובים ביותר, ומצד שני ספק Enermax modu87+ 700w שזוכה בעיקר לביקורות פושרות (הוא עומד בכל הסטנדרטים אך לא ממש מצטיין באף קטגוריה). האם משתמש ממוצע יחוש איזשהו הבדל ביניהם במערכת מחשב? האם הם ישפיעו בצורה שונה על אורך חיי הרכיבים במחשב, על היציבות של המערכת (אני לא מדבר על יעילות הספק, הכבלים שלו או הרעש של המאוורר שאלו כבר עניינים הקשורים לדרישות של המשתמש) ?

פורסם

ה Enermax ממש לא זוכה לביקורות פושרות, הדברים הרעים היחידים שאומרים עליו זה העיצוב המגעיל (הצבעים) והמחיר ההזוי. הסיבה שהוא לא מומלץ היא כמובן המחיר, ה SEASONIC (שלא תחשוב לרגע שהוא מושלם) זול יותר והיתרונות של ה Enermax לא מצדיקים את ההפרש.

אם משווים בין הספקים האלה אז לא, לא תרגיש הבדל. בכללי קשה מאוד להרגיש הבדל בין ספק כוח טוב לספק לא טוב (חוץ מבמקרים קיצוניים שהספק מתפוצץ). איכות הספק תשפיע על אורך החיים שלו (כמה זמן הוא יוכל לספק את ההספק המצויין עליו) ויכולה גם להשפיע על אורך החיים של הרכיבים האחרים במחשב (רכיבים אלקטרונים דיי רגישים לקפיצות מתח). אם מדובר במחשב שצורך הספק גבוה ודולק 24/7 יכול להיות שגם יהיה הבדל בחשבון חשמל אבל מדובר בשינוי כל כך קטן שלא נראה לי שזה באמת ישנה משהו.

יש ספקים שיכולים להתפוצץ או שההגנות שלהם לא עובדות כמו שצריך, ספק כזה תזהה רק כשיהיה מאוחר מידי או אם בדקת לפני זה מה אתה קונה. בגלל זה אני לא אוהב שמידי פעם ממליצים פה על ה HECים החדשים, ל hardware secrets התפוצצו כמה כאלה במהלך הבדיקות, חלק מהם בקושי הצליחו לעמוד בהספקים שהיו כתובים עליהם.

פורסם
  • מחבר

מצאתי ציטוט מתוך סקירה של Jonnyguru על ה modu87+:

"there is room for improvement on just about everything here from voltage regulation to turn on spike suppression", כלומר לא כזה מושלם בכלל, ואני מניח שאני לא צריך להביא ציטוט על ה-x750 שקיבל אצלו 10 בביצועים.

פורסם

לא יאמן!!

זה הספק היחיד שבאמת חשבתי שיכול להתחרות בסדרת הX של סיסוניק.

איזו הפתעה..

SEASONIC RULES!!!

פורסם

יש בגדול מאוד 4 קבוצות של ספקים שניתן להתייחס אליהם :

גנריים ברמה נמוכה

גנריים ברמה גבוהה

איכותיים

איכותיים אם "שמות גדולים"

הגנריים ברמה נמוכה דופקים חומרה כמו כלום, נשרפים, ויש כאלה שבלי קשר גם עושים ריח של שרוף בגלל רכיבים שנשרפים לאט בפנים, ולא יכולים להחזיק בצורה נורמלית גם את העומס של המאוורר שבתוך הספק. דוגמה : CIDEV. לא מומלץ לאף מחשב

הגנריים ברמה גבוהה יכולים להחזיק ללא בעיה (מתחים יציבים, אורך חיים שבדרך כלל מספיק לכל אורך החיים של המחשב) מחשב שלא לוקח הרבה. אם זאת הם לא הולכים לעמוד במה שכתוב על המדבקה ולא תמיד יש להם סינון הפרעות טוב. דוגמה : Zumax X2 המזוייף שיש בארץ. Huntkey CP400. מתאים למחשב בסיסי כשאין הרבה תקציב

האיכותיים נותנים את כל מה שניתן לצפות אליו מספק נורמלי כולל מתחים יציבים, הגנות, סינון וכו אבל בלי פיצ'רים מיוחדים. דוגמה : Delta, הדגמים של Chieftec שמיוצרים על ידי Delta. מומלץ לרוב המחשבים כשלא צריך פיצ'רים נוספים

האיכותיים "אם שמות" נותנים את אותה איכות ואמינות. רוב ההבדל הוא בפיצ'רים שונים כמו PFC (שיכול להיות קריטי למטרה מסויימת ויכול לא), מאווררים שקטים במיוחד, סליבינג, כבלים מודולריים, עיצוב שהוא לא "קופסה אפורה", וכדומה. בגדול אין להם יתרונות על האיכותיים הפשוטים מבחינת אלקטרוניקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים