עבור לתוכן

שדרוג הנייד ב ssd - acer aspire 5740g

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה .

ברשותי מחשב נייד acer aspire 5740g

כולל i7 620m

4 gb ram

ati 5650

hdd wd 640 (במהירות 5400)

המחשב קצת מתחיל לקרטע אז אני חושב לשדרג אותו באיזה ssd.. אני חושב שהבעיה היא לאו דווקא בחומרה של המעבד או זיכרון - תקנו אותי אם אני טועה, אלה דווקא בהארדיסק כיוון שהוא רק 5400 והמחשב איטי בטעינת קבצים , העתקתם וכמובן עליתו של הווידוס וכו, וההארדיסק יוצר צוואר בקבוק למחשב כולו.

מחירי ה ssd קצת יקרים , לכן אני לא יכול להרשות לעצמי ssd עם 256 גיגה אז חשבתי יותר על הכיוון של ssd 128 משהו כמו ה m4

ששמעתי שהמחיר שלו אטרקטיבי 520 שח והתמורה היא טובה למחיר (ssd לא רע).

שאלתי אליכם אם אוכל לחבר למחשב זה 2 הארדיסקים 2.5 כמובן?? או שאין אפשרות והאלץ להסתדר רק עם 128 כי זה מאוד מגביל אותי ואני צריך גם את ההארדיסק שלי לאכסון ??

ישנה אפשרות נוספת שמעתי להוציא את הצורב כיוון שהוא גם כן בחיבור סטה, וישנם מארזים שונים ל ssd לחברם למחשב במקום הצורב כמובן, שאין לי בו יותר מדיי צורך, משהו מכיר אפשרות כזאת?

האם כדאי ואפשרי להוסיף עוד 4 ג'יגה נוספים לזיכרון?

השימושים שלי בעיקר הם משרדיים נכון לעכשיו, אך מדיי פעם גם מפעיל משחקים בהגדרות בינוניות.

האם זה יהיה נכון לשדרג מחשב זה? כי הוא כבר אצלי יותר משנה, לא מחשב חדש.

מבחינת החומרה הוא נחשב סביר להיום ?

תודה רבה למי שיוכל לעזור ולהגיב בנושא.

פורסם

ישנם מתאמים שעושים את מה שאתה מציין. כמובן לחבר אליהם את הכונן הקשיח ואת הSSD לחבר ישירות למרכת.

עוד 4 גיגה זכרון נראה די מיותר.

החומרה של המחשב בסדר גמור.

מחירי הSSD עלו חזרה לאיזור ה615+

פורסם

אני לא בטוח שיש מתאם תואם ל-ACER, אבל מה שכן תוכל לעשות זה לקנות מארז חיצוני לדיסק קשיח הנוכחי שבמחשב (640GB) ושהוא יהיה אצלך מחובר ב-USB למחשב למטרות אכסון.

בעיות האיטיות יכולות לנבוע משימוש רב במחשב, התקנה, הסרה ובכלל "מעבר" קבצים במחשב.

זמנית תוכל לפתור זאת ע"י התקנה מחדש של מערכת ההפעלה (ניתן דרך מחיצת השחזור) רק תזכור להסיר כל מיני תוכנות מיותרות שבאות לרוב עם המחשב.

תבדוק שאין לך שטויות במחשב עם תוכנות Ad-Aware למיניהם וכן תבדוק שעם המחשב לא עולים דברים שאתה לא צריך (msconfig בשורת ההפעלה).

פורסם

כעקרון תחפש באיביי תושבת של הרדדיסק בתוך CD לסאטא. אם לtravelmate 4050 העתיק שלי מצאתי מתאם כזה מSATA לIDE אין סיבה שלא תמצא לשלך.

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח שיש מתאם תואם ל-ACER, אבל מה שכן תוכל לעשות זה לקנות מארז חיצוני לדיסק קשיח הנוכחי שבמחשב (640GB) ושהוא יהיה אצלך מחובר ב-USB למחשב למטרות אכסון.

בעיות האיטיות יכולות לנבוע משימוש רב במחשב, התקנה, הסרה ובכלל "מעבר" קבצים במחשב.

זמנית תוכל לפתור זאת ע"י התקנה מחדש של מערכת ההפעלה (ניתן דרך מחיצת השחזור) רק תזכור להסיר כל מיני תוכנות מיותרות שבאות לרוב עם המחשב.

תבדוק שאין לך שטויות במחשב עם תוכנות Ad-Aware למיניהם וכן תבדוק שעם המחשב לא עולים דברים שאתה לא צריך (msconfig בשורת ההפעלה).

אני מעדיף כמה שפחות סרבול ולהסחב עם כוננים נוספים למחשב שהוא גם ככה דיי גדול, האופציה של חיבור כונן קשיח במקום הצורב נראת לי אופציה מצויינת, וכמובן לשים במקום כונן הקשיח הקיים את ה ssd בתור חיבור ראשי.

כמובן שפירמטטי את המחשב לגמריי, התקנתי את הווינדוס הסרתי את הזבל של אייסר , בדקתי כמובן בסטרטאפ מסקונפיג שכלום לא עולה עם המחשב מלבד מה שבאמת צריך , וכו, לאחר ביצוע כל הפעולות הללו אין ספק שהמחשב האיץ את עצמו בקצת, אך עדיין הוא איטי בטעינת קבצים, עד כדי כך שאני שם שירים במחשב או סרטון, ובו זמנית גולש באינטרנט והמחשב מקרטע והסוונד גם כן עם תקיעות, הבעיה הזאת תמיד היית עם המחשב ולדעתי זה ההארדיסק שמאת את כל המערכת כיוון שהוא 5400, שאר החומרה היא דיי טובה בשביל לא לגרום לבעיות כאלו, תקנו אותי אם אני טועה? ככה שנראה לי האופציה של ssd עם שמירת הכונן הקיים היא אופציה מצויינת, גם ככה לא התשמשתי בצורב מלבד פעם אחת להתקנת הווידוס, ולפי מה שידוע לי אפשר גם להתקין ווינדוס גם דרך הusb הלא כך?

מה שמצאתי באייביי זה המגירה הזאת:

http://www.ebay.com/itm/SATA-2nd-hard-drive-HDD-Caddy-Bay-For-Acer-Aspire-5738-5740-5740G-/220976891162?pt=UK_Collectables_HardDriveEnclosures_RL&hash=item33733fc51a

סכ"ה בערך 90 שקל ומשלוח חינם.

האם זה יתאים בשביל לבצע את השדרוג הנ"ל??? זה משהו שאני אוכל לדעתם לעשות לבד בלי להסתבך יותר מדיי? כי לא התעסקתי בחיי יותר מדיי עם ניידים? אז אם אני מבצע את זה שם את הכונן שלי במגירה הנ"ל , ובתור כונן ראשי שם את הm4 נניח, המחשב שלי יעבוד טוב עם הssd , כיוון שלמיטב ידעתי הוא sata 2 והכונן הוא sata 3 ? הוא יעבוד בצורה האולטימטיבית שלו?

תודה רבה למגיבים , אתם על הכייפאקקק..

:yelclap:

פורסם

תשמע, לי יש מחשב נייד עם חומרה חלשה משמעותית משלך והפעולות שאתה מתאר עובדות כמו שצריך ובמהירות.

אולי בכל זאת יש בעיה כלשהי.

פורסם
  • מחבר

תשמע, לי יש מחשב נייד עם חומרה חלשה משמעותית משלך והפעולות שאתה מתאר עובדות כמו שצריך ובמהירות.

אולי בכל זאת יש בעיה כלשהי.

באמת שאני לא יודע מהי הסיבה..

כשאני משחק משחקים חדשים כמו נניח call of duty האחרון שיצא וגם medal of honor האחרון שיצא, שהם נחשבים כבדים על המחשב.

המשחקים רצים חלק על המחשב עם ההגדרות הכי גבוהות.

לפי הידע שלי משחקים נניח , מנצלים לרוב את המעבד וכרטיס המסך, ופחות את ההארדיסק, בפעולות כאלו המחשב עובד חלק.

אך שאני מפעיל את המחשב לוקח לו הרבה זמן לעלות, כמו שציינתי את העניין של השירים נניח עם עבודה בו זמנית עם המחשב, אם זה עם אינרטנט או איזה תוכנה\התקנה כלשהי, המחשב פשוט מקרטע, לאחותי יש מחשב הרבה יותר חלש משלי והיא לא יכולה להריץ משחקים ומה שאני עושה עם המחשב, אך יש לה הארדיסק 7200 ולא 5400 , והפעולות שקוראות אצלי דווקא לא קוראות אצלה, וההרגשה האישית שלמרות שיש לי זיכרון ומעבד וכרטיס מסך יותר מתקדמים המחשב שלה רץ יותר חלק, אך אצלי עם ההארדיסק שיוצר צוואר בקבוק למחשב ישנם הרבה קרטועים.

יכול להיות שזוהי הסיבה ? או שמה בעיה אחרת?

פורסם

לא, אין מצב שזאת הסיבה.

כרגע אני עם SSD בנייד, לפני כן היה לי דיסק קשיח 5400, ואני יכול לומר לך שאין כמעט הבדל בפעולות כמו גלישה, אופיס, שמיעת שירים וכו'.

פורסם
  • מחבר

אז מהי לדעתך יכולה להיות הבעיה?

אם המחשב עבר פרמוט , נקי לחלוטין..

ואם מפרט יחסית טוב, הוא עובד סביר אבל יש רגעים שהוא איטי שאני מפעיל כמה פעולות במקביל?

כמו כן זה מתאם מתאים ל ssd למחשב שלי?

http://www.ebay.com/itm/SATA-2nd-hard-drive-HDD-Caddy-Bay-For-Acer-Aspire-5738-5740-5740G-/220976891162?pt=UK_Collectables_HardDriveEnclosures_RL&hash=item33733fc51a

פורסם

לא, אין מצב שזאת הסיבה.

כרגע אני עם SSD בנייד, לפני כן היה לי דיסק קשיח 5400, ואני יכול לומר לך שאין כמעט הבדל בפעולות כמו גלישה, אופיס, שמיעת שירים וכו'.

קשה לי להאמין.

פורסם

אם הפעולות שלו לא כוללות multitasking והרבה swapping - למה שיהיה הבדל?

פורסם

זמן התגובה של אפליקציות אמור להשתפר בהרבה. אולי מעשית ההבדל בין 7 שניות לשניה וחצי בטעינת הפיירפוס הוא לא קריטי, אבל התחושה שהכל עובד ברגע שלוחצים בולטת. יש לי מולי 2 מחשבי E6220 עם מעבדי I7 ומפרטים זהים חוצ מSSD באחד ו7200 בשני וההבדל מורגש מאוד.

פורסם

תראו, פעולה כמו פתיחה של דפדפן היתה כמעט מיידית גם עם הכונן המכני. גם אם ה-SSD נתן שיפור כלשהו, זה כבר לא משהו שניתן להרגיש. והאמת היא שפתיחה של דפדפן מעולם לא נמשכה אצלי 7 שניות.

כנ"ל לגבי שימוש באופיס. אולי בפתיחה של קבצים ממש גדולים מתחילים לראות הבדל, אבל לא יצא לי לנסות את זה.

בכל מקרה, לשמוע שירים במקביל לגלישה או משהו אחר מעולם לא גרם לקרטועים כמו שקורה לפותח השרשור. זה בכלל לא מדגדג את היכולות של המחשב.

פורסם
  • מחבר

תראו, פעולה כמו פתיחה של דפדפן היתה כמעט מיידית גם עם הכונן המכני. גם אם ה-SSD נתן שיפור כלשהו, זה כבר לא משהו שניתן להרגיש. והאמת היא שפתיחה של דפדפן מעולם לא נמשכה אצלי 7 שניות.

כנ"ל לגבי שימוש באופיס. אולי בפתיחה של קבצים ממש גדולים מתחילים לראות הבדל, אבל לא יצא לי לנסות את זה.

בכל מקרה, לשמוע שירים במקביל לגלישה או משהו אחר מעולם לא גרם לקרטועים כמו שקורה לפותח השרשור. זה בכלל לא מדגדג את היכולות של המחשב.

זה לא רק בגלישה בדפדפן ושמיעת שירים במקביל , הזחילות של המחשב קוראות בהרבה פעולות, נניח אני מעתיק קובץ מהמחשב או מתקין משחק\תוכנה ובו זמנית שומע מוזיקה גולש אז כן המחשב מקרטע, כמו שאמרו בהודעות לפניי שאני לוחץ על דפדפן או פותח את המחשב שלי או כל דבר שאני לוחץ על המחשב מרגישים שלמחשב לוקח זמן להגיב, וכמובן שתוך כדי שימוש מרגישים את הקרטועים הרבה יותר, אולי זה משהו שאפשר לחיות איתו , הקרטועים קורים לרוב שאני מפעיל לחץ נגדיר את זה ככה על ההארדיסק, אך שאני לא מפעיל לחץ עם המחשב הוא עובד סבבה, אני בכל אופן מצפה יותר מהמחשב שלי, וחשוב לי כמו שאמרו בהודעות לפניי שהמחשב יעבוד יותר חלק , וירגיש יותר חלק. עם ההארדיסק הזה מרגישים את האיטיות, והמחשב עצמו לא רע, כך שנראה לי שדרוגו יביא לביצועים טובים יותר של המחשב , אולי לא על הנייר כי באמת השניה שתיים פה או שם לא קריטית, אך בשבילי זה יהיה שיפור כיוון שההארדיסק נורא איטי, ושדרוגו יתן להרגיש הרבה עבודה הרבה יותר חלקה על המחשב.

יש לי בבית עוד מחשב נייח עם i3 + 4 gb ram אך יש לו הארדיסק 7200 f3 samsung והמחשב מרגיש הרבה יותר מהיר.

המתאם שהעלתי בהודעה הקודם יתאים לביצוע השדרוג?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים