עבור לתוכן

התארגנות לרכישה קבוצתית של דיסקים קשיחים

Featured Replies

פורסם

כנראה שיש איזה סיפור.

כולנו בתקווה שבעתיד הוא יתגלה.

• תגובות 357
  • צפיות 74.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סיכום של התלאות שעברנו עד עתה:

פנינו ליבואנים ולחנויות הגדולות בניסיון לקבל הצעת מחיר נורמלית. התגובה היתה צוננת (בלשון המעטה). כשכבר קיבלנו תגובות הן היו בנוגע לדגמים לא רלוונטיים (BLACKים למינהם במחיר גבוה, כונני 1.5 טרה וכו') והתחושה היתה שהיבואנים\חנויות רואים זאת כהזדמנות להפטר מציוד שתקוע אצלם במחסנים. לזאת כמובן לא הסכמנו. לאחר משא ומתן ארוך הצלחנו לקבל הצעה טובה לדגם אטרקטיבי (400 ומשהו ש"ח לכונן 2TB). הבעיה היא שזה מותנה בכמות יחידות גבוהה וניתן רק לאסוף במקום או לשלוח ע"י UPS. היות שמקום האיסוף העצמי לא כ"כ נוח ותוספת של 45 ש"ח שנדרשה לשליח קיצצה בהנחה המוצעת העניין נתקע. זהו מצב העניינים כרגע.

הערה לסיום: בחו"ל המחירים לחנויות\דילרים כבר קרובים למחירים שהיו לפני ההצפות. בארץ המחירים עדיין גבוהים היות וזה משתלם ליבואנים (כמובן). אף אחד לא רוצה להוריד ממתח הרווחים כדי לא להחזיר את השוק למחירים שלפני ההצפה מחד, ולהתקע עם מלאי במחסנים במחיר הגבוה מאידך. זו דעתי האישית לפחות.

פורסם

מהי כמות היחידות הגבוה?

יש פה 32 עמודים שכמעט כולם זה אנשים שרוצים לפחות כונן אחד...

אני בטוח שהם יהיו מוכנים ל 100 - 200 כוננים דבר שיש כרגע... לגבי האיסוף ומהשלוח...צריך לשאול את האנשים פה אולי אנשים מוכנים לזה...וברגע שזה יתקדם לעשות עוד ניסיון שאני מאמין שיצליח להגיע להסדר יותר זול ונוח עם המשלוח...

ולגבי הכונן... אפשר לדעת באיזה כונן מדובר?

תודה

פורסם

הערה לסיום: בחו"ל המחירים לחנויות\דילרים כבר קרובים למחירים שהיו לפני ההצפות. בארץ המחירים עדיין גבוהים היות וזה משתלם ליבואנים (כמובן). אף אחד לא רוצה להוריד ממתח הרווחים כדי לא להחזיר את השוק למחירים שלפני ההצפה מחד, ולהתקע עם מלאי במחסנים במחיר הגבוה מאידך. זו דעתי האישית לפחות.

לדעתי, אין שום סיבה שאנו נהיה אלו שנכנע לבסוף. אחרי הכל, הכסף הוא שלנו.

לכן אני חושב שטוב אם נעשה סדר בסרטים ובמשחקים הישנים, ונמחק מה שאנו סתם שומרים.

ואת תוספת הנפח נדחה לירידת המחירים הבלתי נמנעת שתבוא לבסוף. (אם הדיסק הוא לא עבור דרישות פרנסה)

פורסם

זו בדיוק היתה כוונתי בהערה הזו.

פורסם

מקובל עלי

פורסם

גם עליי,

הכנתי את עצמי נפשית לדבר :)

פורסם

אני עדיין טוען שכדאי לפנות ליבואנים שלא התעסקו עם קשיחים עד עכשיו ולא תקועים עם מלאי. שינצלו את ההזדמנות של הכמויות היפות

שיש כאן.

פורסם

סיכום של התלאות שעברנו עד עתה:

היות שמקום האיסוף העצמי לא כ"כ נוח...

מה המיקום? יש לי חברים בכל חור במדינה הזאת

פורסם

אם זה היה תלוי בי הייתי מטיל ווטו על כל החנויות ולא קונה מהם כלום עד שהם לפחות יישרו קו עם מחירים בחול...

כי בארץ כולם חוגגים פה... ולדעתי מה שהם אמרו זה דבר נכון... הבעיה היא שלא כולם חושבים ככה ויש את אלו שקונים בכל מחיר או בכלל לא יודעים מחירים ועוד חושבים שזה זול והם מרוקנים להם את המלאי וסיבוב החגיגות נמשך

פורסם

^^^ דווקא אנו כן משפיעים במעט להקדמת ירידת המחירים אם אנו לא קונים במחיר מופרז.

קודם כל, מדובר כאן במאות. - יש למספר כזה השפעה.

דבר שני, לא רק אנו דוחים בינתיים את הרכש, אלא גם הרבה אנשים פרטיים אחרים, וגורמים עסקיים. בחברה בה אני מועסק, כבר לא מחזיקים 5-10 דיסקים קשיחים כ spare למקרה ויתקלקל בתחנה. אלא קונים ממש לפי הצורך, ואת הגודל המינימאלי. וידוע לי שבעוד מקומות זה כך.

אין לי ספק שאפילו אם מתח הרווחים של היבואנים עלה, עדיין מספר היחידות שנמכרו ירד.

Gil28, זה אפשרי. אבל יחסית קשה להגיע בחברות אלו לממונה רכש חו"ל. ובנוסף, כמה מאות יחידות מקסימום עדיין לא ממלאים מכולה.

פורסם

400 שקל לכונן 2 טרה לדעתי זה מחיר הוגן. אבל כן גם דעתי אם ניתן לחכות והמחירים מתאזנים אז למה לא.

פורסם

זה לא בדיוק תואם את הנתונים, המחירים אמנם זולים יותר יחסית לסוף חודש אוקטובר ותחילת נובמבר, אבל עדיין יש הבדל די גדול.

פורסם

מה המיקום? יש לי חברים בכל חור במדינה הזאת

מצטרף לשאלה

פורסם

זה לא בדיוק תואם את הנתונים, המחירים אמנם זולים יותר יחסית לסוף חודש אוקטובר ותחילת נובמבר, אבל עדיין יש הבדל די גדול.

המחירים לחנויות ולדילרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים