עבור לתוכן

מספר שאלות בנושא דרייברים (מקושרים ללוח)

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

לפני כמה ימים התקנתי מחדש על המערכת את ה- WIN7 ובעקבותיו כמובן את שלל הדרייברים.

התעוררו מספר בעיות וכאשר ביקשתי עזרה, קבלתי תשובה שהשאירה אותי עם מספר שאלות בנושא:

אשמח אם תוכלו להסביר לי מעט דברים

1. דרייברים ללוח האם

את הדרייברים הקשורים ללוח הורדתי והתקנתי מהעמוד של לוח האם (GA-870A-UD3) בנוסף, במערכת מותקן מעברד AMD Athlon II X4 635 2.9GHz Quad Core.

נאמר לי שיכולתי להוריד דרייברים חדשים יותר לערכת השבבים מהאתר של לוח האם

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx

נכנסתי לשם אולם היה לי מעט מוזר לגלות שמוצעת חבילת דרייברים זהה לכל ערכות השבבים מסדרה 700 ומעלה (במערכת מותקן מעברד AMD Athlon II X4 635 2.9GHz Quad Core.) כלומר, אם הבנתי נכון, דרייברים זהים ללוחות משלושה סוגי סוקט (2+ 3 3+). האם הבנתי נכון? האם דרייבר זה אכן מתאים למערכת? מה העניין עם דרייבר אחד לכל כך הרבה סדרות? אשמח להסבר.

2. AMD AHCI Driver

בשתי חבילות הדרייברים של AMD הן לצ'יפסט והן הקטליסט מופיע דרייבר זה

ממה שלמדתי מהפורום ורצוי להתקין את ה- AHCI Driver טרם התקנת המערכת, אחרת ניתן להתקינו אבל יש לבצע שינויים שונים שמעבר לסתם התקנת עוד דרייבר. עדיין, פתע אני רואה אותו מופיע כאן בחבילה.

כעקרון, במקרה שלי הותקן הדרייבר בחנות בעת התקנת המחשב (וזו אחת הסיבות שגם במקרה של תקלה אעדיךל להמנע אם ניתן מאחתול הביוס).

עדיין, אני תוהה האם זה אומר שחל בנושא זה שינוי? האם יש סיבה אחרת?

3. דרייבר לכרטיס הקול

כאשר חיפשתי דרייבר לכרטיס הקול הבטתי הן באתר של גיגבייט והן באתר של רילטק. ראיתי שבעוד שבאתר של רילטק נראה שהדרייבר חדש יותר (גרסה R2.68 מתאריך 30/3/2012), באתר של ג'גבייט הופיע דרייבר לכרטיס הקול בתוספת UAA Driver

Realtek Function driver for Realtek Azalia audio chip (Including Microsoft UAA Driver in English edition)

וגם הוא על פניו נראה לא כזה ישן, גרסה - 5.10.0.6554 מתאריך 2012/03/06 אם כי לא ניתן כמובן לדעת איזה דרייבר לכרטיס הקול נמצא בו

כאשר חיפשתי מעט מידע אודות ה- UAA Driver נראה היה שלפחות בעבר (XP VISTA) הוא היה חיוני (אם כי איני זוכרת שהתקנתי אותו).

אשמח אם מישהו שמבין יסביר לי יותר בנושא ואף ייעץ לי האם כדאי לקחת את הדרייבר של קילטק בלבד או את הדרייבר המשולב?

4. בין הדרייברים התקנתי את החבילת קטליסט 12.4. והיות והיו לי בעיות להתקינה בשלמותה החלתי להקינה בחלקים

בחבילה היה ה- AMD APP SDK Runtime ולמרות שהתקנתי אותו (ולא היתה בעיה) נאמר לי שלשימושים שלי (בגדול שימושים משרדיים ו-HTPC - חלק מזה כולל תוכנות פחות פשוטות) גם בו לא יהיה צורך.

מדברים שקראתי הבנתי שתוכנה זו משמשת בעיקר למפתחים אולם יצא לי לקרא בתכנים הקשורים ל-HTPC בעולם שבכל אופן התקינו אותה לשימושי HTPC.

שאלתי: למה משמשת תוכנה זו והאם באמת אין לי עכל צורך בתוכנה זו וכך גם לא לתוכנות HTPC אחרות שאולי יבנו עליה בצורה כזו או אחרת?

תודה לעונים

וסופשבוע נהדר שיהיה

פורסם

1.

תתקיני רק מה שיש באתר של לוח האם משום שאלה נבדקו עם הלוח שלך. ככלל, אם המערכת עובדת לשביעות רצונך אין צורך להתקין דרייברים שוב.

2.

AHCI וכל השאר - כמו ב1. מה שיצרן הלוח נותן לך - איתו תשתמשי. שוב, רק אם מה שבא עם החלונות לא מספיק

3.

כמו ב-1, התוכנות שיצרן הלוח מספק לך, הן אלה שתצטרכי להפעיל והן אלה שידאגו שיעבוד הקול במחשב

4.

תשתמשי במה שמגיע מיצרן הלוח (דיסק שקיבלת או מהאתר שלו) אם הכל עובד לשביעות רצונך, אין צורך לשדרג

SDK=Software Development Kit

אלה קבצים ותוכנות שנועדו למפתחים, אם את לא מתעתדת לכתוב תוכנה במחשב שלך, את יכולה לוותר על זה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה הזריזה, בור

נראה שלא רק אני עירה בשעות כאלה מוזרות :)

1. אני מבינה שאתה מייעץ לא לגעת במערכת. אם עושה רושם שהיא עובדת אין טעם לנסות דברים חדשים.

כאמור בינתים היא נקיה ועושה רושם שעובדת (לא עושה כלום ומחכה להמשך התקנות אבל עובדת) :)

זאת בהסתייגות שכאמור עדיין היתה בעיה להתקין את הקטליסט 12.4 בשלמותו. בינתיים טרם התקנתי את שאת הרכיבים שיש שם ונותר לי לתהות

1. אם אצטרך להתקינם היכן תצוץ הבעיה

2. האם ייתכן ובעיה קשורה לדרייברים אחרים והיא עלולה לצוץ במקום אחר.

ללא קשר ולשם השכלתי אשמח אם בכל זאת תוכל להרחיב לי

1. בעניין הדרייבר ללוח המתאים לכ"כ הרבה סדרות לוחות - בנוסף, האם היותו מתאים גם לסדרות לוחות חדשות משלי אומר שיתכן והוא יכול לשפר עוד את הביצועים מהלוח שלי (במידה שרלוונטית עבורי כמובן - למשל OC לא הייה במערכת הזו)

2. על AMD AHCI Driver שנראה שבחבילות של AMD בניגוד לדרייברים המופיעים באתר של גיגבייט הוא מופיע כדרייבר רגיל ולא כזה המצריך התקנה מהפלופי.

3. Microsoft UAA Driver

פורסם

1. בעניין הדרייבר ללוח המתאים לכ"כ הרבה סדרות לוחות - בנוסף, האם היותו מתאים גם לסדרות לוחות חדשות משלי אומר שיתכן והוא יכול לשפר עוד את הביצועים מהלוח שלי (במידה שרלוונטית עבורי כמובן - למשל OC לא הייה במערכת הזו)

2. על AMD AHCI Driver שנראה שבחבילות של AMD בניגוד לדרייברים המופיעים באתר של גיגבייט הוא מופיע כדרייבר רגיל ולא כזה המצריך התקנה מהפלופי.

3. Microsoft UAA Driver

שידרוג תוכנה ללוח לא משפיע על ביצועים, גירסאות חדשות הן בעיקר תיקון באגים, שיפור יציבות וכו'. לצורך זה את צריכה להשתמש במה שיצרן הלוח סיפק לך.

לגבי AHCI ו-UAA אני לא בקיא, אבל אם הדיסק הקשיח שלך מזוהה ועובד, ואם את שומעת סאונד במחשב שלך, אז מערכת ההפעלה מזהה את הדיסק ועובדת איתו וכנ"ל לגבי הסאונד. אגב, אלה שאלות תוכנה ספציפיות לפורום חלונות ואולי תקבלי שם יותר מידע.

פורסם
  • מחבר

תודה בור

שבת שלום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים