עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

דחוף! אמור להגיע אליי G74SX היום! תוהה ברגע האחרון לגבי חלופות תחת 10K, תודה!

Featured Replies

פורסם

אהלן,

קניתי אתמול את ה- G74SX בגרסא עם 160G של SSD, מפרט מלא כאן:

http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=213513521&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he

קניתי אותו בתפיסה שאני צריך מחשב חזק לשימוש כללי, ושלא יהיה הכי חזק אבל גם לא יהיה חלש במשחקים.

אני לא גיימר של ממש, גם בגיל שלי שכפול מגילם של החבר'ה וגם אני לא משחק משחקי action קיצוניים, אבל בימינו אפילו civilization ושוגון דורשים מעבד גרפי חזק (ראיתי שאנשים בפורומים נאלצים להוריד את ההגדרות הגרפיות שלהם בשביל מפות גדולות בciv, או קרבות עם הרבה משתתפים בshogun), שלא לדבר על skyrim ודומיו, כך ש560M היה נראה לי שבב גרפי מינימלי אם אני רוצה אורך חיים של 3 שנים ומעלה מהמחשב גם עם הגדרות גרפיות בינוניות.

אלא שעכשיו ראיתי שיש בישראל כבר את ה*G75J למיניהם, שבהם באותו מחיר בשביל וויתור על SSD ותלת מימד, מקבלים 670m במקום ה560m של הG74, וגם i7-3610qm, שזה אותם ביצועים בפחות צריכת סוללה. חוץ מזה גם בשאיפה עובד שם optimus שקראתי בביקורות שלא עובד בG74, מה שעוד יותר קריטי לסוללה. החלטתי שבשביל הSSD עדיף לי להישאר עם הG74 בין השניים האלה, כי בכל זאת לא הכל משחקים. וגם הבנתי שהמסך תלת מימד שלו אמור להיות מאד טוב גם באפליקציות דו מימד, ואני אוהב צילום.

אבל תהיתי אם יש עוד רעיונות למחשבים מתחת ל10K, שיהיו טובים בצד הגרפי (גם אם לא הכי טובים שיש בשוק), ויתנו חוויה טובה בכל השאר, שאולי יהיו עדיפים על הG74SX שהזמנתי.

ושוב - דחוף לי קצת כי המחשב מגיע היום ונזכרתי שיש אנשים טובים עם עצות רק ברגע האחרון :kopfpatsch:

תודה רבה, חבר'ה!

• תגובות 30
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בנוסף, האם בעצם גם 635M יכול לספק את הדרישות האלה לשלוש שנים קדימה (תחת ההנחה שהרזולוציה הטבעית בכל לפטופ מהסוג היא 1080p, ומשחקים רצים על medium settings+)

תודה!

פורסם

בקנייה בסכום כזה אני לא הייתי מתפשר על המעבד הגרפי.

תוכל לעיין בזה ולהחליט : http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-635M.66964.0.html

האם אתה חייב מחשב נייד?

בסכום נמוך יותר אתה מקבל שולחני חזק.

בכל מקרה אני מבטיח לך שתהנה מהמחשב. (יש לי נייד עם כרטיס 560 )

פורסם
  • מחבר

תודה! אני מכיר את האתר, ולפיהם גיימרים "אמיתיים" לא יקחו 635M לרזולוציות full hd, בטח לא אם רוצים להיות future proof, אבל אני עם דרישות (מעט) צנועות יותר מאחרים כמו שאני כותב למעלה. אם לא להתפשר על המעבד הגרפי אני יכול לעבור מהG74 לG75 שרשמתי למעלה, להוסיף 1000 ש"ח בערך בשביל לקנות SSD לG75 (כי זה פיצ'ר מפתח שקיים בG74) ולוותר על 3D, ואז אני אקבל 670M בעוד כמה שבועות במקום 560M, השאלה אם זה הגיוני לוויתורים ולהפרש 1000 ש"ח?

פורסם

אני יכול רק להגיד לך שהפיצ'ר תלת ממד הוא מיותר ברוב המקרים, במיוחד בנייד.

יש לי מחשב Dell עם תלת ממד, ואחרי שבועיים של שימוש במשקפיים אני כבר לא משתמש בהם 4 חודש.

אני לא רואה סרטים בתלת מימד (לא יודע מאיפה להשיג אותם, והם לא משתלמים מבחינת נפח אחסון), ומשחקים לא ממש זורמים עם התלת מימד.

אם אתה רואה לנכון לקנות מחשב בגלל שיש לו תלת ממד, תקנה.

אבל אישית אני ממליץ לחשוב על השימוש של המחשב פעמיים (במיוחד הצורך בניידות גורע מהיכולות) ולהמנע מקנייה של טרנדים שאתה לא צריך.

פורסם
  • מחבר

תודה על האינסייט, והתלת מימד הוא אכן לא השיקול העיקרי, הוא הבדל שאני מציין, כמו שכתבתי למעלה - אני בעיקר עושה את האבחנות על מחיר (מן הסתם :) ) על SSD ועל כרטיס גרפי. התלת מימד הוא כן שיקול עקיף, דווקא כשהוא מציג דברים של דו מימד, כי הבנתי שאצל אסוס הם בוחרים פנלים של תלת מימד שיהיו בהירים וקונטרסטיים יותר מאשר המסכים הרגילים שלהם, ככה שלפחות לפי ביקורת אחת (נדמה לי שבביקורת ה-"עדכון" של notebookcheck אבל לא סגור על זה), מציינים את המסך הזה כטוב במיוחד גם לדו-מימד. אז תלת מימד לא שימושי יותר מדי כתלת מימד, אבל הוא אינדיקציה למסכים יותר מושקעים אצל אסוס. ושוב - לפי ביקורת אחת לא תורה מסיני.

בכל אופן, מסכים, השיקולים העיקריים של הלפטופים שאני מציין הם SSD או לא, כרטיס גרפי 635->560->670 ומחיר. הלפטופ שאני קונה ומתלבט לגבי חלופות עומד באמצע פה (יש לו SSD 160 וכרטיס 560, והוא 1000 שקל פחות מלפטופ עם כרטיס 670 שמרכיבים לו לבד SSD 256, ו2500 יותר מלפטופ עם כרטיס 635, בלי SSD, פנל מסך רגיל ועם חצי כמות זיכרון)

וזה רק באסוס, כמובן יש מיליון שילובים אחרים שאולי יכולים להיות מקבילים ולכן אני שואל כאן :)

פורסם

התוספות שאתה מדבר עליהן יחסית נמוכות בעלות לעומת אם אתה מזמין "מורכב ומוכן".

סטיק זיכרון 4GB - עולה 120+ ש"ח, שדרוג לבד חוסך המון וגם דיי פשוט לביצוע.

כונן SSD 128GB, במכירה הקבוצתית שהיתה פה בימים האחרונים ניתן היה לקחת אחד בכ-530 ש"ח. אני לא יודע אם המחיר יחזור או אם עדיין אפשר להשיג.

המחיר שראית בכתבה זה מחיר מומלץ לצרכן וזה כמעט אף פעם לא המחיר שבו ימכר המחשב, הוא ימכר בפחות כמובן (רק חשוב לשים לב לאחריות!!).

כרגע יהיו הרבה שינויים בכל מיני דגמים וחברות עקב כניסת מעבדי ה-IVY ובכלל "ריענון" כולל, כך שכשאתה מדבר בסכומים מטורפים כאלה למחשב הייתי דווקא מחכה ולוקח את ההכי חדש.

תלת מימד כפי שצויין פה לא שימושי למרבית המשתמשים.

בעיקרון, תלוי בשימושים שלך אבל לפעמים לקנות מחשב "הכי טוב" זה לא שווה כלכלית.

עדיף לדוגמא לקנות מחשב ב-5,200 (עם 635), לחסוך את ה-4,500 לרכישה שתהיה עוד 3 שנים נניח, כשתרגיש שהמחשב לא סוחב ואז תקנה חדש. (תוכל במקביל למכור את הישן והחזיר מעט מההשקעה שלך כיום)

ככה במקום מחשב ל-3-4 שנים, זה "ימרח" לך על פני 5 שנים נניח.

אין לדעת לאן השוק הזה ילך, השינויים הם עצומים בכל הנוגע למחשבים ניידים משנה לשנה.

האם אתה צריך בכלל מחשב נייד? מה המטרה ברכישת נייד? מקום נטו? או שיקול אחר?

כי ניתן באותה מידה לקנות מחשב שולחני חזק + נייד שבאמת יהיה נייד מבחינת משקל ולא טנק סחיבה על הגב. המשקלים הם עצומים ב-17" ומה שרשום אפילו לא כולל את משקל המטען שמגיע בקלות לחצי קילו.

פורסם

^^^^

רק תיקונון קטן בקשר ל - SSD :)

530 ש"ח עולה כונן 128 ג"ב

כונן 256 עולה בסביבות 1040 ש"ח

:xyxthumbs:

פורסם

טעות שלי :)

עולה או עלה? זו השאלה חחחח :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ניידות לא עקרונית לי, אני יוצא מהבית רק עם טאבלט ממילא, אבל מצד שני, אין לי מקום להרים עמדה של מחשב שולחני, ואני גם לא אוהב ללכת אל עמדה כזו ולהתיישב שם, אני צריך משהו שאפשר לשים על השולחן בסלון ולקפל הצידה כשלא צריך.

לגבי ה635, מאחר שרוב הלפטופים היום באים עם רזולוציה טבעית של 1080p שהיא דורשנית קצת לצערי, ואני לא אוהב לשחק ברז' נמוכות מהרז' הטבעית, אז אני מתחיל לקבל את הרושם מפורומים בחו"ל, שאין לי מה לעשות עם ה635, ובטח שאין ל635 יותר חיים מעבר לעוד שנה וחצי-שנתיים. ונשאלת השאלה, מה יש יותר בזול עם 560m או דומה לו, ואני כן מעוניין במעבד quad כי פוטושופ מנצלת את זה לא רע. אני נשארתי או עם דברים שרק מפורסמים בזאפ ואין להם גיבוי במלאי של חנויות (למשל G73SW עם 460M, נופל תחת "פרסום-פיתוי" לגמרי), או עם דברים שבהם אני נניח יכול לחסוך 1000 שקל וקצת אבל אם אני ארצה להוסיף בעצמי SSD שחסר להם אני כמעט סוגר את כל ההפרש ועדיין אני נופל בכל מיני קטנות אחרות שחסר להם.

אני לא אומר שעברתי על כל האפשרויות בארץ, לכן אני כאן, לשמוע על עוד אפשרויות שפיספסתי, ואני בטוח שיש כאלה. ומאד מעריך את הרעיונות שלכם.

פורסם

לדעתי אם זה המצב כדאי לך לחכות שה-75 יגיע לחנויות ולקנות אותו. :s05:

אפשרות אחרת היא הזמנה מחו"ל, גם עם מיסים ומע"מ ניתן לקנות את המחשב בפחות כסף. רק חשוב לוודא שאכן מקבלים איתו אחריות מלאה בינ"ל שתקפה גם בארץ.

אני לא מבין כל כך בזה ובחנויות בחו"ל אז יש מספר משתמשים שעשו קניה כזו.

סנונית ראשונה של הדגם בארץ אך אני כמעט בטוח שזה לא דרך יבואן רשמי והאחריות היא שנה בלבד של החנות, אני לא הייתי לוקח סיכון במחשב יקר כל כך.

http://www.laptopdirect.co.il/item.asp?itemid=6780

פורסם
  • מחבר

תודה!

דיברתי איתם, הם מזמינים את זה וזה לוקח "שבועיים עבודה", מה שמתאים לתאוריה שלך של יבוא אלטרנטיבי. להוסיף SSD אין להם בצורת שדרוג של ASUS, הם פשוט פותחים ומוסיפים בעצמם ודורשים מחיר די לא סביר לSSD. בקיצור קונספט מעניין, החנות - פחות ;D

העניין הוא שמכמה סיבות, שחלקן חוסר סבלנות אבל חלקן סיבות אובייקטיביות, אני די צריך את המחשב בימים הקרובים, אז זה צריך להיות משהו שנמצא במלאים בישראל, ואם הפסדתי קצת כי תוך שלושה חודשים המחיר ירד, אז זה הסיפור של עולם המחשבים, מה לעשות :)

פורסם

אז תתחדש :)

פורסם
  • מחבר

דני, אני קורא את התגובה האחרונה שלך ככה: "אסף, הגעת יותר מדי סגור על ההחלטה שלך מכדי לקבל עצה, אז באת אלינו רק בשביל להגיד לעצמך ששאלת?" ואני מקשיב :) :)

אז הסתכלתי והנה ציטוט של חדשה טריה טריה מהאתר פה, של הודעה רשמית של היבואן בארץ:

http://hwzone.co.il/news/138146

יאללה, אני אאלץ לבדוק את זה :)

תודה רבה לך על הפסיכולוגיה ההפוכה שלא במתכוון שיצאה לך :)

פורסם

^^^^

העיקר שזה עובד ! :lol:

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.