עבור לתוכן

איחוד מחיצות בכונן מישני, איך אני עושה את זה?

Featured Replies

פורסם

בהמשך לת'רד הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=532247.0

הקשיח הנוכחי שלי מחולק למחיצות (מערכת הפעלה 100GB C, כל שאר הדברים 900GB ב-D). אני רוצה לדעת איך לאחד אותם לאחר שאני יפרמט אותו. רק למחוק מחיצה ולהעביר את השטח לשנייה?

אני לא יחבר את הכונן הזה בהתקנת מערכת ההפעלה, אלא רק אחרי זה, כדי שהמערכת הפעלה לא תתקין עליו כלום. אני יתחיל בפרמוט מלא, השאלה האם הוא יראה לי אותו כשני כוננים או כונן אחד ורק לאחר הפרמוט הוא יוצג כשני מחיצות?

אשמח לעזרה.

פורסם

מה בדיוק אתה הולך לפרמט? אם זה את שתי המחיצות אז בהתקנה של הווינדווס יש לך אפשרות למחוק את המחיצות ואז להקצות מחיצה אחת

הכוללת את כל השטח של הדיסק.

אם אתה מפרמט נגיד רק את C, תוכל להעלות LIVE CD של גרסת לינוקס ובאמצעות GPARTED להוסיף את השטח שמוקצה ל-C לכונן D.

פורסם
  • מחבר

לפרמט את כל הקשיח. אני לא רוצה שהוא יהיה מחולק למחיצות, אלא שהוא (הקשיח) יהיה ה-D וה-SSD יהיה ה-C. אני יעשה את האפשרות הראשונה. אחרי זה אני יכבה את המחשב ינתק את הקשיח ויתקין בלעדיו. זה עדיף נכון? ככה המערכת לא תתקין עליו כלום.

פורסם

אז בהתקנה של הווינדווס פשוט תמחק את המחיצות של הקשיח.

הווינדווס לא יתקין שם כלום אבל כדי להיות בטוח, אל תקצה את השטח הלא מוקצה בזמן ההתקנה, אלא ע"י disk management בווינדווס.

פורסם
  • מחבר

איך אני עושה את זה?

פורסם

תסתכל בתמונה הבאה:

7+How+to+install+Windows+7.jpg

אם אתה מסמן מחיצה קיימת (למשל disk1 partition1 בתמונה) ועושה delete, המחיצה נמחקת והופכת להיות לא מוקצית (unallocated).

ברגע שתמחוק גם את C וגם את D השטח הלא מוקצה יהיה אחד הכולל את כל השטח. לא ניתן לכתוב ולקרוא ממנו עד שלא יקצו אותו.

ככה ההתקנה לא תוכל לכתוב אליו.

אחרי שתתקין את הווינדווס על ה-SSD, תפתח את ה-disk management (ע"י התחל->diskmgmt.msc) ואז תראה חלון כזה:

main-window-of-disk-management.gif

תראה שם שטח לא מוקצה (disk1 במקרה הזה עם 66GB פנויים). קליק ימני עליו ותוכל להקצות לו כונן (עם אות).

אם למשל יש לך כונן אופטי מותקן, ה-SSD יקבל את האות C והכונן את האות D. אם תרצה את D לקשיח, תחליף את הכונן לאות E ואז כשתקצה

כונן לקשיח, תוכל לקבל את האות D.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר.

פורסם
  • מחבר

אתה ממליץ לעשות את מחיצת ה-100MB לקבציי המערכת?

אם עושים Delete זה רק מוחק את הקבצים בכונן, אתה מתכוון לצורת מחיקה שונה?

פורסם
  • מחבר

אז זה לא משנה.

אתה ממליץ לעשות את מחיצת ה-100MB לקבציי המערכת?

אם עושים Delete זה רק מוחק את הקבצים בכונן, אתה מתכוון לצורת מחיקה שונה?

מה בקשר לזה?

פורסם

אם אתה עושה delete זה מוחק את הקצאת הכונן כך שהכונן לא מוקצה לטובת אף אחד. כמו פרמוט מהיר גם כאן הקבצים לא נמחקים אלא רק

ה-MBA (הטבלה שממפה את הקבצים. הקבצים קיימים פיסית על הכונן רק שלא ידוע שיש שם קבצים. מבחינת מערכת ההפעלה הכונן ריק והיא

כותבת על הדיסק איפה שמסומן בטבלה שפנוי - כל הכונן בתחילה).

פורסם
  • מחבר

זה משנה אם אני רק ימחק (פרמוט מהיר) או יפרמט אותו?

פורסם

פרמוט מלא פשוט כותב אפסים על הכונן. חוץ מזה שמדובר בשחיקה (פעולת כתיבה על הדיסק) זה לוקח המון זמן.

כל עוד אין לך שם מידע שה-FBI עשוי לחפש, פרמוט מהיר יעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז זה לא ישנה את מהירות הגישה והכתיבה על הדיסק?

תודה על עזרה.

פורסם

לא, אין קשר. על התאים בזיכרון יש 0 או 1 כאשר רצפים מתפרשים למידע אמיתי. אם הכל אפסים או 0 -1 בצורה אקראית זה לא משנה.

פשוט מערכת ההפעלה מבינה שאין שם מידע ולכן מרשה לכתוב עליו מידע (ומסמנת בטבלה איפה כתוב).

כשאתה מוחק קובץ מהמחשב, לא באמת נכתבים אפסים אלא השטח מוגדר כפנוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים