עבור לתוכן

הלוואה לסטודנט 10-30K מאיפה כדאי ולמה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני בטוח שיש פה מספיק קהל שהיה סטודנט או שעכשיו נמצא בתקופה הזאת ויצא לו לבדוק קצת את עניין ההלוואות.

בעיקרון אני ממש לא בקיא בתחום, למדתי כמו כל סטודנט להנדסה קצת כלכלה הנדסית שעוזר להבין קצת בהלוואות סוג לוח סילוקין שפיצר\קרן שווה וכו'...

אני רוצה לדעת איזה הצעות קיבלתם להאחרונה? באיזה בנקים כדאי לעבור או אולי מחברות ביטוח?

ההלוואה אמורה להיות בגובה בין 10-30K ולתקופה של כ5 שנים.

פורסם

הלוואה רק בבנק, בד"ר בנק הפועלים בתנאים הכי טובים.

הלוואות חוץ בנקאיות מגיעים לריביות מטורפות פשוט.

פורסם

אם אין לך בעיה לקחת הלוואה מהבנק, הם האופציה הטובה ביותר (כלומר, חוץ מאבא/אמא..).

כל שאר האופציות הן לאנשים שכבר לא יכולים (או סתם לא רוצים) לקחת הלוואה מהבנק. הריבית בהתאם.

פורסם

תברר במוסד שאתה לומד בו.

אני יודע שבטכניון למשל נותנים הלוואות בתנאים מעולים.

פורסם
  • מחבר

את התקופה בטכניון עברתי בלי צורך בהלוואות :-), עכשיו אני כבר לא שם אבל תודה על הרעיון אני אבדוק אצלי.

הבנתי דבר ראשון לבדוק בבנקים.

חברה שלי בדקה אבל לא רשמה במדוייק.

60 תשלומים חודשיים, ופריים פלוס חצי =4.5 משהו כזה.

התשלומים ככל הנראה קבועים לכן זה לוח שפיצר.. מה זה הפריים פלוס חצי לא ממש הבנתי? או שאני מבלבל משהו

פורסם

P+0.5 הכוונה שיש ריבית המשק שזה P(פריים) והיא משתנה בזכות נגיד בנק ישראל. ה0.5 זו ריבית קבועה שהבנק דורש.

ז"א שהחודש זה יכול להיות 5 אחוז סה"כ ריבית ועוד שנה זה יכול להיות 6.5 או 3 אחוז...זה תלוי מאוד בP.

פורסם
  • מחבר

אממ... אני ממתחיל להיזכר באמת במשהו כזה ::) .

אז המינימום שיכולים לתת לי בעיקרון זה רק הפריים נכון?

חברי לכיתה אמרו לי שההלוואות לסטודנטים יחסית משתלמות כי אין ריבית ויש רק פריים.

פורסם

כמו שאמרו, תבדוק באיפה שאתה לומד, סביר שיש להם משהו יותר משתלם מההצעות הכלליות של הבנקים.

פורסם

אממ... אני ממתחיל להיזכר באמת במשהו כזה ::) .

אז המינימום שיכולים לתת לי בעיקרון זה רק הפריים נכון?

חברי לכיתה אמרו לי שההלוואות לסטודנטים יחסית משתלמות כי אין ריבית ויש רק פריים.

הריבית בדר"כ היא P+ 0.5-1.5 תלוי מאיזה בנק\מוסד אתה לוקח.

אני לא מכיר אף אחד שנותן רק בP. הלוואה רגילה זה באזור הP+5 תלוי לאיזו תקופה, סכום ,נתונים אישיים וכו וכו...

פורסם

מהניסיון שלי מזרחי טפחות נותנים את התנאים הטובים ביותר (נכון ללפני שנה) לסטודנטים בהלוואות.

אני לא בא לעשות פרסומת, רק לחסוך לך את הבדיקה.

https://www.mizrahi-tefahot.co.il/cgi-bin/bvisapi.dll/Mizrahi/navigate/product.jsp?cid=-9984&id=432766106

אופציה נוספת, אם לאחד מהוריך אפשרות לקחת הלוואה ממקום העבודה. יש מקרים בהם זה ניתן בריבית נמוכה מהפריים.

פורסם

יש משהו שנקרא הסדר מימון שווה לך לבדוק את זה.. זה אמנם הלוואה שמועברת מהבנק ישירות למוסד לימודים אבל אין לך ריבית ויש לך אופציה לפרוס את זה להמון המון תשלומים.

פורסם

עיריית אשדוד לדוגמה מעניקה 10 אלף הלוואה עומדת כל שנה. העירייה סופגת את הריבית עד שאתה מסיים ללמוד ואז אתה מתחיל להחזיר את ההלוואה. אולי יש תוכנית דומה בערים אחרות.

פורסם

בנוסף לכל מה שנאמר, בנקים פעמים רבות נותנים הטבות בהלוואות קטנות ללא ריבית בכלל למעבירי משכורת מעל סכום מסוים. סביר להניח שאתה לא עומד בקריטריונים (אחרת לא היית מבקש הלוואה), אך אולי מישהו מההורים כן. שווה לבדוק עם הבנק שלהם.

פורסם

תראה, יש כמה אופציות לפני בנק

1. לנסות לבדוק אם המוסד שאתה לומד יתן לך הלוואה - במיוחד במקומות גדולים יתנו לך הלוואה יחסית בקלות ללא ריבית ולפריסה נוחה של תשלומים

2. להגיש בקשה למשרד החינוך - יש אפשרות לבקש הלוואה ללא ריבית ובפריסה נוחה

אני אישית לקחתי הלוואה מבנק הפועלים של 25000, עם פריסה ל3 שנים וריבית של קצת יותר מ1000 ש"ח (בערך 5%) עם אפשרות לפרוע את ההלוואה לפני הסוף וככה לחסוך חלק מהריבית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים