פורסם 2012 במאי 513 שנים יש לי בשיעורי בית מעדך דו מימדי, מעין מטריצה ואני צריך לחשב את הממוצע של תא מסויים יחד עם כל השכנים שלו (כל התאים הצמודים לאותו תא)יש כמובן אפשרות שיהיו 9 תאים (יחד עם התא שלי) ויש אפשרות שאם התא שלי נמצא בקצוות יהיו רק 3 תאים שכנים, השאלה שלי היא איך בדיוק לעשות את זה.תודה.
פורסם 2012 במאי 713 שנים נתחיל ממשהו יותר פשוט. נניח שיש לך מערך חד-מימדי. האם, בהינתן אינדקס לתא במערך, אתה יכול לומר כמה שכנים יש לו?
פורסם 2012 במאי 713 שנים מחבר תלוי איפה הוא נמצא כמובן, בקצוות 2 תאים שכנים.שורה ראשונה (לא בקצוות) גם שכנים מלמטה אבל איך אני מוצא שיטה נוחה שתכסה את הכל
פורסם 2012 במאי 713 שנים מה? כרגע דיברתי רק על מערך חד מימדי, לא על מטריצה. בהינתן תא במערך חד מימדי, איך בודקים כמה שכנים יש לו?שוב, אין "שיטה נוחה שתכסה את הכל". זה פשוט אוסף של ifים.
פורסם 2012 במאי 713 שנים מחבר אוקי מערך רגיל זה קל:לאיבר במקום ה-0 יש שכן אחד - זה שאחריולאיבר האחרון יש שכן אחד - זה שלפניולשאר האיברים - האיבר שלפני והאיבר שאחרי
פורסם 2012 במאי 713 שנים אז בדיוק אותו דבר במערך דו מימדי רק שיש שכנים בקואורדינטת ה-i ושכנים בקואורדינטת ה-j.לתא במיקום [j] יש שכנים במקום ה-[i-1][j], [j-1], [i+1][j+1] וכולי... חוץ מאשר בקצוות כאשר i ו-j שווים לתחילת המערך או לסופו.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.