עבור לתוכן

סוללה מסוגלת לפרוק כמות מוגבלת של זרם?

Featured Replies

פורסם

ה Ah / mAh של הסוללה זה כמות מטען שיש בה - 3.6 קולון = 1mAh

אם נחלק את המטען חלקיי המתח של הסוללה נקבל את הקיבול שלה (לפי הנוסחה Q = CV כלומר C = Q/V). בנוסחא הזאת Q = כמות המטען (ביחידות C או mAh או מה שרוצים), C = קיבול (ביחידות uF או mAh/V וכו) ו V = המתח

כשמדברים אל קיבול של הסוללה מתכוונים ל mAh כלומר זה טעות לקרוא לזה קיבול (הקיבול האמיתי הוא ה mAh חלקיי המתח, ה mAh לבד הוא כמות מטען), אבל זה טעות קבועה שהיא הדרך המקובלת לכתוב נתונים של סוללות

אז נניח שיש לנו סוללה אם "קיבול" של 2000mAh, ולפי הטעות הרגילה כתבנו C = 2000mAh (יחידה של "קיבול")

מכאן ניתן לקבוע יחידה של זרם - C, שבה הזרם נמדד בכפולות של הקיבול של הסוללה

למשל בסוללה של 2000mAh ה "קיבול" הוא 2000mAh וזרם של 1C = 2A בהתאמה (וכן 2C = 4A וכו

• תגובות 49
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

C = Capacity

2C = 2x The Capacity

0.5C = 1/2 The Capacity

....

זו לא יחידת מידה, אלא דרך פשוטה שמשתמשים "לחישוב" DR, CR בסוללות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, בהחלט למדתי מספר דברים חדשים. רק שאני עכשיו לא יודע מה לעשות בנוגע לבחירת סוללה.. איזה סוללה הייתם ממליצים לי להכניס שתחזיק את כל העסק הזה גם למשך זמן טוב (בואו נאמר שעה וחצי לערך? אם אפשר יותר, מה טוב..) וגם בעלות סבירה (עד 150 בארץ ובחו"ל)?

פורסם

אתה מודע לכך שאתה צריך מטען ייעודי שטוען בטריות שכאלו, כן?

אין לי מושג מה "הקומבינה" עם המטען בסוללה שהבאת מאיביי, אבל לא הייתי סומך על זה, במיוחד עם סוללות ליפו.

אתה לא יכול פשוט לתת מתח ישירות לסוללה, אחרת היא יכולה להתפוצץ / להתלקח או במקרה הטוב פשוט להפסיק לעבוד.

בנוסף, תא אחד של סוללות ליפו הוא 3.7v, לכן 12V הוא לא הגיוני (הכי קרוב 11.1V).

איזה בדיוק פתרון אתה מחפש?

פורסם
  • מחבר

אני מנסה להכין רמקול נייד. בחרתי במגבר הזה שדורש מתח של 9-14V. אני רוצה סוללה שתיהיה לי האפשרות להטעין אותה (אם אפשר כמובן עם מעגל טעינה מובנה בתוכה, ואם לא, אבנה אחד או אקנה בעצמי) ושתוכל להחזיק לי זמן רב מספיק בשביל שהמערכת הניידת תוכל להיקרא ניידת. כמו כן צריך משהו שיהיה יחסית קומפקטי. וכשאני אומר יחסית אני כמובן לא מתכוון בסדר גודל של מצבר של אוטו, אלא משהו בסגנון של מיימדים של 2 סוללות של מחשב נייד.. אם סוג הסוללה הזאת לא מתאים לי, אני צריך לדעת מה לחפש במקום ופה אני מבקש את עזרתכם.

אני מקווה שהבהרתי את עצמי ואם לא אשמח שתגידו לי מה לא ברור כדי שאוכל לעזור לכם, לעזור לי =]

תודה רבה על התגובות הענייניות! אפילו בשעה הזאת..

פורסם

בתור התחלה - מה ההספק של המערכת שלך, מה ההספק לנפח של הסוללות שאטתה רוצה, והאם בכלל ריאלי שהמערכת תחזיק זמן כזה מסוללות כאלה

מטען הוא לא הבעיה עכשו

פורסם
  • מחבר

אם ההספק של המערכת מחושב לפי סכום ההספקים פר ערוץ של המגבר אז זה 13*2+38=64W שזה בתאוריה ההספק המקסימלי של המגבר הזה.. בתכלס כנראה שפחות. את הרמקולים לא בחרתי לגמרי עדיין אלא רק את המיני סאב שהוא מוצהר על 50W ועובד ב 8 אוהם (אני לא חושב שלוקחים את זה בחשבון בכלל בחישוב של הספק אבל אני לא בטוח). את הרמקולי סטריאו לא בחרתי עדיין יש לי התלבטות בין כמה סוגים..

עניתי לך? אם לא אשמח אם תפרט למה התכוונת או איך זה מחושב, תודה רבה!

פורסם

משנה ההספק שהמגבר יכול להוציא לרמקולים

נניח שהמגבר הוא "50W" אבל יש לזה תנאים : למשל מתח מקס' ורמקולים של 4 ohm. אם הם לא מתקיימים (נניח 12V ו 8 ohm) ההספק יהיה הרבה יותר נמוך. יש ציור של כמה הספק אתה מקבל במפרט של המגבר

ובזמן העבודה המגבר לא הולך להיות אל מקסימום כל הזמן אלא משתנה לפי המוסיקה

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז מה שאתה צריך בעצם זה את הDATASHEET של המגבר? כמו שכבר ציינתי, זה המגבר http://www.ebay.com/itm/320861635038?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_5448wt_1110

אם תוכל להסיק מהעמוד הזה מידע כלשהו זה יהיה טוב, כי אמרתי את מה שאני פחות או יותר יודע..

יש עוד מידע שאתה צריך שבאפשרותי להביא לך כרגע? כי המוצר עוד לא אצלי.

אני פשוט דיי מבולבל מכל הנושא ועכשיו כשצריך לבחור סוללה הפכתי אובד עצות..

פורסם

נניח שאנחנו לוקחים משהוא כמו 40-50W. אז הזרם מהסוללה הוא בממוצע 3.5-4A ומכאן ניתן להעריך כמה היא תחזיק

בתמונות ב EBAY המעגל מצוייר ללא קירור -אתה חייב לחבר צלעות קירור גדולות לציפ (כולל חומר תרמי כמו ששמים במעבד והכול) - הוא הולך להתחמם ברמות על

פורסם
  • מחבר

כן זה היה ברור לי מההתחלה וזה גם רשום בלינק שצירפתי.

העובדה שניתן להעריך כמה היא תחזיק נחמדה בפני עצמה, אך כרגע צריך לבחור מועמדת (שתיהיה מי שתחזיק) ופה בדיוק הבעיה שלי.

יש הצעות?

פורסם

זול, מעגל טעינה פשוט, משקל גדול : SLA (sealed lead acid) 12V 7Ah או כמה יחידות במקביל (מאפשר לבחור בכל פעם אם כמה סוללות אתה רוצה לצאת)

יקר, מעגל טעינה מסובך, משקל קטן יותר : Li-Ion

לדעתי Li-Po לא רצוי כי אלה סוללות באמת פגיעות והן מתחילות להתנפח/להתפוצץ סתם מתיי שבא להן

פורסם
  • מחבר

מה זה זול ומה זה יקר? וכמה גדול זה הזול? אם יש דגמים מסויימים או מקומות מסויימים שאפשר לקנות, כל עצה והכוונה אני מאוד אשמח כי אין לי מושג.. (משקל גדול+איביי=לא מומלץ למיטב ידיעתי)

ראיתי משהו בסגנון הזה : http://www.aristock.co.il/products/117871/%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99--12V-2.3A--

אבל זה נראה לא מספיק ובאמת שאין לי מושג על זה כי אין שם אפילו מידע ולכן אשמח לעזרה בעניין.

פורסם

זה סוללת SLA (sealed lead acid) אם נפח קטן - לא נראה לי שהיא תחזיק את המגבר יותר מחצי שעה בערך בווליום גבוה וכנראה פחות

סוללת SLA 7Ah (כמו מה שיש ב UPSים) תיתן זמן ארוך יותקר

מחירים - תשווה מ ebay (כל הסוגים של סוללות) / חנויות בארץ (סוללות SLA) - ניתן למצוא בחנויות מחשבים (סוללות ל UPSים), אזעקות וכדומה

פורסם
  • מחבר

וואו המימדים של זה לא הכי ניידים.. 2-2.5 קילו זה לא קל..

אני אחפש ואראה מה יש.. בינתיים תודה רבה לכל החברה שעזרו לי פה!! רכשתי ידע מועיל מאוד מכולה 2 וחצי עמודים, מעריך אתכם מאוד!

דר"א אם כבר אנחנו כאן, נשאר לי לבחור את 2 הרמקולים להשלמה של הסטראו.. יש המלצות לאיזה סוג רמקולים לקחת? אני חשבתי על עד 4' ובאיביי לא מצאתי מציאות..

http://www.ebay.com/itm/Harman-Kardon-1-75-Mini-Full-Range-Speaker-/150716147316?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item231761e674#ht_756wt_1110

אלו^^ דיי קרצו לי אבל אני מפחד שמדובר ברמקול חארטה של 0.5W שלא יעמוד בווליום של קצת יותר מאוזניות ויתחיל בדיסטורשן \ סתם יקרע..

http://www.ebay.com/itm/75mm-10W-Full-Range-Speaker-Driver-/140615732509?pt=UK_ConElec_SpeakersPASystems_RL&hash=item20bd59cd1d#ht_979wt_1110

אלו לעומת זאת נראים יותר רציניים אבל גם יותר יקרים וגם אין לי מושג עליהם יותר מידי (הם עשויים מנייר ונראים יחסית פשוטים.. לא שאני מצפה ליותר מידי גם ככה)

ובכלל כדאי לקנות את זה מאיביי או לחפש בארץ? אני תקוע גם בנושא הזה ואשמח לכל עזרה אפשרית. תודה מראש =]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים