עבור לתוכן

מהו ההבדל בין מהירויות PCIE?

Featured Replies

פורסם

בכל לוחות האם עם תושבת 1155 שראיתי, אם שמים בהם שני כרטיסי מסך-שניהם עובדים בחצי מהירות (X8).

רציתי לדעת מה ההבדל והאם יש פגיעה בביצועים?

האם עדיף לי להתקין כרטיס מסך יחיד על מהירות X16, מאשר שניים על מהירות X8?

עוד שאלה: יש לי בכרטיס מסך חיבור VGA, DVI ו-HDMI. האם אני יכול לחבר שלושה מסכים?

שניים אני יודע שאני יכול (לDVI ו-VGA), אבל אני יכול לחבר מסך נוסף לחיבור ה-HDMI?

פורסם

ההבדל לא זניח, ההבדל הוא של 50% בכרטיסים שיודעים למצל את כל אפיק ה-PCIe2.0, אתה מקבל חצי רוחב פס.

פורסם
  • מחבר

יש לוח אם אחר שתומך בשני X16 ( צ'יפסט Z77) במחיר של עד 1000 שקל?

פורסם

כל עודה אתה קונה מחשב עם מעבד IB אתה תעבוד על PCIe3.0 שאפיק התקשורת שלו כפול מהקודם לו, כך שלא תהייה נפילת ביצועים.

פורסם
  • מחבר

לא תהיה נפילת ביצועים אפילו אם הכרטיס שלי הוא PCIE 2.0?

עצם זה שאני שם אותו על סלוט PCIE 3 זה משפר ביצועים או לא?

פורסם

כרטיס של של PCIe2.0 לא ינצל את 3.0, אז זה לא משנה.

פורסם
  • מחבר

1. אתם יודעים אם יש לוחות Z77 שתומכים X16/X16 ובמחיר סביר ( גג 1000 שקל )?

2. בבקשה תענו לי על זה, כי מקודם לא עניתם: אם יש לי שני חיבורי DVI וחיבור HDMI אחד בכרטיס מסך, אני יכול לחבר שני מסכי מחשב לחיבורי הDVI ואחד לHDMI בשביל אותה תצוגה (שכל מסך ימשיך את השני) ?

פורסם

זה תלוי בכ.מסך .

כרטיסי המסך של NVIDIA לא מסוגלים לעבוד עם יותר משני מסכים בו זמנית ,יש רק כרטיס אחד כרגע של nVidia שיודע לעשות את זה והוא הGTX680 שמסוגל להוציא וידאו לארבעה כרטיסי מסך בו זמנית .

אם מדובר על כרטיסי המסך של AMD ,אז הכרטיסים תומכים בשלושה מסכים לפחות , רוב סדרה 6XXX לדוג' תומכת גם בחמישה מסכים בו זמנית ויש כרטיסים מסויימים מאוד שגם תומכים בשישה מסכים מכרטיס בודד .

פורסם
  • מחבר

עוד שתי שאלות ברשותכם :D

1) מה זה Shader Clock? של מה המהירות?

2) כשכתוב: Memory Clock: 4008 MHz ( 1002 MHz GDDR5 ),

מה הכוונה ל1002 Mhz שבסוגריים? הכוונה למהירות 4008 Mhz היא לא של זיכרון הראם של הכרטיס מסך (GDDR5)?

פורסם

בעניין מס' מסכים על כרטיס geforce בודד, מלבד דגמים צד שלישי מאוד מסויימים, רובם המוחלט אכן מוגבל ל-2 מסכים בו זמנית (ככל הנראה לטובת שיווק quadro).

אני מניח שזה עומד להשתנות עם כניסת שאר הכרטיסים מסדרה 600 שבפתח. אבל מאחר והתייחסת לרוחב פס כששני חריצי pci-e בשימוש -

אז במערך כרטיסים, אין בעיה לחבר 3-4 מסכים מסדרה 200 ומעלה, תלוי בקונפיגורציה, למשל -

3 מסכים ב-SLI (ל-2 כרטיסים זהים) או 4 מסכים כש-SLI כבוי (2 כרטיסים זהים או שונים). לעוד מידע ראה NV Surround

עוד שתי שאלות ברשותכם :D

1) מה זה Shader Clock? של מה המהירות?

2) כשכתוב: Memory Clock: 4008 MHz ( 1002 MHz GDDR5 ),

מה הכוונה ל1002 Mhz שבסוגריים? הכוונה למהירות 4008 Mhz היא לא של זיכרון הראם של הכרטיס מסך (GDDR5)?

1. מהירות יחידת העיבוד המרכזית מתחלקת ל-2, core clock ו-shader clock.

2. 4008mhz אפקטיבי, בשל ה-Quad Data Rate של GDDR5 (ז"א 1002mhz x 4)

פורסם

ההבדל לא זניח, ההבדל הוא של 50% בכרטיסים שיודעים למצל את כל אפיק ה-PCIe2.0, אתה מקבל חצי רוחב פס.

באמת? יש דוגמה לכרטיסים כאלה, עם השוואות ביצועים שמראות הבדל של 50%?

פורסם

תאורטית זה מה שצריך לקרות בפועל, זה לא המצב. בעתיד היו מקרים כאלו (לפי ההיגיון).

פורסם

אני בדקתי אצלי את העניין הזה ומסתבר שהרבה מאוד כרטיסים לא יודעים לנצל יותר מידי את המהירות של PCLE

בגדול בדקתי פעם אחת עם 6950 שניפתח ל 6970 וקיבלתי 5456 GPU SCORE ב 3DMARK11 (שעונים : 880@1375)

אחרי זה חיברתי עוד כרטיס HD 6950 שם השאדרים היו פתוחים והשעונים היו 840@1250

שני הכרטיסים עבדו ב 16X 4X כאשר הכרטיס עם התדרים הגבוההים יותר היה ב 16X

ומה קרה ? קיבלתי 10293 GPU SCORE זה אומר שאבד לי 620 נקודות בסה"כ .... עכשיו ב CF אין ניצול של 100% משני הכרטיסים .. תמיד מאבדים קצת ביצועים בדרך ... אז יוצא שאיבדתי כמעט כלום ... והביצועים כמעט הוכפלו , למרות שהכרטיס השני עבד ב 4X . . . וזה עוד כשאחד הכרטיסים היה בדאונקלוק

מסקנה שלי מזה זה שההבדלים לא כאלה גדולים :nixweiss:

פורסם

תאורטית זה מה שצריך לקרות בפועל, זה לא המצב. בעתיד היו מקרים כאלו (לפי ההיגיון).

אז למה אתה מפיץ מידע מוטעה לגבי המצב כיום על סמך משהו שבעתיד נראה לך תאורטית הגיוני? :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים