עבור לתוכן

גביה עבור תיקון קן בזק בתוך הבית. האם אינה גבית יתר?

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

בימים האחרונים שדרגתי את מהירות האינטרנט בביתי ל- 30 מגה. לאחר שהבאתי את המודם-ראוטר וניסתי להתחבר נראה היתה שיש בעיה. התקשרתי ל-166 ולאחר בדיקה קצרה נקבע לי ביקור טכנאי.

הטכנאי הגיע, בדק את הקו וקבע ששלוחה מסויימת היא זו הגורמת לבעיה ולאחר ניתוק הקו אליה אכן הקו איפשר מהירות של 30 מגה.

הטכנאי טען שאם ברצוני לחבר מחדש את השלוחה עלי לתאם התקנה וזה בעלות של 99 ש"ח. היות וקיום השלוחה חשוב לי, תאמתי התקנה.

אני תוהה, האם מעשיו היו בסדר? האם הוא לא אמור היה לתקן את הבעיה בבית בזמן שכבר היה אצלי וזאת בלי ליצור בעיה אחרת - ניתוק שלוחה?

האם טענתו שעליו לקבוע התקנה חדשה וחיובי בעלות 99 ש"ח הינה סבירה? הרי כבר מחוברת שם שלוחה והסיבה שכרגע אינה מחוברת היא שהוא טכנאי בזק ניתק אותה. ואפילו הקו שהיה שם לא בסדר ויש למתוח קו חדש, הלא אין מדובר פה על התקנה חדשה אלה בעצם תיקון התקנה קודמת. האם בזק אינה אמורה לספק שירות זה ללא תשלום נוסף?

תודה ושבת שלום.

פורסם

לדעתי כדאי לדבר איתם בטלפון ולהתעקש על ביטול דמי ההתקנה.

לא פעם הם מוותרים.

אם הנציג יסרב אז אפשר להתקשר שוב אחרי כמה דקות, להגיע לנציג אחר ולקוות שהוא יאשר זאת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה, chevy

כעקרון שוחחתי עם מוקדנית 199 בשישי בבוקר. כשהסברתי לה שהיה קו וגם היה שקע (ולכן מדוע הם רוצים לקבוע לי התקנה?) היא טענה שיש לשוחח בנושא עם הטכנאי (שביום שישי כנראה לא בדיוק היה זמין). אתקשר אליהם שוב בבוקר ראשון, בתקווה לתוצאה וטובה יותר.

אתה מציע לשוחח עם מוקדן אחר היה והמוקדן שיענה לי לא יאשר את העניין.

אינך סבור שעדיף לנסות לדבר עם מנהל או משהו בסגנון?

בכל מקרה, אני כבר צופה מאבק בראשון בבוקר - באמת מזמן לא נאבקתי עם בזק.

אם למישהו יש עוד טיפים בנושא אשמח לשמוע

תודה והמשך שבת מצויינת

פורסם

לפי מה שאת מתארת לא מדובר בהתקנה (מבחינתך, את לא ביקשת התקנה כל שהיא), אלא תיקון שבאחריות בזק, כדי שהקו יעבוד בצורה תקינה.

אני ממליץ לך לבקש לדבר עם קשרי לקוחות, ולהיות מאוד אסרטיבית איתם, או לחילופין תפני אל מיכל, מנהלת פניות הציבור באימייל הבא -

bezeq_service@bezeq.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, adiz

בהחלט אשמע לעצתך ואדבר עם קשרי לקוחות בראשון בבוקר. מקווה שהדבר יפתר היות והטכנאי אמור להגיע בראשון אחה"צ.

מקווה שלא יהיה צורך להגיע למיכל מנהלת פניות הציבור אבל תודה שנתת לי את הטיפ וצרפת את המייל.

אגב, למישהו יש מושג אם במקרה של טכנאי שמגיע להתקנה (הרי כך הוגדר הביקרו הלה) אני אמורה לחתום על משהו שמהווה הסכמה לתשלום? כי אז עלולה להיות בעיה עם אותה "התקנה" בראשון אחה"צ - מזמן שלא התקנתי קו טלפון וגם אז מדובר היה על התקנה אמיתית של קו חדש בדירה ולא תיקון במעטפת שקרית.

פורסם

לי גם היו בעיות קו רועש בבית והם אמרו לי שאם יתקינו נקודה חדשה ב100 שקל זה יסתדר הם גם הביאו לי טכנאי די מהר (3 ימים זה נחשב למהר אצלם בזמנו) כי שאלתי אותם כמה יעלה לי להתנתק. הטכנאי התקין כבל איזה 30 מטר מסביב לכל הבית עד המחשב ו.... כלום לא השתנה. הבעיה היתה בסוף בקופסה שמחברת את הבניין למרכזיה של בזק.

לפחות שלחו לי בן אדם שעשה את העבודה כמו שצריך . מישהו אחר בפורום שהיתה לו בעיה אחרת שפעם היתה לי (בעית תשתית של בזק בזמני עומס) סיפר שבא הטכנאי בזמן שאין בעיה ועשה בדיקה שלא מוכיחה כלום ואמר לו שהכרטיס רשת במחשב שלו מקולקל :screwy: .

פורסם

היתה לי בעיה דומה של "רעש" בקו הטלפון בבית הקודם ופתרתי את זה עם עוד פילטר :)

הפילטר הראשון - למודם/נתב, אינטרנט

הפילטר השני שהתחבר עליו - למכשיר טלפון

;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים