עבור לתוכן

CF with 60Hz screen

Featured Replies

פורסם

היי,

יצא לי לקרוא כמה דיונים בפורומים בחו"ל על היעילות של CrossFire עם מסכים בודדים של 60Hz ורציתי לברר את זה.

אם יש לי מסך (Dell U2312H) שפועל על 60Hz.. שילוב של שני כרטיסי 6850 לדוגמה יתן לי FPS של 120 (תקנו אותי אם אני טועה). אם המסך שלי יכול מקסימום להגיע ל60Hz, מה עוזרת לי האופציה של CF ? למה פשוט לא לקנות כרטיס אחד?

פורסם

60 הרץ מסוגל לשדר עם מקסימום של 60FPS ואין שום דבר שישנה את זה, גם לא 50 כרטיסי מסך.

השילוב של כרטיס מסך נוסף פשוט נותן את תוספת כח העיבוד הגרפי. לא כל משחק על הגדרות מקסימאליות יעבוד עם כל כרטיס מסך על 60FPS

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה,

אוקיי, אז ה FPS לא לא מעניין אותי. למה תוספת הכח לעיבוד הגרפי כן מעניינת אותי? מה תכלס ההבדל בין CF של שני הכרטיסים שציינתי לבין לצורך העניין GTX 680 (לא שאני הולך לקנות אותו, הוא פשוט יקר ולא משתלם בינתיים) ? באמת עדיף לי CF על כרטיס בודד?

פורסם

ההבדל במחיר בין השאר, מה שהופך שני 6850 למשתלם בהרבה.

פורסם
  • מחבר

איזה עוד פרמטרים צריכים לעניין אותי בכ.מסך חוץ מFPS ותוספת כח עיבוד לGPU ? (חוץ ממחיר ::) )

פורסם

פיצ'רים נוספים כמו eyefinity (אם רוצים לחבר שלושה מסכים במקביל לכרטיס אחד), צריכת חשמל, ביצועים (על פי מבחני ביצועים)

פורסם
  • מחבר

הביצועים תלויים בכח העיבוד של הGPU, לא?

eyefinity לא צריך לעניין אותי כי אני עם מסך אחד.

אמנם מחירי החשמל עולים, אבל חוץ מזה לא נראה לי שצריכת החשמל צריכה עד כדי כך לעניין אותי (אלא אם כן זה משפיע בצורה משמעותית על החימום).

אני מצטער על הבורות, אני מודע לכך שהשאלות שלי ממש בסיסיות, אבל אני פשוט מוכרח להבין את הדברים האלו.

כשכרטיס המסך שלי מתיישן לאחר כמה שנים וכבר לא מריץ משחקים חדשים.. זה בגלל שכח העיבוד שלו נמוך? או שזה קשור לדברים אחרים?

כשיוצא כרטיס חדש לשוק, מה ההבדל בינו לבין הישנים יותר מעבר לכח עיבוד גדול יותר?

פורסם

אם יש לי מסך (Dell U2312H) שפועל על 60Hz.. שילוב של שני כרטיסי 6850 לדוגמה יתן לי FPS של 120 (תקנו אותי אם אני טועה).

ממש לא. לא בהכרח תקבלי 60FPS על כל כרטיס. יש דברים אחרים שצריכים לקחת בחשבון: למשל בזמן פיצוצים ה-FPS יורד וגורם לקירטועים, וגם לפעמים לא צריך 60FPS כדי לשחק באופן שחיק(30FPS ומעלה).

מה תכלס ההבדל בין CF של שני הכרטיסים שציינתי לבין לצורך העניין GTX 680 (לא שאני הולך לקנות אותו, הוא פשוט יקר ולא משתלם בינתיים) ? באמת עדיף לי CF על כרטיס בודד?

המצב האידאלי הוא כרטיס מסך אחד עוצמתי. כי יש חסרונות ל-CF שזה צריכת חשמל וחומרה מתאימה שעולה יותר כסף.

איזה עוד פרמטרים צריכים לעניין אותי בכ.מסך חוץ מFPS ותוספת כח עיבוד לGPU ? (חוץ ממחיר ::) )

אני מניח שצריכת חשמל.

זה בגלל שכח העיבוד שלו נמוך? או שזה קשור לדברים אחרים?

גם ביגלל שכוח העיבוד שלו נמוך וגם חוסר בתמיכת גירסת directx חדשה.

פורסם

צריכת חשמל צריכה להיות שיקול בהתאם לספק הכח שברשותך.

פורסם
  • מחבר

יש אנשים שאומרים שכרטיסי מסך בCF טובים רק לאנשים שמשתמשים בשני מסכים או יותר... או גרפיקאים..

אחרי קריאה מרובה.. אני מבין שזה שטויות... אמנם אנשים שמשתמשים במספר מסכים מרוויחים מזה יותר.. אבל גם עם מסך אחד בהחלט מרוויחים מהתוספת בביצועים(לא ה FPS.. אלא התוספת כח לGPU)... אפילו אם לא מדובר בתוספת של 100%.. זה בהחלט משתלם מבחינת המחיר..

פורסם

אבל גם עם מסך אחד בהחלט מרוויחים מהתוספת בביצועים(לא ה FPS.. אלא התוספת כח לGPU)...

מה זאת אומרת ? תוספת הביצועים או "כח" GPU בהכרח מתבטא בתוספת FPS. אין מדד אחר לביצועים בעולם הגימינג, לפחות לא "על הנייר".

אם התכוונת לאיכות תמונה, אז ככל שמעלים הגדרות גראפיות - העומס על ה-GPU גובר (FPS יורד). ככל שה-GPU חזק יותר - תקבל יותר FPS.

וכמו שנאמר, אם ה-FPS עולה על 60, לא תראה שום הבדל על מסך 60hz.

חשוב לציין שבמערך ריבוי ליבות, מלבד צריכת חשמל \ טמפ' ורעש מוסף, ישנן יותר תופעות לוואי, אם זה אי תאימויות עם משחקים (באגים \ תמיכה)

הפרשי fps גבוהים \ חוסר עקביות, microstutter, ושאר בעיות בפוטנציה, ביחס לכרטיס חד ליבה. זה לא דברים שבהכרח תסיק מטבלאות ביצועים.

אם נוציא לרגע את המחיר מהמשוואה, כרטיס חזק בודד בעל ביצועים דומים (ואפילו אם טיפה נמוכים יותר בממוצע) תמיד עדיף על 2 כרטיסים בינוניים. זה כלל אצבע.

אגב רכישת מערך מלכתחילה מבטלת אפשרות שידרוג עתידי (ז"א הוספת עוד כרטיס ליצירת מערך עתידי במידת הצורך, לאחר ירידות מחירים \ יד שנייה).

או לחילופין, יהיה לך יותר פשוט למכור את הכרטיס החזק (שיהפוך בינוני-חלש בבוא הזמן) אם תשדרג לאחד אחר, מאשר למכור 2 גרוטאות.

אם המחיר מפתה לרכישת 2 כרטיסים בינוניים (ז"א נמוך משמעותית מכרטיס בודד בעל ביצועים דומים), אולי יש מקום לשקול מערך שכזה.

לדעתי האישית, ריבוי ליבות הגיוני יותר כשאתה צריך\רוצה יותר כח עיבוד ממה שיש לשוק להציע (בתצורת ליבה בודדת) ברגע נתון.

אחרת, זו עלולה להתברר כטעות, מאחר והסיכוי שהחסכון הכלכלי (או תוספת ביצועים) יומר בהתעסקות יתרה ותסכול מזדמן, ילווה אותך לאורך כל חיי המערך.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר.

אמרת שבמידה ואני לוקח שני כרטיסים בCF, לא תהיה לי אפשרות לשדרוג עתידי. למה?

אין לי אפשרות בעוד שנה להחליף אותם בכרטיס אחד או במערך של שני כרטיסים חדשים יותר?

אני באמת שוקל לקחת כרטיס אחד של gtx570 במקום מערך של שני 6850 בCF..

פורסם

כשהוא אמר אין אפשרויות שדרוג הוא התכוון שאין אפשרות להוסיף כרטיס למערך (דבר שכשלעצמו בד"כ לא מומלץ.)

כמובן שניתן להחליף מערך כרטיסים בעתיד. שני 6850 יעלו פחות מ-GTX570 ויהיו חזקים כמו GTX580. משתלם במיוחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים