עבור לתוכן

קנון מונעת מחנויות הצילום לגשת אל הסוללה הראשית במצלמות החדשות שלה

Featured Replies

פורסם

היום, נאלצתי ללכת לסניף קאמרה חיפה שבצ'ק פוסט, על מנת להביא את המצלמה שלי, Canon PowerShot SX150 IS, לתיקון בגלל בעייה בסוללה הראשית (המצלמה שלי החלה לפתע כל הזמן לדרוש ממני להכניס תאריך ושעה בלי הפסק, גם אחרי שהכנסתי וכיביתי למשך חצי דקה מינימום).

בחנות כאשר המוכר בדק האם הוא יכול להחליף לי במקום את הסוללה הראשית של המצלמה הזו, הוא נדהם לגלות שלהבדיל מה-Canon PowerShot A1100IS הקודמת שלי, בה הסוללה הראשית נמצאת באותו איזור כמו הסוללות ה-AA הנטענות הרגילות להפעלה וכן כרטיס הזיכרון (כלומר באיזור המכסה), בדגם הנוכחי שלי שמצויין בתחילת הנושא, וכן בכל המצלמות החדשות של קנון, קנון העבירה את הסוללה הראשית מהמכסה אל הלוח האלקטרוני של המצלמה, הנמצא בתוך גוף המצלמה עצמה.

התוצאה: החנות נאלצה למסור את המצלמה בשביל בעייה שהם היו יכולים לתקן בעצמם, למעבדה הרשמית של קנון בישראל לתיקון.

וכעת אני בלי מצלמה.

זה פשוט ביזיון מצד קנון. אם הם היו משאירים את הסוללה הראשית באיזור המכסה, החנות הייתה יכולה לתקן לי את הבעייה במקום, והייתי עכשיו שוב פעם עם המצלמה שלי מתוקנת ובלי פוילשטיק.

פורסם

באסה ללא ספק

פורסם
  • מחבר

המוכר שבחנות גילה שבכל המצלמות הקודמות של קנון הסוללה הראשית הייתה באיזור המכסה של הסוללות AA הרגילות וכרטיס הזיכרון, ובכל המצלמות החדשות של קנון, הסוללה הראשית הועברה למעגל הפנימי.

גרוע מכך, המעבדה של קנון ישראל לא פעילה באופן מלא במהלך חוה"מ פסח, כך שהמצלמה שלי תחזור רק אחרי פסח.

אני רק מקווה שהבעייה היא שהסוללה עצמה פגומה, ושפשוט תופעות הלוואי של הפגם לא התחילו מהקנייה, ולא שהסוללה זזה מהמקום, מכיוון שזמן מסויים לפני שהבעייה התחילה, נפלה המצלמה על הרצפה, כאשר היא מעדה מכף ידי בעת ניתוקה מהמחשב לאחר העברת תמונות, למרות שהיא ספגה פגיעה לא חזקה כל כך, מאחר וידי עדיין החזיקה בכבל ה-USB שלה, וגם הצלחתי להקטין את עוצמת הפגיעה שלה ברצפה.

אם הבעייה היא שהסוללה הייתה פגומה, אך תופעות הלוואי של הפגם הופיעו באיחור, הסיכויים לכך שהבעייה תחזור יהיו קלושים, ואז ניתן להסיק שהבעייה לא נגרמה מהנפילה.

אולם אם הבעייה היא שהסוללה זזה ממקומה, יהיה עליי לשמור עליה בשיא הזהירות, כיוון שזאת אומרת שהנפילה אז היא הגורם לבעייה, והמצלמה כבדה יחסית לקודמת, ולעיתים דברים יכולים ליפול מידיי באופן בלתי צפוי.

וזאת מצלמה יקרה יחסית, והייתי מצפה שהמצלמה תחזיק מעמד גם בשימוש לא שיגרתי (בגלל זה יש לה גם שלושה שנות אחריות במקום שנה כפי שהיה למצלמה הקודמת שלי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים