עבור לתוכן

מספר שאלות בקשר למטען GP Powerbank S390 חדש שקניתי אתמול

Featured Replies

פורסם

קניתי מטען GP Powerbank S390, לאחר שהסוללות הנטענות הקודמות שלי (GP Recyko+ AA) שבקו חיים, ולאחר שממספר פורומים באנגלית, התברר לי שמטענים מהירים (כמו ה-GP Recyko Fast Charger, שטוען בתוך שעתיים) מקצרים משמעותית את אורך חיי הסוללות.

על אף שמשך הזמן של הטעינה של הסוללות הנטענות הרזרביות שלי (גם כן GP Recyko+ בגודל AA) במטען החדש הוא 12-15 שעות לקיבולת של 2050mAH (כלומר זרם של בערך 200mA בעת הטעינה), הסוללות מתחממות רק במקצת פחות מאשר במטען המהיר שהשתמשתי בו עד היום (GP Recyko Fast Charger, הטענה בתוך שעתיים, תכופות הטעינה הסתיימה בו בתוך פחות משעה). מה הסיבה לכך? למה הן מתחממות בכלל?

בנוסף, לא כתוב בהוראות השימוש, מה אמורים הלדים לחיווי טעינה של המטען (שדולקות קבוע בעת טעינה) לעשות כאשר הסוללות טעונות במלואן. האם הם אמורות בסיום הטעינה להיכבות, להבהב, או מה?

בנוסף, אם הסוללות סיימו להטען ונשארות במטען והמטען נשאר מחובר לחשמל, האם המטען הזה יתחיל בטעינה מחדש, כאשר הסוללות יתחילו להתרוקן מעצמן בפריקה עצמית?

אשמח לקבל תשובות.

עדכון: קיבלתי אינפורמצייה ממישהו, שמשתמש גם כן במטען הזה, שהובילה אותי למסקנה שנפלתי בפח כאשר קניתי את המטען הזה.

אין למטען הזה חיווי של סוללה מלאה כלל (נוריות חיווי הטעינה דולקות קבוע לצמיתות עד שמוציאים את הסוללות מהמטען או מנתקים אותו מהחשמל), והוא ממשיך להטעין את הסוללות גם כאשר הן כבר התמלאו לגמרי (כמו במצברים של תאורת חירום, מכשירי אל פסק וסוללות של טלפונים אלחוטיים). כלומר צריך לדעת בעל פה שעברו 12-15 שעות (זמן הטעינה של הסוללות בקיבולת שיש לי) מרגע חיבור המטען, ואז להוציא את המטען מהחשמל.

האריזה של מטען ה-GP Powerbank S390, לא הייתה ניתנת לפתיחה מבלי לגזור אותה. האם אני יכול להחזיר את המוצר בחזרה לאיפה שקניתי אותו (הום סנטר, סניף חוצות המפרץ), ולרכוש במקומו מטען מדגם או מותג אחר?

פורסם

לא ניתן להחזיר מוצר אחרי שהיה בשימוש. וגם אם היה ניתן - תידרש לפצות על ירידת הערך של המוצר מבחינת הסוחר וזה (באופן פרדוקסלי) יהיה יקר יורת ממוצר חדש.

ההנחה היא שהרוכש בודק את התאמת המוצר לצרכיו לפני ולא אחרי. ככל שאני מכיר את האריזות של GP, יש פרטים די מלאים לגבי אופן השמוש בגב האריזה, ובנוסף אפשר לדרוש מהמוכר הסבר לפני (ולא לקנות אם המוכר לא יודע).

פורסם
  • מחבר

לא היו פרטים על האריזה לגבי התנהגותו של המטען בעת שהסוללות מלאות, בהוראות ההפעלה שהיו בתוך הקופסא, לא התייחסו לגבי איך המטען מתנהג כאשר הסוללות מלאות. לא הייתה התייחסות לגבי חיווי סוללות מלאות.

לא נראה לי שהמוכר בהום סנטר ידע האם למטען יש חיווי של סוללה מלאה. קיבלתי את האינפורמצייה ממישהו שיש לו את המטען הזה גם כן.

בסוללות ה-GP Recyko+ שלי, אני משתמש במצלמה שלי (שני סוללות). אז אם אני אשתמש בארבעה סוללות כך ששני סוללות יהיו במצלמה ושני האחרות בטעינה קבועה במטען הזה עד שהשניים שבמצלמה שלי יתרוקנו ואז אוציא את הסוללות שבטעינה במטען ואכניס אותן למצלמה ואת אלה שהתרוקנו אוציא מהמצלמה ואשים במטען וחוזר חלילה, זה יהיה בסדר? או שטעינה קבועה של הסוללות במטען יכולה לקצר את חיי הסוללות (במובן שהמטען ימשיך להטעין את הסוללות גם כשהן מלאות, כפי שקורה במכשיר אל פסק, טלפון אלחוטי ותאורת חירום)?

פורסם

הום סנטר בד"כ לא עושים בעיות כשמחזירים מוצרים, כדאי שתנסה להחזיר אותו יחד עם כול הציוד הנלווה.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים