עבור לתוכן

האם כדאי לתקן מסך MAG19 מרובע בן כחמש שנים שעובד טוב

Featured Replies

פורסם

ברשותי מסך בן 4-5 שנים MAG "19 מרובע 4:5 ששירת אותי נאמנה ועדיין פועל מצויין...כשהוא פועל.

לפני כמה חודשים הוא התחיל לעיתים לא להידלק כלל - כאשר הבעיה איננה בחשמל או בחיבורים, אלא יש רעש ססססס חלש מהמסך ולאחר מספר דקות או שעות המסך חוזר לפעול באופן תקין.

במעבדה הסמוכה לביתי הטכנאי אמר, לאחר ששמע את סיפורי ולפני בדיקה, שכנראה שצריך להחליף קבלים (רכיבים אלקטרוניים פנימיים) והציע לעשות זאת בכ 250 ש"ח.

האם יש טעם לעשות זאת או פשוט לקנות חדש - זאת גם לאור העובדה שהגודל והיחס של המסך מאוד נוחים לי ואני מבין שרוב החדשים הם מסכים רחבים.

תודה על תשובתכם!

פורסם

לדעתי אין טעם.בד"כ מתרגלים די מהר למסך רחב ואם ממש רוצים אפשר לקנות מסך LCD 4*3 או אף 4*5.

פורסם

250 ש"ח על החלפת קבלים? :o

אם אתה כל כך אוהב אותו, אתה יכול לקנות כבלים בקכמה שקלים (אחרי שתברר את הקיבולת שלהם) ולהחליף אותם לבד.

פורסם

פותח הדיון זה החלטה שלך וגם אני לא הבנתי עם מדובר על כבל רגיל כלומר חוט חשמלי או משהו אחר

עם זה כבל רגיל אתה ברוב המיקרים יכול להזמים מחול בעלות הרבה יותר נמוכה

בכל מיקרה קשה להחליט בישבילך -מסך נורמלי עולה מעל 250 שקל באופן משמעותי -ולא כל LCD הוא נורמלי הזולים ביותר בהרבה מיקרים זבל גמור

אבל במסך איכותי תקבל איכות הרבה יותר טובה מהמאג 19 שלך ובחלקם יש חיבורים כמו HDMI לדוגמה ויציאות USB ככה שיש להם עוד שימושים מעבר למסך מחשב

בקיצור בלי לדעת איפה אתה עומד כלכלית מאוד קשה להמליץ

פורסם
  • מחבר

חברים יקרים

קודם כל תודה לעונים.

שנית (קרירין וmulticore) הכוונה להחלפה של "קבל" - רכיב אלקטרוני פנימי ולא של החוטים-כבלים!

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%91%D7%9C

אשמח אם יש מומחים באלקטרוניקה/ טכנאים שיכולים להגיב - על הכדאיות, על המחיר, ולכמה זמן תיקון כזה בד"כ תופס.

תודה

פורסם

מולטיקור התכוון לקבלים אכן,

העלות שלהם-כמה שקלים בודדים.

כדאיות-החלטה שלך

לכמה זמן- מה שיחליפו יחזיק עוד הרבה, אבל יש עוד מספיק שיכול להתקלקל שם.

תנסה למצוא מישהו שיודע להלחים\להחליף דברים בסגנון. לא יותר משעת עבודה ועלות חומרים אפסית

פורסם

או שתחליף לבד או שתקנה מסך חדש וגדול (תענוג אמיתי).

במחיר כזה זה ממש לא שווה. אתה לא יכול לדעת אילו עוד בעיות תיתכנו, מה שעלול לגרור הוצאה כספית נוספת ומיותרת.

פורסם

ועוד דגם מלפני 5שנים ,100 אחוז תאורת CCFL, חבל על הכסף באמת..

פורסם

קרירין ,

האמריה של מסכים שבאיזור ה250 שקל אינם שווים ואף זבל גמור אינה נכונה בכלל, לי יש מסך 22 אינץ' 1680X1050 כבר כמעט שנתיים והאיכות מעולה והוא עלה רק 300 ש"ח.

אז אל תעשה הכללות כי גם במחירים הנמוכים יש מציאות פשוט צריך לבדוק טוב לפני שקונים.

פורסם

אני בטוח שאתה יכול למצוא מישהו שילחים לך את הקבלים הדרושים.

עבודה של כמה דקות ואולי איזה 50 שח טיפ למי שהלחים.

השאלה היא כזו: אתה יכול להרשות לעצמך מסך?

אתה חייב מסך בדחיפות?

פורסם

נושא ה"איכות המצוינת" הוא מאד סוביקטיבי, הרבה אנשים משנים את דעתם אחרי שהם נחשפים לצגים איכותיים יותר ממה שיש להם.

צגים ב300 ש"ח כיום, אני לא מכיר, וצגי 420 ש"ח של 18.5-19" יהיו קטנים מצג 19" של 4:5. OferS16 שים לב שקרירין אמר "הרבה" ולא "כל". מה שכן, קשה היום ליפול על צגים, גם בבסיסיים הזולים, שמראים תמונה שהיא ממש רעה ומרצדת.

בכל מקרה תיקון של מסך בן 5, ועוד מסך מבוסס TN פשוט ב250 ש"ח לא נראה כמו עסקה כדאית.

פורסם

ועוד דגם מלפני 5שנים ,100 אחוז תאורת CCFL, חבל על הכסף באמת..

אז?

קרירין ,

האמריה של מסכים שבאיזור ה250 שקל אינם שווים ואף זבל גמור אינה נכונה בכלל, לי יש מסך 22 אינץ' 1680X1050 כבר כמעט שנתיים והאיכות מעולה והוא עלה רק 300 ש"ח.

אז אל תעשה הכללות כי גם במחירים הנמוכים יש מציאות פשוט צריך לבדוק טוב לפני שקונים.

אולי תשתף אותנו?

פורסם

קרירין ,

99.999999999999999999999 (סתם צוחק) שהמסך שלך הוא TN ובמיקרה כזה המסך שלי שכבר בין 5 הרבה יותר טוב מהמסך שלך

גם עם תקעו למסך שלך תאורת LED שזה מאוד בספק במחירים האלו עדיין עם המסך הוא TN הוא חרא יחסית למסכים עם פאנל איכותי וברגע שתתחיל לישתמש באיכותי תבין את ההבדל הענק וזה לא רק בזוויות צפיה אלה גם באיכות תמונה מורגשת

מסכי הTN אולי קיבלו שיפורים עם השנים אבל עדין זבל

פאנלים TN זה ה"סוסיתה" של הפאנלים אבל הם נחשבים הרבה יותר זולים ליצור וצורכים פחות חשמל וביגלל זה דוחפים אותם להרבה לפטופים

ולמחשבים מוזלים

פורסם

אולי מספיק עם מסע הצלב נגד מסכי TN? לכל טכנולוגיה יש את הייתרונות והחסרונות שלה, ויש הרבה מאד אנשים שלא ירגישו בתוספת האיכות של IPS למשל על TN. אז נכון שיהיו גם כאלה שברגע שהתרגלו לפאנל 'איכותי' לא יוכלו לחזור אחורה, אבל מכאן ועל לקרוא לכל מסך עם פאנל TN 'זבל' ושאר כינויי גנאי, המרחק גדול.

לצורך ההבהרה, אני משתמש במסך IPS למחשב העיקרי שלי כבר חצי שנה (U2410), כאשר במחשב המשפחתי ישנו מסך TN 'מדבקה' גנרי (לצורך ההשוואה), ואני לא מרגיש שהבדל האיכות משנה לי בכלל.

פורסם

אני אנסה לסכם:

אם תצליח לתקן אותו במחות מ250 -(50-10)

אז זה שווה לך

תיקון כזה פשוט ב 250 לא שווה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים