עבור לתוכן

מבקש מפרט למחשב שימוש רב גוני תקציב 8K ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

המחשב הישן נרכש לפני שנתיים נמסר להורים שהתמכרו לאינטרנט ולכן הזמן למחשב חדש.

מספר נקודות חשובות לציון:

1. התקציב (חריגה אפשרית עד 10K)הוא ללא מסך או כל ציוד היקפי.

2. המחשב ישמש לשימושים רב גוניים כגון עריכת סרטים,הפעלת 2 סרטי HD 1080P במקביל, ריבוי משימות -מספר רב של טאבים פתוחים כולל winrar עובד ברקע .

3. מכיוון שהמחשב ישמש כעין שרת שאליו יחוברו מספר דיסקים קשיחים שיזרימו ריפים מלאים של בלוי ריי בעדיפות לוח אם תואם עם sata 3 ו usb3 .

4. אני מבקש מחשב עם כונן SSD למערכת ההפעלה שתאפשר גם גישה מהירה לתוכנות ועוד כונן SATA3 גדול.

5. שקט רמה 9-10 בכל הרכיבים מארז ,קירור למעבד,קירור לכרטיס מסך, ספק כח.

6. לא מתוכנן אוברקלוק או גיימינג אבל מחפש את כרטיס המסך החזק ביותר שהפרמטר של הפעלת סרטי HD או תלת מימד סימולטנית כשברקע פעילות נוספת לא תגרום לקרטוע של הסרט מכיוון שאיני בעל ידע בנושאי כרטיסי מסך האם CUDA הוא הנתון הקובע ? המליצו לי על 6870.....

7. לא שואף לשדרג את המחשב ב4 השנים הקרובות ולכן השילוש של מעבד מרובע ליבות ברמה עליונה וזיכרון רב(4 ג'יגה לפחות) יהוו כיוון רצוי.

רב תודות לכל העוזרים והמציעים :xyxthumbs:

פורסם

אתה מתכוון שהמחשב עצמו יהיה מחובר לשני מסכים ויציג שני סרטי HD שונים במקביל או ששני מחשבים שונים יציגו סרטי HD שמאופסנים על הקשיחים שלו?

פורסם
  • מחבר

הפעלת שני סרטים במקביל מאותו מחשב,המטרה בכל אופן שלא יווצר צוואר בקבוק עקב ריבוי משימות לא במעבד, בזיכרון ,או בכרטיס המסך.

פורסם

לשום מעבד מרובע מודרני עם כרטיס מסך פשוט (על מנת להוציא תמונה ל-2 מסכים) לא צריכה להיות בעיה עם הפעלת 2 סרטים במקביל גם אם מדובר ב-HD, זאת הייתה הכוונה שלך?

פורסם
  • מחבר

יותם ברגע שיש מחשב עמוס הוא מקרטע,אני אשמח למפרט כי אנחנו עוסקים בפרט אחד מתוך מכלול רב...

פורסם

הנה כיוון ראשוני, דגש על מעבד חזק וכרטיס שנמצא ברשימת הכרטיסים התומכים כמובן:

מעבד:

[..] INTEL 2600 - TRAY - לרוכשי מערכת מחשב ! - זמין במלאי ₪1330

לוח אם:

[..] ASROCK H67M-GE B3 - זמין במלאי ₪526

זיכרון:

[..] HYNIX 4096MB DDR3 1333MHZ ₪105

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] TWINTECH GTX550TI 1GB GDDR5 - RETAIL ₪662

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113

מארז:

[..] FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK FRONT USB3 - זמין במלאי ₪530

ספק כוח:

[..] ANTEC NEO ECO 520W - זמין במלאי ₪349

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN III - זמין במלאי ₪205

דיסק קשיח:

[..] CORSAIR FORCE SERIES 3 SATA3 2.5" 120GB ₪910

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪573

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪83

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5496

* כמו שאתה רואה, רחוק שנות אור מהרף העליון ועדיין מערכת סופר חזקה לכל הדעות.

* מבוססת על ה-2600 החזק עם ריבוי הנימים ו-8GB אם אתה חושב או יודע שאתה מנצל או תנצל בעתיד כמות גדולה יותר של זיכרון תוכל לקחת קיט של 4GBX4.

* כונן SSD גדול ומהיר בשילוב עם כונן 1TB סטנדרטי (תתעלם מהעובדה שהוא בתקן SATA2 שגם ככה הוא לא מנצל אפילו את רוחב הפס הזה, הקשיח מגיע עם 3 שנות אחריות מה שהופך לנדיר יותר ויותר מה גם שמערכת ההפעלה נמצאת על ה-SSD).

* ה-550TI תומך רשמית ב-3D, גם סדרת ה-6XXX של ATI תומכת אך תעלה מעט יותר.

* אם לא תמצא את ה-550TI בקירור פאסיבי (מה שאני לא מאמין שיקרה) המארז\ספק בשילוב עם ה-Mugen היעיל והשקט ייתנו לך שקט ששואף לאיזור ה-8 ולא ל-10 (שתקבל אם תבסס את המערכת שלך על קירורים פאסיביים\מים שיעלו הון)

* ל-Sparkle קירור משופר לכרטיס, בדוק אם תוכל להשיג אותו.

פורסם
  • מחבר

יותם תודה רבה על המפרט ויותר מכך על ההסברים העוקבים :xyxthumbs:

ברשותך מספר שאלות:

1. קיבלתי המלצה על כונן SSD ה M4 של Crucial כמוכח שמאוד מוצלח מדוע לא בחרת בו ?

2. לוח אם Z67 לא יהווה אפשרות עדיפה ?

3. מדוע שימוש בדיסק קשיח SATA3 לא יהווה שינוי מהותי לדעתך ?

רק לשם המחשה המערכת הנוכחית שמסרתי להוריי הייתה מבוססת על מארז antec p183 ובגלל שהייתה ממוקמת בחדר השינה הייתה רועשת מדי לטעמי...

הנה כיוון ראשוני, דגש על מעבד חזק וכרטיס שנמצא ברשימת הכרטיסים התומכים כמובן:

מעבד:

[..] INTEL 2600 - TRAY - לרוכשי מערכת מחשב ! - זמין במלאי ₪1330

לוח אם:

[..] ASROCK H67M-GE B3 - זמין במלאי ₪526

זיכרון:

[..] HYNIX 4096MB DDR3 1333MHZ ₪105

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] TWINTECH GTX550TI 1GB GDDR5 - RETAIL ₪662

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113

מארז:

[..] FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK FRONT USB3 - זמין במלאי ₪530

ספק כוח:

[..] ANTEC NEO ECO 520W - זמין במלאי ₪349

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN III - זמין במלאי ₪205

דיסק קשיח:

[..] CORSAIR FORCE SERIES 3 SATA3 2.5" 120GB ₪910

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪573

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪83

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5496

* כמו שאתה רואה, רחוק שנות אור מהרף העליון ועדיין מערכת סופר חזקה לכל הדעות.

* מבוססת על ה-2600 החזק עם ריבוי הנימים ו-8GB אם אתה חושב או יודע שאתה מנצל או תנצל בעתיד כמות גדולה יותר של זיכרון תוכל לקחת קיט של 4GBX4.

* כונן SSD גדול ומהיר בשילוב עם כונן 1TB סטנדרטי (תתעלם מהעובדה שהוא בתקן SATA2 שגם ככה הוא לא מנצל אפילו את רוחב הפס הזה, הקשיח מגיע עם 3 שנות אחריות מה שהופך לנדיר יותר ויותר מה גם שמערכת ההפעלה נמצאת על ה-SSD).

* ה-550TI תומך רשמית ב-3D, גם סדרת ה-6XXX של ATI תומכת אך תעלה מעט יותר.

* אם לא תמצא את ה-550TI בקירור פאסיבי (מה שאני לא מאמין שיקרה) המארז\ספק בשילוב עם ה-Mugen היעיל והשקט ייתנו לך שקט ששואף לאיזור ה-8 ולא ל-10 (שתקבל אם תבסס את המערכת שלך על קירורים פאסיביים\מים שיעלו הון)

* ל-Sparkle קירור משופר לכרטיס, בדוק אם תוכל להשיג אותו.

פורסם

1. ה-Corsair מעט זול יותר (ל-128GB) ההבדלים ביניהם זניחים וגם ככה השימוש הוא יחסית משרדי מלבד כמות גדולה של טאבים פתוחים וסרטי HD שעם זה גם HD סטנדרטי יכול להתמודד.

2. אין שום בעיה עם לוח |H67 כל עוד הוא מספק את כל הצרכים שלך ה-H67M-GE מפוצ'ר מאוד, תומך בדור הבא של מעבדי אינטל לוח מבוסס Z68 יעלה יותר וייתן פיצ'רים דומים.

3. דיסקים סטנדרטיים בקושי מנצלים את רוחב הפס הקיים (סה"כ מגבלה) ככה ש-Sata 3 הוא מעין גימיק, זה מתהפך כשמדובר על SSD.

4. כנראה שיש לך סטנדרטים שונים לשקט, ה-183 הוא מהמארזים השקטים שבנמצא וללא ספק אם אתה כל כך רגיש לשקט תצטרך להתחיל לחפש קירורים פאסיביים לרוב חלקי המערכת מה שיעלה לא מעט.

פורסם

אפשר לחסוך 108 ש"ח:

http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=CT128M4SSD2

לגבי השקט, קירור פסיבי למעבד + כרטיס מסך פסיבי + ספק מסדרת X של סיסוניק אמורים לעשות את העבודה. בכל מקרה למארז צריך לפחות

מאוורר אחד בשביל סירקולציה בסיסית (אפשר מאחורה אם זה רחוק יותר מהאוזן).

פורסם

כנראה שיש לך סטנדרטים שונים לשקט, ה-183 הוא מהמארזים השקטים שבנמצא וללא ספק אם אתה כל כך רגיש לשקט תצטרך להתחיל לחפש קירורים פאסיביים לרוב חלקי המערכת מה שיעלה לא מעט.

לא בטוח שזה מדד בלעדי לרגישות שלו לשקט מכיוון שיכול להיות שהיה לו אחלה מארז אבל היה רכיב כלשהו במערכת שהיה רועש במיוחד. מספיק שהספק לא איכותי או שיש מאוורר אחד במארז שהתיישן והוא קצת רועש והמארז מאבד מהמשמעות שלו.

מה שכן, לפי הדרישות שלו אני מצטרף להמלצה על קירורים פסיביים אבל בנוסף לזה חשוב לשים דגש על אחרון החלקים במפרט ואם צריך אז להחליף את המאוורר שבא עם המארז.

פורסם
  • מחבר

אין לי סטנדרטים שונים לשקט והפרמטר הוא לא בשימוש שוטף בשעות ערות אלא שכשהמארז נמצא בחדר השינה ואתה LIGHT SLEEPER שמנסה להירדם אז זה יכול להפריע.

ברכישה הקודמת שלי לקחתי את הסטנדרט הגבוה ביותר (ללא קירור פסיבי)שהיה קיים בזמנו(המארז של אנטק, ספק vx450 וכו') ואכן כמו שDUBLINER ניתח במדויק ביום שאספתי את המארז שהיה די שקט כבר אז חשתי שזה לא יעמוד בסטנדרטים שביקשתי להשיג לטעמי היה רצוי להחליף את המאוורר הסטנדרטי שמגיע עם המארז ולא עומד בקנה אחד עמו לאחד ייעודי,כמו כן כרטיס המסך היה עיקר הרעש והקירור למעבד היה בעוצמת רעש סבירה עם הזמן הרכיבים החלו להרעיש יותר כנראה מתוך שחיקה שגם ניקוי של המארז לא פתר אותה.

אין לי מושג אם ישנו הבדל מהותי בין מארז antec 183 לבין זה שיותם הציע ברמת השקט, התוכלו להאיר עיניי...?

מתוך נסיוני הדל לעניות דעתי יכול להיות שההחלטה המהותית ביותר להשגת שקט הוא לקבל את המפרט שיותם הציע ולכלול קירור פסיבי לכרטיס המסך אשמח לקבל קישור לכרטיס מסך כזה בין אם מה שיותם הציע או דומה לו (סדרה 68XX)בדרישות שפירטתי.

פורסם

ה-P183 נחשב לאיכותי ומשתיק יותר מה-R3 ומה-P280 (למרות שמומלץ להחליף את המאוורר שלו לאחד שקט יותר).

כרטיס כזה מקורר פאסיבית לא תמצא (לא משהו שאני מכיר), יש אפשרות לקנות את ה-Accelero ולנסות להעיף את המאווררים, בזמנו זה עבד לי לא רע עם ה-8800GS ששמר על טמפ' חמימות אך סבירות.

יש גם קירור פאסיבי למעבד אך הוא עולה לא מעט והמלאי שלו בארץ לא ידוע (אולי בהזמנה מיוחדת).

פורסם

יש גירסא פאסיבית לHD6850, אבל בארץ כנראה שלא זמין.

בארץ אבל יש גירסא פסיבית לHD5770(או 6770).

פורסם

עריכת סרטים לפרנסה?

אם לא אז באיזו תדירות?

באילו תוכנות עריכה אתה משתמש?

בגדול המחשב ישמש בעיקר לניגון סרטים?

פורסם
  • מחבר

עריכת סרטים לפרנסה?

אם לא אז באיזו תדירות?

באילו תוכנות עריכה אתה משתמש?

בגדול המחשב ישמש בעיקר לניגון סרטים?

1. לא

2.מספר פעמים בשבוע

3.משתמש בעיקר בתוכנת ulead video studio 11 ותוכנות לאיחוד סרטים עם תרגום

4.השימוש המירבי זה לריפים של בלו ריי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים