עבור לתוכן

מה חשוב במחשב נייד לעבודה עם פוטושופ ופרימייר?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

מישהו יכול להגיד לי, בבקשה, מה חשוב לעבודה עם פוטושופ ופרימייר ?

האם מעבד i5 ו-4 ג"ב זכרון מספיק או שצריך i7? והאם צריך כרטיס מסך חיצוני או שאפשר להסתפק במשולב? ואולי עוד דברים נוספים שחשובים במחשב בשביל שיעשה את העבודה.

תודה רבה מראש לכל העונים.

פורסם

ללא תקציב אין ממש אפשרות לענות לשאלה שלך.

לשאלות מהסוג הזה, התשובה לא חד משמעית ולגמרי תלויה בתקציב וניידים הזמינים בתקציב.

פורסם
  • מחבר

בסביבות ה-6500 ש"ח.

וכשאני מתכוון לכרטיס מסך, אני מתכוון לכרטיס עם 1 ג'יגה זיכרון (מה שהולך היום זה ג'יפורס או רידיאון, מה שראיתי)

האם זה יותר עוזר לענות לי על השאלה?

פורסם

להאצת חומרה של כרטיס מסך רצוי לקחת כרטיס של nvidia.

בנוסף, לדעתי התוכנות האלו יודעות לנצל ריבוי ליבות ולכן גם בזה יהיה יתרון.

להלן מספר אפשרויות לפי תקציב:

http://www.pcpocket.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2500

http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=1321315&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he

המחשבים הנ"ל של אסוס פונים לשוק הביתי ולכן איכות הבניה שלהם ממוצעת. אבל מצד שני התמורה בביצועים ביחס לנתונים היבשים היא גבוה מאוד.

ההבדל ביניהם הוא בפאן הגרפי, וכולל כרטיס חזק יותר ורזולוציית מסך גבוה בהרבה ב-n55, שגם יקר בכ-1000 שח.

מחשב נוסף אפשרי, בתקציב גבוה יותר הוא - http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=984562&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he

מדובר בנייד מליין עסקי בעל איכות בניה גבוה בהרבה מהשניים הקודמים, שגם מגיע עם כרטיס מסך מקצועי (הפרש הביצועים לא ברור לי)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההצעות, אבל אני חשבתי יותר על גודל מסך של "13.3"-14 ועל המשקל אני עדיין מתלבט.

אני כרגע מתלבט בין אסוס U36SG עם מעבד I5 וכרטיס מסך NVIDIA 610M 1G עם לפחות 4 ג"ב זיכרון, לעומת ZENBOOK עם מעבד I7 ו-INTELL HD 3000 ורק 4 ג"ב זיכרון (אין אפשרות להעלות אותו)

הסתכלתי גם על דגמים נוספים של DELL בגלל מסך המט והמקלדת המוארת, אבל הם גם יותר כבדים.

ושוב המחשב יהיה בשביל עריכת תמונות (לצלם החובב, אני לא גרפיקאי), פה ושם עריכת וידאו וכנראה שהרבה תכנות סטייל ECLIPSE ו-VISUASL STUDIO

מקווה שביארתי את הדברים קצת יותר.

פורסם

היה לי הרושם שאתה מחפש מכונה הכי חזקה שיש בתקציב.

במקרה הזה, תמלא את השאלון בחוקי הפורום, ותתייחס לדרישות הכלליות מהנייד (גודל, משקל, סוללה וכו')

פורסם
  • מחבר

אין בעיה, הנה השאלון שלי:

מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות (eclipse,Visual studio), עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (אם כבר אז קלים), צפייה בסרטים: 720p-1080p, עריכה גרפית (בעיקר תמונות, ולעתים רחוקות עריכת סרטים)

* גודל המסך? 13.3"-14"

* משקל רצוי? העדפה שלי כמה שיותר נמוך, אפילו אולטרבוקים נלקחים אצלי בחשבון. (אבל אם צריך מקסימום אז שיהיה 2 ק"ג)

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, וארוך לטעמי זה מעל 4 שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (

,

וכו) HDMI, USB3, רצוי גם CARD READER

* בלוטות? כן

* גודל מינימלי של

? אני מעדיף כונן קשיח של 500 ג'יגה ומעלה, אך גם SSD של 256 ג'יגה יתקבל

* כונן CD/DVD? צורב? לא חובה

* כונן Bluray?

לא חובה

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

לא חובה

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ASUS\DELL

פורסם
  • מחבר

גם אני חשבתי עליו, ולכן הגיעה השאלה המקורית שלי האם מעבד i5 (ובוא נגיד שאני שם 8 ג'יגה RAM) יספיק בלי בעיה להריץ עליו תוכנת פוטושופ ופרימייר?

פורסם

כנראה שכן.

אבל האמת, זה לא שיש לך אופציה חזקה יותר לבחור ממנה...

פורסם

שלום לך

אין שום בעיה עם כל המחשבים שהוצעו כאן כל עוד מדובר בפוטושופ !

פרמייר - זה כבר סיפור אחר לגמרי - אתה צריך לפחות 8 גיגה זיכרון

וכרטיס מסך עם כמה שיותר מעבדי CUDA , של NVIDIA כמובן.

וברור שגם מעבד חשוב.

אלו הפרמטרים החשובים, שזאת הייתה שאלתך.

:xyxthumbs:

פורסם

הוא מדבר על הרחבת הזכרון ל-8 ג'יגה בכל מקרה. מעבר לכך התגובות שלכם לא מועילות הרבה.

* גודל המסך? 13.3"-14"

* משקל רצוי? העדפה שלי כמה שיותר נמוך, אפילו אולטרבוקים נלקחים אצלי בחשבון. (אבל אם צריך מקסימום אז שיהיה 2 ק"ג)

אם יש לכם הצעה טובה מהאסוס לדרישה הזו, אני אשמח להכיר אותה.

עריכה:

הכוונה בהצעות עדיפות שגם אפשר לקנות אותן (עדיף כנראה בארץ).

להציע נייד כמו ה-p330 של LG לדוגמה, זה טוב - אם אפשר היה לשיג אותו. (למי שלא הבין, שינסה לחפש אותו)

פורסם

שלום לכולם,

שלום לך

אין שום בעיה עם כל המחשבים שהוצעו כאן כל עוד מדובר בפוטושופ !

פרמייר - זה כבר סיפור אחר לגמרי - אתה צריך לפחות 8 גיגה זיכרון

וכרטיס מסך עם כמה שיותר מעבדי CUDA , של NVIDIA כמובן.

וברור שגם מעבד חשוב.

אלו הפרמטרים החשובים, שזאת הייתה שאלתך.

:xyxthumbs:

ציטוט של PurpleTiger

האם מעבד i5 ו-4 ג"ב זכרון מספיק או שצריך i7? והאם צריך כרטיס מסך חיצוני או שאפשר להסתפק במשולב? ואולי עוד דברים נוספים שחשובים במחשב בשביל שיעשה את העבודה.

תודה רבה מראש לכל העונים.

מה שכתבתי נכון לכלל המקרים, נייד כנייח.

וזה בידיוק מה ששאל פותח הדיון.

עתה, משיש לו את הנתונים, הוא בעצמו יכול להחליט מה מבין ההצעות

מתאים לו ומה לא, ויתרה מזה לחפש בעצמו ללא חשש שייפול על נייד לא מתאים.

:nixweiss:

עריכה:

טוב, מה שהוצא ע"י Access denied בייחוד זה עם כרטיס 550 הוא טוב, אממה, גדול על

המטרות שלך.

כאמור, פוטושופ ירוץ טוב על כל נייד, ואת הסרטים אתה בכלל לא צריך

לערוך עם פרמייר, יש תוכנות הרבה יותר צנועות בדרישות חומרה

שיתנו לך פתרון טוב לעריכה מזדמנת.

פורסם
  • מחבר

המון תודות לכולם על התגובות וההצעות!

בגלל שפוטושופ הוא המטרה העיקרית שלי ועריכת וידאו תהיה רק לעתים רחוקות אני אלך נראה לי על האסוס U36SG וארחיב את הזכרון ל-8 ג"ב כמו שאמרתי מקודם.

ויש לי שאלה נוספת: לדגם הנ"ל של אסוס יש גם מחשב בצבע לבן. למישהו יצא\יוצא להתעסק עם מחשב בצבע לבן? האם זה כמו לעבוד עם מחשב בצבע שחור? האם מסנוור להסתכל עליו בחוץ? האם הוא מתלכלך יותר מהר ? דברים נוספים שאולי שונים ממחשב בצבע שחור?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים