עבור לתוכן

ספר לינוקס

Featured Replies

פורסם

היי, רציתי להתחיל ללמוד לינוקס בצורה רצינית, ולהכיר את המערכת הפעלה הכל כך נהדרת שלי!

אני יודע כמה פקודות בטרמינל, קצת לעבוד עם המערכת (nano, cp, rm/ rmdir, ls, cd, man -k, info,

sudo apt-get, touch, ועוד ששכחתי), ועכשיו רציתי להזמין על הדרך מאמאזון (גם ממקומות אחרים יהיה טוב) ספר על לינוקס, וכעיקרון עבודה כללית איתה, לא משנה באיזו שפה (מוגבל לעברית ואנגלית כמובן

:jump: ), ולא משנים לי מספר עמודים, העיקר ספר שמלמד מההתחלה לעבוד עם המערכת, כמה שיותר טוב.

אם זה משנה- אובונטו 11.10.

ואם שואלים למה- הייתי חייב לדחוף ת'סמיילי הזה

פורסם

אם אתה משתמש מתחיל שכנראה ראה רק באובונטו ורוצה להתעמק בצורה מאוד עמוקה, לפני שאתה מנסה ספר..

תנסה את ההפצות arch ו gentoo

אני ממליץ בעיקר על arch, עם שני ההפצות האלה אתה תתעמק בצורה רצינית מאוד לעומת אובונטו..

פורסם

יש לי ספרי RED HAT למתחילים { באנגלית } אם אתה מעוניין

פורסם

אני לא חושב שיש ספר "ממקור חיצוני" שנותן משהוא

אני התחלתי בלינוקס אל ידיי התקנת Gentoo אם מדריך ה handbook שלהם - שמדריך שלב שלב איך מתקינים את Gentoo ומסביר מה המשמעות של מה שעושים

פשוט תנסה להתקין איתו Gentoo זה כבר יתן לך תנופה משמעותית

פורסם

ממליץ לך על

Apress- Beginning the Linux Command line

PDF מעולה למתחילים עם רוב הפקודות בסיס, מלמדים אותך מאפס. אין צורך לדעת שום דבר מלפני כן

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני לא חושב שיש ספר "ממקור חיצוני" שנותן משהוא

אני התחלתי בלינוקס אל ידיי התקנת Gentoo אם מדריך ה handbook שלהם - שמדריך שלב שלב איך מתקינים את Gentoo ומסביר מה המשמעות של מה שעושים

פשוט תנסה להתקין איתו Gentoo זה כבר יתן לך תנופה משמעותית

על זה אני לא ממליץ, יותר מדיי קשה ודורש הרבה זמן אם אתה רוצה להבין משהוא מההתקנה.

אני ממליץ לך על LPIC , ספרים בכיוון הזה יתנו לך הבנה מהבסיס צעד צעד.

פורסם

אני לא רואה איך LPIC יעזור לו ללמוד מאפס פקודות בסיס

אם יש את הידע הבסיסי אז זה סבבה

פורסם

מנסיון שלי, כי אני כך התחלתי.

LPIC יעזור לו להתמקד בדברים החשובים, וכן ללמוד נושאים קצת משעממים אבל הכרחיים.

פורסם

על זה אני לא ממליץ, יותר מדיי קשה ודורש הרבה זמן אם אתה רוצה להבין משהוא מההתקנה.

אני ממליץ לך על LPIC , ספרים בכיוון הזה יתנו לך הבנה מהבסיס צעד צעד.

גם ממליץ.

לדעתי, ללמוד לינוקס עם איזושהי מטרה בסוף המסלול (לקבל הסמכה) הרבה יותר מעניין מסתם ללמוד command line.

פורסם

אני ארשה לעצמי לערער על הטענות שלכם.. אם אפשר ;)

כאחד שקרא את כל הספר של LPIC-1 (LInux in a nutshell) בלי לפסוח על דף (ואני רציני), כנ"ל לגבי LPIC-2 ( גם כן Linux in a nutshell) שגם אותו סיימתי ועברתי הטענה שלי היא: בהנחה והוא לא מכיר את רוב הפקודות חוץ מדברים בסייסים (אל תשכחו שזה לא מסתכם רק בפקודות אלא בעוד הרבה דברים כמו התמצאות במערכת ואיך היא בנוייה ואיך דברים עובדים, הוא ייאלץ למצוא את עצמו מחפש בגוגל על כל מיני מונחי יסוד שמשתמשים בהם בספר, ומהקריאה שלי לא ראיתי שהוא מכוון ללגשת להסמכה...

בכל מקרה, את מה שהמלצתי אפשר להוריד כ-PDF מהאינטרנט, שם תמצא איך וממה מורכבת פקודה, ועוד הרבה דברים שאין בספר של LPIC-1 כמו(לדוגמא) דבר מאוד בסיסי שהוא מה המשמעות של stdin stdout stderr (אין הסבר לזה, לא לפי מה שאני זוכר).

בכל אופן..יש לך כמה וכמה אופציות שהועלו פה

תעשה מה שאתה מבין :) כל אחד והשיטות שלו בסופו של דבר. המטרה הסופית אותה מטרה = ללמוד

פורסם

לקרוא ספר לא יעזור לך אם אתה לא מתקין מערכת ומתנסה לבד. כל מה שרוצים לדעת אפשר למצוא בגוגל.

פורסם

לקרוא ספר לא יעזור לך אם אתה לא מתקין מערכת ומתנסה לבד. כל מה שרוצים לדעת אפשר למצוא בגוגל.

אני לא חושב שלזה התכוונו המשוררים

אני קראתי ספר פיזי ותוך כדי יישמתי את זה במע"ה - זו הכוונה. הרי אף אחד באמת לא יזכור פקודות אם הוא לא יתרגל אותם

פורסם

אני ארשה לעצמי לערער על הטענות שלכם.. אם אפשר ;)

כאחד שקרא את כל הספר של LPIC-1 (LInux in a nutshell) בלי לפסוח על דף (ואני רציני), כנ"ל לגבי LPIC-2 ( גם כן Linux in a nutshell) שגם אותו סיימתי ועברתי הטענה שלי היא: בהנחה והוא לא מכיר את רוב הפקודות חוץ מדברים בסייסים (אל תשכחו שזה לא מסתכם רק בפקודות אלא בעוד הרבה דברים כמו התמצאות במערכת ואיך היא בנוייה ואיך דברים עובדים, הוא ייאלץ למצוא את עצמו מחפש בגוגל על כל מיני מונחי יסוד שמשתמשים בהם בספר, ומהקריאה שלי לא ראיתי שהוא מכוון ללגשת להסמכה...

בכל מקרה, את מה שהמלצתי אפשר להוריד כ-PDF מהאינטרנט, שם תמצא איך וממה מורכבת פקודה, ועוד הרבה דברים שאין בספר של LPIC-1 כמו(לדוגמא) דבר מאוד בסיסי שהוא מה המשמעות של stdin stdout stderr (אין הסבר לזה, לא לפי מה שאני זוכר).

בכל אופן..יש לך כמה וכמה אופציות שהועלו פה

תעשה מה שאתה מבין :) כל אחד והשיטות שלו בסופו של דבר. המטרה הסופית אותה מטרה = ללמוד

בספר שאני קראתי Sybex LPIC1, יש הסבר על כל דבר, כולל על מה שהזכרת.

זה ברור שצריך מעבר לידע בסיסי בכדי ללמוד לינוקס, אבל כשיש דרך סלולה, לדעתי עדיף ומומלץ לצעוד בה, מאשר לחפש את המסלול שלך ולהתבלבל או להתמקד בדברים שוליים בדרך.

וכן כמובן הדבר הכי הכי חשוב, זה לתרגל את הפקודת שוב ושוב, כי בלי זה אין טעם לכלום.

אני עברתי להשתמש רק בלינוקס בכדי ללמוד, ומאז אני רק לינוקס.

פורסם

בספר שאני קראתי Sybex LPIC1, יש הסבר על כל דבר, כולל על מה שהזכרת.

זה ברור שצריך מעבר לידע בסיסי בכדי ללמוד לינוקס, אבל כשיש דרך סלולה, לדעתי עדיף ומומלץ לצעוד בה, מאשר לחפש את המסלול שלך ולהתבלבל או להתמקד בדברים שוליים בדרך.

וכן כמובן הדבר הכי הכי חשוב, זה לתרגל את הפקודת שוב ושוב, כי בלי זה אין טעם לכלום.

אני עברתי להשתמש רק בלינוקס בכדי ללמוד, ומאז אני רק לינוקס.

Sybex אלו הסדרת ספרים שיש עליהם תמונה של מגדלור לא? :)

לא השתמשתי בספר הזה במקרה הזה, בזמנו למדתי CEH מהספר שלהם (אני חושב שזה היה זה) והיה דווקא לא רע.

מה שכן. הספרים של Linux in a nutshell מכילים חומר ישן מאוד וחלק גדול מהנושאים כבר ירדו מ-LPIC-1. מעניין אם Sybex מעודכן יותר... :jump:

פורסם

כן הם הוציאו מעודכן נכון ל 2009, שז העדכון האחרון של ה LPIC1, הספר לא רע, אבל בכדי להצליח במבחן של LPIC, צריך הרבה פרקטיקה (או בדומה לזה), השאלות שלהם מכילות פרטים ברמה שאתה צריך לדעת את הפרמטרים של הפקודה, ולא רק את הפקודה עצמה.

לדעתי השאלות שלהם יותר קשות מאשר אלו של סיסקו (ברמה של CCNA), מכיוון שזה של סיסקו מכיל הרבה שאלות תיאוריה, ואלו של LPI הרבה פחות.

מה שכן אם אתה לומד ומתרגל (הכי הכי חשוב), אתה תצליח (לרגע שכחתי שפותח התרד רצה בסה"כ לדעת לינוקס).

אבל טובים השניים מהאחד לא?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים