עבור לתוכן

כונני SSD CACHE האם זה שווה ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מסכים אתך אבל בהמשך כשהנפחים של המשחקים או התוכנות יגדלו בהתאם כל פעם צריך לחשוב מה למחוק ואיך להסתדר, פה אתה מקבל סוג של 500GB / 1TB עם ביצועים קרובים ל SSD ובלי לדאוג יותר מידי לנפח ... (ובתוספת לא גבוהה של כ - 100 ש"ח) ...

מה שכן שמעתי כל מיני "סיפורי זוועה" שאם המחשב נכבה בצורה לא יזומה אז הוא מתחיל לעשות סוג של שחזור ונתקע (עם SSD CHACHE) ...

• תגובות 40
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אספר לכם מה יש אצלי.

לי יש כונן SSD של CRUCIAL בנפח קטן יחסית של 64G. למרות הנפח הקטן החלטתי שאני רוצה לנסות ולהנות מכל העולמות אז מה שעשיתי זה חילקצי אותו לשניים: 18G הולכים לקאש (intel smart response) ואילו כל השאר יהיה כונן מערכת.

כך שעל ה-SSD מותקנת לי מערכת ההפעלה + תוכנות שעולות באיתחול המחשב כמו אנטיווירוס ופיירוול. זה משאיר לי בערך 10G פנויים עליו - נקווה שזה יספיק בהמשך. במקרה הכי גרוע שעוד שנה ייסתם לי הדיסק אז כבר יהיה לי כסף לקנות SSD קצת יותר גדול ולהחליף.

מעבר לזה כל תוכנה אפילו הכי קטנה אני מתקין על דיסק D הרגיל. המחשב פשוט טס. עליה מאפס תוך כ-20 שניותף פתיחת מסמך אופיס בשניה אחת וכ"ו.

לגבי עניין ההתאוששות מנפילה, זה בכלל לא סיפור זוועה. קרה לי פעמיים שהייתה הפסקת חשמל כשהמחשב היה דלוק. בעליה הבאה היו על המסך (לפני עליית מערכת ההפעלה, בזמן בדיקת ה-RAID) הודעות שה-CACHE מבצע RECOVERY ולאחר כמה שניות הכל המשיך כרגיל.

זה מה שאני יודע מנסיוני האישי.

פורסם
  • מחבר

הזמנתי את ה Crucial Adrenaline , אמור להגיע עוד שבועיים...

פורסם

אשמח (ואני מאמין שאני ממש לא לבד) לרשמים כשיהיו כאלו, ואולי איזה כמה תמונות מסך מ-IOmeter/Crystaldiskmark ובעצם כל מידע אחר שתרצה לחלוק איתנו.

פורסם
  • מחבר

סבבה אני לא מכיר את התוכנות אבל אני אשמח להדרכה, בנוסף הלוח שלי הוא SATA2 כך שאני בטוח שהמהירות לא תשקף את מלוא הפוטנציאל של הכונן.

לפי ההערכות של החנות הוא אמור להגיע אלי לקראת סוף השבוע הקרוב ...

פורסם

אשמח (ואני מאמין שאני ממש לא לבד) לרשמים כשיהיו כאלו, ואולי איזה כמה תמונות מסך מ-IOmeter/Crystaldiskmark ובעצם כל מידע אחר שתרצה לחלוק איתנו.

+1

פורסם

מדהים איך יש מי שעדיין לא מפנימים שמערכי אחסון היברידיים הם העתיד..

מיצג א' - כונן ה-Adrenaline במצב רגיל, כלומר ללא שימוש בתוכנת הקאשינג:

Adrenaline-cdm.png

מיצג ב' - כונן קשיח בנפח 320GB ובמהירות 5400RPM מבית היטאצ'י:

HDD-CDM.png

למען הסר ספק, אני אוסיף כאן את התוצאות של כונן Velociraptor בנפח 600GB ובמהירות סיבוב של 10,000RPM בכדי להמחיש שהשיפור הוא עצום גם לעומת כונן קשיח מתקדם ויקר מאוד, ולא רק לעומת כונן ישן ואיטי כמו זה שבו השתמשו בביקורת עצמה:

260824.jpg?thumb=y

מיצג ג' - אותו כונן קשיח של היטאצ'י יחד עם כונן ה-Adrenaline במצב קאשינג:

Cached-CDM.png

מיצג אחרון וחביב - מזמני אתחול של כדקה וחצי לזמן של 13 שניות:

Boot-Racer.png

Nuff said'.

הביקורת עצמה רחוקה מלהיות איכותיות ומקיפה לטעמי, אבל עם התוצאות שאני (אנחנו, אני מקווה) רואים פעם אחר פעם קשה להתווכח...כל מי שממתין ליום שבו הוא יוכל להחליף את הטרה בייטים של הכוננים הקשיחים שלו בכונני SSD הוא נאיבי (נסתפק בזאת, בשביל לא להעליב כאן אף אחד), כי מהפיכת ה-SSD כבר כאן איתנו.

בין אם מדובר בכונן SSD בנפח צנוע יחסית שישמש לאחסון מערכת ההפעלה, תוכנות מותקנות ומספר משחקים ובין אם מדובר במערך היברידי כמו זה שעליו מדובר בדיון הזה - זה די והותר בשביל לזכות להאצה של עשרות ומאות אחוזים לעומת כונן קשיח, וכל דבר מעל לכך עבור המשתמש הביתי הוא אוברקיל ובזבוז כסף משווע שיעניק שיפור מינורי יחסית.

• 2 שבועות מאוחר יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים