עבור לתוכן

RAID למתחילים

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי שני הארדדיסקים זהים של WD, כל אחד בן כ-3 שנים ובנפח 250GB.

חשבתי לעשות מהם מערך RAID כדי להרוויח כפליים מהירות קריאה/כתיבה.

אני יודע שלוח האם שלי, גם הוא בן כ-3, אמור לתמוך ב-RAID 0,1, להלן מפרט הלוח:

http://www.msi.com/product/mb/P6NGM-FD.html#/?div=Detail

1) נשמע אפשרי ?

2) אני מתכנן RAID 0 ולא RAID 1 כדי להרוויח את כל נפח האחסון שיש לי. האם זה מאוד מועד לתקלות ? האם זה אכן ייתן פי 2 מהירות קריאה/כתיבה ?

3) האם יש דרך להפעיל את המערך בלי לפגוע במידע הקיים על אחד הדיסקים ? אני מניח שלא.

תודה.

פורסם
  • מחבר

קראתי מידע דומה בכתבות אחרות.

השאלות שנותרו לי:

1) אני בעיקר מעוניין בהאצת מהירות הקריאה. האם ניתן לצפות שמערך כפי שתכננתי לעיל ייתן בערך פי 2 מהירות קריאה לעומת שימוש רגיל ?

2) מכיוון שהדיסקים כבר בני 3, האם ניתן לצפות שהם קרובים לסוף דרכם, ולכן מערך RAID יחסל אותם תוך כמה חודשים ?

3) לוח האם מצויד בבקר nForce מלפני 3 שנים ונועד לווינדוז XP, יש סיכוי שהוא יעבוד בווינדוז 7 ?

תודה.

פורסם

1. יהיה שיפור, אבל לא פי 2.

2. ממליץ לך לבדוק את שני הדיסקים בנפרד(הכוונה כשהם לא מוגדרים בRAHID כלשהו) עם תוכנת הבדיקה של WD כדי לוודא שאין בעיות כלשהן לאחד הדיסקים, מערך RAID לא יחסל לך את הדיסקים, אבל במצב שבו הבקר רושם ל2 דיסקים בו זמנית, מספיק שאחד מהם יתקלקל בשביל להשבית מערכת + נזק למידע שנמצא ב2 דיסקים עצמם

3. תחפור באתר של NVIDIA, כי ידוע לי שחלק מבקרי הNFORCE לא ממש עובדים כמו שצריך עם WIN7 וכבר ממזמן לא מחדשים להם דרייברים יעודיים לWIN כלשהו. אם אין דרייבר מתאים, עדיף לחסוך את הזמן ואת התעסקות עם בעיות תאימות שעלולות לצוץ - זו דעתי בעניין ::)

פורסם
  • מחבר

שוין, אני ארד מהעניין, מה גם שהתגלה סקטור פגום באחד הדיסקים. תודה.

פורסם

סקטור אחד זה לא ביג דיל, הבעיות מתחילות כשהם מתרבים...

ואתה גם יכול לעשות raid תוכנה (כלומר דרך מערכת ההפעלה שלך), זה מאפשר לך להגדיר raid פר partition.

פורסם
  • מחבר

ואתה גם יכול לעשות raid תוכנה (כלומר דרך מערכת ההפעלה שלך), זה מאפשר לך להגדיר raid פר partition.

מגניב, יש לי ווינדוז 7 אנטרפרייז 64 ביט. RAID תוכנה כזה ישפר מהירות קריאה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים