עבור לתוכן

למה התת פורום הזה מת?

Featured Replies

פורסם

בורינג אז הל :sleep: . צייה ושממה כאן... איפה כולם? אני עוקב כבר יותר משבועים והנושאים זזים בתנועה זחלנית, אפשר כמעט לסגור את הנושא מרוב חוסר פעילות.

הפורומים בחו"ל שוקקי חיים למה פה אבו כביר? any thoughts?

זה אמור להיות נושא דינמי בועט ואנרגנטי. מי יודע מדוע ולמה...?

פורסם
  • מחבר

רוצה להבין למה אין יותר פעילות. זה לא כאילו יש כול כך הרבה פורמים גדולים בארץ.

hwzone כאחד אתרי ה- big dogs בארץ בתחום המחשבים ובכלל אמור להיות לו שטח שוק נכבד בנושא. אני טועה?

אני לא ממש רשום או מסתובב בפורומים ישראלים אחרים אז אני לא באמת יודע איך המצב שם. אני מניח שהשאלה היותר נכונה אם זה משהו משותף ישראלי או שהנושא הזה פשוט לא נחל כאן הצלחה מסיבה כלשהי עלומה מעיני.

לא באתי לתקוף. אל תיקח אישי שניצל. אין ממש פואנטה... סתם לקבל קצת משוב.

סורי אם נשמעתי פרובוקטיבי.

פורסם

מה יש לכתוב בפורום הזה חוץ מבקשות עזרה?

חוץ מזה שבעיות חומרה ותוכנה מעניינות את כל סוגי משתמשי המחשב, בזמן שבעיות פיתוח אתרים מעניינות רק מפתחי אתרים, וכמה כאלה כבר יש בפורום? אם אתה רוצה השתתפות, חפש פורום ייעודי למפתחי אתרים, שם מן הסתם כל המשתתפים הם כאלה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע. כול זב חוטם רוצה לבנות אתר בימנו. הייתי מצפה שזה יהיה מוצף....

פורסם

מוצף במה, באינסוף מתחילים ששואלים את אותם שאלות, מקבלים את אותן תשובות, ולא ממש טורחים לקרוא את הדיונים של אלה שלפניהם? מה יצא לך מזה? לדעתי כבר עדיף כמו שזה עכשיו.

אם כבר, מה שחסר זה לא מי שישאל אלא מי שיענה, וכאלה אתה לא יכול לשלוף סתם ככה.

פורסם
  • מחבר

אבל ככה בונים קהילה אחרת אין כלום. אף אחד לא מגלה עניין וכלם עוזבים למחוזות פוריים יותר.

האם ההפיצול הרב של hwzone לתתי פורמים מה שבעיתי? אנשים תמיד יעדיפו יותר פורום ממוקד? אנחנו מדינה קטנה אבל עדיין הייתי מצפה ליותר פעילות. זה תמיד היה ככה בנושא הזה כאן? התחלתי להגיב פה בפורום רק בשנה האחרונה (איזה ספאמר אני..), אז אני לא ממש יודע איך הלך פה לפני.

לא יפריע לי אם יציפו את הנושא באינספור שאלות אינפטליות לפחות אתה יודע שיש שם מישהו. זה עדיף על כלום וקל to pick and choose. שניצל בטח לא יהיה נלהב מזה במיוחד... טוב שאני לא שניצל!

פורסם

כרגע המצב הוא ששניצל עונה כמעט לבד על כל השאלות בפורומי התכנות השונים, אם הפורום יוצף בשאלות אינפנטיליות אתה יכול רק לקוות שהוא לא ייצא מדעתו ויתפטר.

כאמור, מה שיועיל לפורום זה דווקא עוד מתכנתים שמבינים עניין ועונים לשאלות, ואתה ממש לא הולך לגרום להם לרצות לבוא בהמוניהם ע"י הצפת הפורום בשאלות אינפנטיליות, ולהיפך.

פורסם
  • מחבר

כן שמתי לב... עקבתי אחריו קצת. בחור טוב, משקיען, תורם הרבה מזמנו. אתה בריטינר שניצל או שהכול בהתנדבות?

ברפרופים שהיו לי בפורמים אחרים נראה שהיודעי דבר הם מיעוט קיצוני בכל מקום... אני לא יודע איפה בדיוק מתחבאים אותם אנשים שעליהם אתה מדבר. הם קימיים בכלל או שהם פרי דמיוננו? רובם לא נראה שמעניין אותם להגיב. חבל שגם את השאלות שלהם עצמם קשה למצוא, לפחות היה אפשר ללמוד מהדיון שיתפתח.

יש לנו קצת בעיה בישראל אם כמות לא פורפוציונלית של שאלות מאותגרות. אבל מי אמר שצריך לענות לכל שאלה ושאלה. שישאלו.

אין לי ממש מה להוסיף בנושא אני יעקב אם מישהו אחר רוצה לומר משהו.

anyway זה מה יש. עוד לא נפתרתם ממני... נראה שתתקעו איתי עוד קצת ::) . לילה טוב.

פורסם

אני מניח שרוב המתכנתים יודעים אנגלית ברמה מספקת כדי לחפש ולשאול באנגלית כשיש להם בעיה, אין להם שום סיבה להתקרב לאתר בעברית בשביל זה.

אני יודע לפחות על עצמי שכשיש לי בעיה אני מריץ חיפוש, ומוצא את התשובה בstack overflow או באיזה אתר reference. עוד לא קרה לי שלא מצאתי תשובה בחיפוש (את כל השאלות כבר שאלו לפני, מן הסתם), אבל אם יקרה שלא אמצא תשובה, קרוב לוודאי שאשאל בstack overflow או באיזה פורום אחר באנגלית, לא כאן.

(בפורומים שנוגעים לחומרה המצב שונה, לא מעניינת השפה אלא העובדה שיש כאן אנשים שיודעים את היצע החומרה בארץ, המחירים המקובלים והחנויות המומלצות, כמו גם מה משתלם לקנות בחו"ל ומי שולח לארץ, וכיוצא בזה מידע שלא תוכל לקבל בפורומים בחו"ל.)

פורסם
  • מחבר

^זה בדיוק.

זה בדיוק הבעיה היית צריך לומר.

במקום לחזק את הפורומים והקהילה בארץ כל מי שמבין טיפה אנגלית ישר רץ לגוגל ופורומים בחו"ל. זה לא מותיר כאן דבר. התמיכה הטכנית בארץ הייתה ונותרה מאוד חלשה וכנראה גם תשאר כך.

שלא תבינו אותי לא נכון, אני באותה קבוצה, כברירת מחדל אני פונה ישר לאנגלית כמעט בכול נושא. אפילו אם לא מצאתי את התשובה באנגלית קרוב לוודאי אני בכלל לא אטרח לחפש את התשובה בעברית. זה לא שלא הייתי רוצה לקבל מידע בשפת האם, זה פשוט שאין ממש. יבש כמו צנון.

אם אנשים היו משקיעים קצת יותר בתוצרת המקומית, מביאים את בעיותיהם בפני עמיתהם ואפילו "מזייפים" מעט פעילות, אולי הקהילה היתה קצה משנתה ומתעוררת. כרגע היא ב- deep freeze.

פורסם

אז נגיד שאני מתכנת לפרנסתי, ונתקל תוך כדי עבודה בבעיה שצריך לפתור כדי להמשיך הלאה. אני יודע שבחיפוש בגוגל אמצא תוך רגע את התשובה, אבל אתה מצפה ממני לשאול בפורום ולצפות בסבלנות לתשובה שמי יודע אם תגיע, להתעלם מהעובדה שזה סתם מעכב את העבודה שאולי כבר עבר הdeadline שלה (והבוס על קוצים), העיקר לתמוך (תאורטית) בקהילה גם אם זה על חשבון העבודה והמעסיק שלי?

והכי מצחיק זה העובדה שכנראה מי שיענה לשאלה שלי פשוט חיפש את התשובה בגוגל. האם לשלוח אחרים לחפש בגוגל במקומי זו תרומה לקהילה? זה מה שיציל את המצב (שאני לא יודע אם הוא כזה בעייתי מלכתחילה)?

מבחינתי, התרומה שלי לקהילה היא לבקר פה מדי פעם ולהשתדל לענות על שאלות של מי שבאמת צריך עזרה, מה שאני משתדל לעשות לא כי זה כיף ונעים אלא דווקא בגלל שאני יודע שזה התחום שבו אני יכול לתרום הכי הרבה מבין הפורומים. לטעמי הפורום נועד בדיוק למה שהוא משמש בפועל, בשביל שאלות של מתחילים, מתקשים באנגלית או בעלי קשיי חיפוש למיניהם (או סתם כאלה שמעדיפים לתקשר בעברית), ואין שום צורך לסחוב את מי שמסתדר בעולם הפתוח ולהכריח אותם לשאול את השאלות שלהם פה, זה סתם יבריח אותם בסופו של דבר. אם אלה שמבינים משהו בנושא יטרחו להקדיש מזמנם לענות על שאלות מדי פעם, לדעתי זה מספיק בהחלט.

פורסם

המטרה של הפורומים היא לעזור לאנשים ולא להשתלט על האינטרנט.

פורסם
  • מחבר

אז נגיד שאני מתכנת לפרנסתי, ונתקל תוך כדי עבודה בבעיה שצריך לפתור כדי להמשיך הלאה. אני יודע שבחיפוש בגוגל אמצא תוך רגע את התשובה, אבל אתה מצפה ממני לשאול בפורום ולצפות בסבלנות לתשובה שמי יודע אם תגיע, להתעלם מהעובדה שזה סתם מעכב את העבודה שאולי כבר עבר הdeadline שלה (והבוס על קוצים), העיקר לתמוך (תאורטית) בקהילה גם אם זה על חשבון העבודה והמעסיק שלי?

לא אמרתי את זה. מה שאתה כן יכול לעשות זה לפרסם את השאלה ותוך כדי לחפש תשובה במקומות אחרים.אחרי שקיבלת מענה כאן או במקום אחר אתה יכול לסגור את הנושא ולעדכן עם התשובה שקיבלת. באופן זה זה דווקא יאיץ את קבלת התשובה כיוון שתפעל במספר חזיתות.

נראה לי גם שלהרבה אנשים יש מעט בעיה של "גאוותיות" ואי רצון להפגנת חוסר ידע, ולכן הרבה פעמים נמנעים מלפרסם את השאלה.

והכי מצחיק זה העובדה שכנראה מי שיענה לשאלה שלי פשוט חיפש את התשובה בגוגל האם לשלוח אחרים לחפש בגוגל במקומי זו תרומה לקהילה? זה מה שיציל את המצב (שאני לא יודע אם הוא כזה בעייתי מלכתחילה)?.

אז מה. קרוב לוודאי את התשובה שמצאת בגוגל אותו מעגל קרה גם שם. צריך להתחיל מאיפשהו.

אני לא אומר שצריך לשאול כל שאלה שאפשר למצוא בחיפוש של 5 דקות. אתה יודע כמוני שיש חיפושים שדורשים הרבה מעבר לזה, ואם אתה עקשן מספיק קרוב לוודאי תמיד תמצא בסוף את התשובה לשאלה בעצמך.

לטעמי הפורום נועד בדיוק למה שהוא משמש בפועל, בשביל שאלות של מתחילים, מתקשים באנגלית או בעלי קשיי חיפוש למיניהם (או סתם כאלה שמעדיפים לתקשר בעברית), ואין שום צורך לסחוב את מי שמסתדר בעולם הפתוח ולהכריח אותם לשאול את השאלות שלהם פה, זה סתם יבריח אותם בסופו של דבר. אם אלה שמבינים משהו בנושא יטרחו להקדיש מזמנם לענות על שאלות מדי פעם, לדעתי זה מספיק בהחלט.

גישה כזאת לא תותיר הרבה עניין בפורום. שאילת השאלה בפורום באנגלית תניב בלאו הכי תוצאה הרבה יותר מהר.

זה יותיר את הפורום רק לאנשים שאנגלית היא מכשול שפה בשבילם.

בנוסף אציין שאני לא חושב שהמצב דומה בפורומים אחרים בשפות זרות ודיי אופייני דווקא לקהילה הישראלית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים