עבור לתוכן

יש עילה לתביעה?

Featured Replies

פורסם

ניתן לטעון לאפליה גזענית.

אבל באותה המידה, ולא פחות נכון, אפשר לטעון שהם לא התאימו לרוח המסיבה על בסיס לבוש.

• תגובות 69
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תגיד לי, איזה חלק של המשפט "אנשים אחרים ללא תחפושת דווקא הוכנסו" נשגב מבינתך?

פורסם

קודם כל אולי הם כן היו לבושים ברוח המסיבה (אנשים שהתחפשו לסרסורים, זונות, בעלי ממון, וכו..).

ולא יכול להיות מצב שיש כמה קרטריונים שעל פיהם אפשר להיכנס ?

למשל אנשים עם תחפושות, אנשים עם כסף, בחורות עם חזה חשוף, ותיירים.

פורסם

בדיוק כמו מסיבת פיג'מות המותנית בלבוש, מסיבת פורים היתה מסיבת תחפושות.

לא באתם עם תחפושת, ולכן לא נתנו לכם להיכנס.

ההוא שנכנס התחפש לתייר, וכמנהג התיירים נותן טיפים, ולכן כן נתנו לו להיכנס.

עם שידרוג לבוש ופוזה, לא רק שיכניסו אתכם, אתם גם תעקפו תורות ולא תמתינו. (מנסיון)

אחיי האשכנזים הרבה פעמים תהו, למה כשאני הגעתי הסלקטורים מסמנים לי לעקוף את כולם ולהיכנס, ואילו אחיי האשכנזים מתייבשים בתור. (בדיוק כמו "אחיי המזרחים")

מילת המפתח היא סוציואקונומי.

אם אתם עושים רושם של מי שמגיע ממקום טוב, ומוציא כסף, אתם תיכנסו כמו טיל.

האפליה שאתם נתקלים בה אכן מבוססת על סטראוטיפים.

וכדי לעקוף את אותם סטראוטיפים, אתם צריכים לשדרג את עצמכם כך שלא תיפלו לאותם סטראוטיפים.

אם לא תבינו את הסיבה האמיתית, ותאמצו את הגישה של דורות המקופחים, לעולם תחזרו על הטעות.

מאיפה אתה חי? סוציואקונומי? לשדרג את עצמכם? טוב שלא כתבת שיחמצנו לבלונד ויצבעו את הצבע עור.

אכן יש ערסים מזרחים, ונכון שהם מיעוט קולני, אבל יש גם חברה שסתם נולדו קצת יותר כהים והם חבר'ה על הכיפאק ועדיין סובלים מאפליה, לא משנה אם הם ישימו חולצות מכופתרות או עם נעלי זמש ב2500 ש"ח. אז גם להם מגיע לההנות, ולאמץ את הגישה של המקופחים היא בדיוק מה שאתה מציע, לא להילחם בסטריאוטיפ אלא לבנות תפיסה חדשה והגיונית בה לא פוסלים בן אדם על פי צבע עור.

גילוי נאות, כותב הפוסט הוא אשכנזי בהיר שבחייו לא חווה אפליה, אבל מבין וראה כמה מסכנים אנשים טובים שהוא מכיר שלא נכנסו למועדון חרף היותם "לבושים" כיאות למועדון רק בגלל חזות מזרחית.

פורסם

אנשים עם כסף

מצויין. אם זה המקרה, הבחור יכול לטעון שהסלקטור החליט שאין לו כסף על בסיס מוצאו ולזכות בתביעה.

פורסם

Art Tatum לידיעתך לערסים יש טעם יקר מאוד!

ולדיעתך ערס עם בחורה בדרך כלל יוציא במסיבה כמו 4 אשכנזים.

אז כול התאוריה שלך הולכת לפח.

לפותח הדיון גם אם נעשה לך עוול יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי להוכיח את זה במשפט.

אתה צריך עדים, ושני החברים שלך שגם לא נכנסו הם לא בדיוק עדים.

אתה צריך להוכיח שהאנשים האחרים לא היו מחופשים, המועדון יכול לטעון שהם התחפשו ל"עורך דין", "בנקאי" וכו'.

במקרה הזה הייתי שוכח מהעניין, בפעם הבאה קח בנאדם שאל אותו אם הוא מוכן לעזור לך, צלם אותו, איך שהוא נראה, איך שהוא לבוש, שאל אותו אם הוא "מוזמן למסיבה" או במקרה שלך "מחופש", צלם אותו נכנס ועובר את הסלקציה והנה יש לך עד.

לגבי כניסה למסיבות, לי יש תיאוריה אחת כשאתה בא למסיבה או שתכיר מישהו מבפנים, או שתעמוד בצד ואל תנסה להדחף, לצעוק, לשלוח ידיים.

מי שצריך להכניס אותך כבר יכניס, ואם לא צעקות לא יועילו, וגם לא חולצה מכופתרת של אמבר קומבי.

אם גם זה לא עוזר תפעיל את הקשרים שלך, אתה לא תיכנס הערב גם אם תעמוד שם שעה ותצעק.

פורסם

סטראוטיפים בדרך כלל מבוססים על אמת סטטיסטית.

סלקטורים אמורים לעשות החלטות על בסיס סטטיסטי.

כן, אנשים בעלי חזות מזרחית עלולים ליפול לסטראוטיפים בדיוק כמו כל שאר הדברים שקיים להם סטראוטיפ.

אם היה לך מושג כמה סטראוטיפים יש שעל פיהם סלקטורים עושים החלטות, המוח שלך היה מתפוצץ (מצחוק, מכעס, או סתם מעודף מידע).

ואני לא אומר שהיד לא קלה על ההדק ושאין אי צדק.

יש אי צדק בעולם מכל כך הרבה בחינות.

הבעיה עם "המקופחים" שהרבה פעמים הם חושבים שקיפחו אותם כי הם "X/Y" בעוד שהסיבה לזה יכולה להיות משהו אחר לגמרי.

לפעמים הסיבה שמקפחים מישהו זה כי הוא מרגיש שהולכים לקפח אותו ומשדר גל שלילי שהופך אותו ללא רצוי.

יש מועדונים מבוקשים שרוצים לשמור על קהל איכותי.

וכמו בכל תחום שבו יש תחרות, גם שם אנשים עוברים סלקציה קשה.

גזענות הרבה פעמים היא מילה שאנשים משתמשים כדי לחפות על אוזלות אחרות. (חלקן לא מובנות כלל לאותם אנשים, ומחוץ לטרמינולוגיית החשיבה שלהם)

אם אתם נופלים לסטראוטיפים (וזה לא משנה איזה) אתם פשוט חייבים להתעלות על עצמכם ועל החברה כולה כדי לצאת מנצחים.

ולא חסר דרכים.

העובדה היא, שאפשר לראות את כל סוגי האנשים מנצחים את הסטראוטיפים.

והשאלה צריכה להיות, אם זאת באמת גזענות, איך הם הצליחו באותו מקום שאחרים נכשלו ?

פורסם

WTF?

אני באמת מנסה להבין לאיזה נקודה אתה מנסה להגיע? שיש סטריאוטיפים אז מבחינה סטטיסטית הגיוני שאדם רק בגלל שהוא בעל חזות מזרחית ישאר מחוץ למועדון בעוד שני חבריו האשכנזים נכנסו כבר פנימה?

להתנהגות של מועדונים בנושא הזה אין כול הצדקה.

אם רוצים להפעיל קוד לבוש מסוים כמו אין כניסה עם שרשראות/כובעים מקובל.

אם זה אירוע פרטי, אבל באמת פרטי ולא ככיסוי לסלקציה גם מקובל בהחלט.

אם מדובר באפליה אני חושב שהם צריכים לשלם ו30K שקלים זה כסף קטן.

אדם שעבר את החוויה המשפילה שכול חבריו נכנסים והוא נשאר בחוץ רק כי הוא לא עומד בקוד ארץ המוצא של המקום יספר לך כמה זו חוויה משפילה, ואין פה שום קשר למשהו אחר, הוא לבוש כמו החברים שלו, מתנהג כמוהם וממש לא מחפש צרות.

אם מועדון היה חוטף פיצוי של 100K שקלים הוא היה חושב 10 פעמים אם לעשות את זה שוב, ובמדינה כמו ארה"ב הוא היה חוטף 100K$.

פורסם

בכל תהליך סלקציה תמיד יהיו נפגעים.

העולם מלא בנפגעים.

אנשים מחפשים שוויון איפה שאין.

בתכלס יש תחרות.

בתחרות יש סוגי שופטים, כל אחד עם החבילה שלו.

אם יש מועדון שברובו קהל מסוים, והעדפה של בעל המועדון והסלקטורים להכניס אנשים המועדפים על אותו קהל, ואתה לא מתאים להעדפות, אז אתה בנקודת פתיחה גרועה.

אל תופתע אם מישהו יחשוב שאתה ערס עם בעיות התנהגות כי נדמה לו שיש לך מכנה משותף עם ערסים.

הכל אורות וצבעים, מספרים וצורות.

אני לא אומר שאין סלקציה על פי מוצא.

אבל זה בדרך כלל קצת יותר מורכב מצבע אור.

ועובדה שיש אנשים בעלי אותו צבע עור, שלא נופלים לאותה סטיגמה.

פורסם

יש סלקציה ויש סלקציה, לא להכניס אדם למועדון בגלל צבע עורו, זו סלקציה שלא מתקבלת במדינה כמו שלנו, במיוחד במדינה שלנו.

אתה יכול להתפלסף פה עד מחר ולחיות באיזושהי אשליה שיש מניעים הגיוניים לכך, ושזה דבר מקובל.

זה לא דבר מקובל, ואין שום מניעים נסתרים והגיוניים מאחורי זה. הסלקציה השכיחה ביותר במועדונים היא לא לפי קהל יעד ולא לפי לבוש, אלה נטו לפי צבע עור.

מהו קהל יעד בעיניך? אנשים עם גוון עור בהיר ועיניים כחולות? אנשים שלא עושים צרות? זה שהמועדונים מבצעים סלקציה ע"פ סטריאוטיפים זו בדיוק הבעיה.

האמן לי יש לי כמה חברים שזו עבודתם, אני יודע בדיוק למה הם לא מכניסים אנשים ולמה כן.

בעבר היה קיים מועדון בשם החממה, היה שם מקום שנקרא "הכלוב", כן זו לא טעות כתיב, איכשהו בכלוב תמיד היו רק חברה שנוטים לגוון עור כהה.

עד כמה שזה נשמע הזוי זה קרה זה לא סיפור שאני ממציא, בכול מסיבה היו מוצאים את עצמם עשרות חברה "בכלוב" בעוד שאר הנערים נכנסים למסיבה ללא בעיה ומסתכלים עליהם ממש כאילו הם נחותים.

אין פה מה להתפלסף, אין לי בעיה עם בעל עסק שמחליט לעשות אירוע פרטי, או להנהיג קוד לבוש.

בעל עסק שמקטלג את לקוחותיו לפי סטריאוטיפים צריך לשלם.

פורסם

יש סלקציה ויש סלקציה, לא להכניס אדם למועדון בגלל צבע עורו, זו סלקציה שלא מתקבלת במדינה כמו שלנו, במיוחד במדינה שלנו.

אתה מתכוון למדינה שאנשים בה מקללים אחד את השני כ"נאצי" או "היטלר"?

פורסם

אני מתכוון למדינה שהמילה סלקציה יכולה לגרום לחלק מאזרחיה לסיוטים.

אתה צודק יש הרבה זבל במדינה שלנו זה לא מצדיק יצירה של זבל נוסף.

פורסם

השאלה האמיתית היא מה הדחף והרצון להכנס למקום בו אתם לא רצויים בו מראש?

זה באמת לנסות לעשות פרנציפ כשהתוצאה ידועה מראש. אין מה לעשות, כור ההיתוך נכשל וכל קבוצה רוצה לחיות בבועה הפרטית שלה ולדעתי זה לגיטימי לגמרי.

פורסם

תלך למנהל עם דיסק של הסרטון (כמובן שיהיה לך גיבוי בבית).

ותראה לו אותו, תגיד לו שאתה רוצה פיצוי או שאתה הולך לתביעה משפטית.ץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים