עבור לתוכן

לא מרוצה מהמחשב שקניתי

Featured Replies

פורסם

אם שכרת יועץ שהתאים לך מפרט מחשב והמפרט לא מתאים, יתכן ויש מקום לבקש ממנו החזר דמי הייעוץ ואפילו פיצוי על רשלנותו. לא בטוח שזהו המקרה במקרה של מוכר - הלקוח הסביר אמור לדעת שהמוכר בחנות הינו בעל אינטרסים ולהתייחס להמלצותיו בזהירות.

אני אהיה קצת בוטה, אבל הבוטות לא מופנית כלפיך fungiman אלא כלפי ה"שיטה" שהצליחה לשכנע אותך ורבים אחרים שזכותו וכמעט חובתו של נותן שירות/מוכר לרמות אותך ככל יכולתו ואם לא "עלית עליו" הוא 100% ויצא גבר ואתה הפראייר הדפוק ש"מגיע לו" ואין לו על מה להתלונן.

זה כמו להגיד שזה תקין לחלוטין שמוסכניק יחליף לך חצי מהרכב בגלל גומיה דפוקה כי לא הצלבת את המידע עם 3 מוסכים שונים במקביל - אולי זה בהחלט אפשרי מבחינתו אבל בוודאי לא הופך את זה לתקין וחוקי.

אין כל ספק שצרכן נבון חייב להתנהל בחוכמה ולא להאמין לכל דבר מכל אחד, אבל זה בשום אופן לא פוטר את המוכר מחובתו לספק מידע מהימן ומדוייק כמיטב יכולתו. רובנו לא יכולים לבדוק כל דבר 7 פעמים בכל נושא ואתה חייב להניח רמה מסויימת של יושר מקצועי ואמינות של מי שמולך - בגבולות הסביר כמובן.

רמאות כ"שיטת שיווק" לגיטימית זו לא גזירה משמיים ויש הרבה מאוד אנשים ישרים והוגנים שמתפרנסים בכבוד.

כבר קרה לי לא פעם שמוכרים אמרו לי ישירות שלא משתלם לי לקנות דרכם כי הם יקרים משמעותית ממחיר השוק - במחסני חשמל לגבי מדפסות למשל, בחנות משקאות לגבי ליקר מסויים ואפילו בדיו למדפסות שהמוכר הודה שהוא יקר והצ'יפ של הדיו החליפי עובד רק בחצי מהמקרים...

פורסם

א. זה שבשלוש מקרים אמרו לך את האמת, זה לא סותר את העובדה שבמאות מקרים אחרים לא היו ישרים איתך במידה כזו של טמטום עסקי. כמעט בכל רכישה שאתה מבצע יש למוכר אינטרס שתקח מוצר מסויים ולא אחר.

ב. מי אמר בכלל שהחנות רימתה את הבחור?

פורסם
זה כמו להגיד שזה תקין לחלוטין שמוסכניק יחליף לך חצי מהרכב בגלל גומיה דפוקה כי לא הצלבת את המידע עם 3 מוסכים שונים במקביל

מוסכניק הוא בעל מקצוע - אם הוא עושה עבודה רשלנית (לדוגמא - להחליף חלקים תקינים) - אז אתה יכול לבוא אליו בטענות.

מוכר לעומת זאת - מטרתו למכור. חנות עשויה לבחור במוכרנים מקצוענים שיתנו לקונים גם עצות טובות כחלק ממדיניות, או לחילופין לתדרך אותם לדחוף מותגים מסוימים בכל מחיר ולהגדיל את היקף הרכישה ככל הניתן. כמו ברשת מחשבים מסוימת שגם שבאתי לרכוש ספק כוח ממותג מסוים (שבחרתי אחרי מחקר מעמיק) המוכר ניסה לדחוף לי ללא הרף ספק ממותג המדבקה שלהם. אם הייתי חושב שהוא צודק ורוכש את אותו ספק (שהינו פחות יעיל, רועש וייתכן בעל תוחלת חיים פחותה - אבל עלה אותו הסכום), האם הייתי יכול לבוא בדרישה לביטול העסקה (אחרי שכבר הייתי פותח את האריזה ומחבר אותו)?

אבל אפילו אם המוכר הוא בסך הכל בסדר - רוב רוכשי המחשבים לא יודעים מהחיים שלהם. בחור בא למוכר מחשבים ואומר לו שהוא רוצה "מחשב חזק למשחקים כבדים", המוכר מנסה לעזור לו ובונה לו מערכת שעל פניו היא סבירה. הבחור חוזר הביתה, מפרסם בגאווה את המפרט ב-FXP ומייד מבאסים אותו - כי המעבד חזק/חלש מדי לצרכים שלו, כי כרטיס המסך overkill ביחס למסך ה-19 אינץ' הענתיקה של הבחור (למוכר הוא אמר שהוא רוצה לשחק ב-FHD בלי שיש לו מושג מה המשמעות ושיש תלות במסך), או שאומרים לו שהוא יצא פריאר, כי בחנות אחרת הוא היה קונה הכל זול יותר.

הבחור חוטף עצבים - חוזר לחנות ודורש החזר, מסורב ובצדק ואז חוזר לפורומים ומתלונן.

פורסם

* מוסכניק יכול להחליף לך חלקים תקינים לחלוטין בטענה שהם מקולקלים. הוא יעשה עבודה מצויינת והרכב יסע מצויין אבל תשלם המון ללא כל צורך כי בפועל החלקים היו תקינים! אתה רוצה לומר לי שאם תגלה שהם הוחלפו שלא לצורך אין לך עילה לתבוע אותו על הוצאת כספים במרמה?

באותה מידה, גם אם גילית בדיעבד שרימו אותך בחלקים מצויינים אבל מיותרים או גרועים וגנריים - יש לך בהחלט עילה.

* מוכר מטרתו למכור אבל זה לא נותן לו את הזכות לשקר ולרמות לשם כך! הוא יכול לשכנע אותך ולשווק לך אבל לא לשקר לך - כאן עובר הגבול בין שיווק לגיטימי למרמה. נכון שהגבול לא תמיד חד כתער ולא תמיד אפשר להוכיח זדון אבל זה לא הופך את הניצול של התחום האפור הזה לפחות מסריח או מצדיק אותו באיזשהו אופן.

רוב רוכשי המחשבים לא יודעים מהחיים שלהם.

זו בדיוק הסיבה בגללה מוכר הגון ומקצועי ישאל ויסביר לקונה מה שהוא לא מבין כדי למנוע מפח נפש ואכזבה בסופו של דבר - בסוף זה גם יזיק לו.

כמובן שאם בא ילד מתלהב שצורח "תביא לי I7 ו-HD6990 עם 16G זיכרון אחשלי" ומסרב להתייעץ או להקשיב אני לא מצפה מאף אחד לזרוק אותו מהחנות.

פורסם

שוב פעם - אין דין מוסכניק כדין מוכר בחנות.

אני משלם למוסכניק שכר עבודה כמומחה, מעבר לעלות החלקים. לכן אני יכול לבוא אליו בטענות אם הוא מעל בתפקידו.

במאמר מוסגר - שאני עומד לפני טיפול יקר ברכב אני בהחלט משווה בין מקומות וגם הולך רק למקום מומלץ על ידי חברים וקרובים. שהחלפתי בולמי זעזועים במכונית שלי השוותי בין 4-5 מוסכים (וגיליתי הבדלי מחירים של למעלה מ-100%). בנוסף, אני מגלה עניין במהלך העבודה של המוסכניק, שואל למה כל חלק הוחלף וגם מבקש לראות את החלק הפגום שהוצא מהמכונית (בצורה מנומסת ובנימוק שאני חובב מכוניות ומכניקה). מומחה או לא - התנהלות כזאת מול המוסכניק חוסכת הרבה כסף והרבה עוגמת נפש...

המוכר בחנות גם הוא אמור להיות סוג של מקצוען, להכיר את המוצרים, את החולשות והיתרונות. אבל למוכר אני לא משלם כיועץ או מומחה, אלא הוא נציג מטעם החנות שהיא מבחינתה מוכרת לי מוצר בלבד, להבדיל מהמוסך שמוכר לי מעבר לחלפים את המקצוענות שלו.

חנויות מסוימות מתיימרות (לעיתים במידה של צדק) למכור ללקוח גם אלמנט של מקצוענות - לדוגמא שירותי הדפסה איכותיים, חנויות אלקטרוניקה מסוימות (כגון חנויות היי-פיי לשוק הגבוה). אולם אלו הם היוצאים מין הכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים