עבור לתוכן

בקשה| מעוניין להתחיל ללמוד תכנות ואשמח לקבל קצת עזרה,רקע בנושא D:

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, קודם כל אני מצטער אם יהיו לי שגיאות כתיב.

אני מעוניין להתחיל ללמוד תכנות אבל יש לי 0 ידע בנושא אז אשמח אם תענו לי על מספר שאלות/בקשות.

1) במה זה בדרך כלל משמש, מה אפשר לעשות עם זה בשלבים יותר מתקדמים.

2) איזה שפות יש, חובה ללמוד, מומלץ ללמוד, לא כדאי ללמוד (אם יש).

3) איזה שפות כדי ללמוד קודם ( באיזה סדר ).

4) האם זה לא מאוחר מדי להתחיל ללמוד ( אני בן 17 וחצי )

5) האם למידה דרך אתרי אינטרנט היא טובה ואם כן אז אם אפשר לקבל המלצות על אתרים שמלמדים.

6) זה משנה אם אני ילמד באנגלית או בעברית ואם כן למה ( אני יודע שבלמידה בעברית המונחים הם באנגלית ), האנגלית שלי טובה פשוט יותר נוח לי ללמוד בעברית.

תודה רבה לכל מי שיעזור D: !!

פורסם

1. מה זאת אומרת? לכתוב תוכנות. כל תוכנה שאתה משתמש בה במחשב או בסמארטפון, כל משחק מחשב או קונסולה, נכתבו בשפת תכנות כלשהי (או בכמה שפות). גם מכשירים חשמליים ואלקטרוניים (כגון הטלוויזיה ומכונת הכביסה שלך) משתמשים בתוכנות, בסופו של דבר.

2.יש הרבה מאוד שפות תכנות (עשרות עד מאות). השפות הדומיננטיות כיום (למיטב ידיעתי) הן C, C++, Java ו-#C, אבל יש עוד הרבה בשימוש נפוץ, כמו Python ו-Ruby.

3. לדעתי מומלץ להתחיל מג'אווה או #C (או אפילו Python), אבל יש הרבה שאומרים שעדיף להתחיל מ-C ו-++C. בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, שפה היא רק כלי. להיות מתכנת טוב לא אומר לדעת הרבה שפות - מתכנת טוב גם ככה יהיה מסוגל ללמוד שפה חדשה בקלות.

4. ממש לא. רוב האנשים שלומדים לתכנת מתחילים באוניברסיטה.

5. כמובן, אם אתה רואה עצמך אדם אוטודידקטי. יש אנשים שיותר נוח להם ללמוד באמצעות ספר, ויש כאלה שלא מסוגלים בלי מורה.

6. קודם כל, לחלק גדול מהמונחים יש תרגומים לעברית (אבל לא כל המדריכים משתמשים בהם). עדיף ללמוד באנגלית כי מה לעשות, עולם פיתוח התוכנה עובד באנגלית, והיצע המדריכים באנגלית גדול פי כמה מונים מההיצע והרמה של המדריכים בעברית. אולי בשביל הבסיס אפשר להתחיל מעברית, אבל אם תרצה להמשיך לחומר מתקדם תאלץ למצוא מדריכים באנגלית.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך !

אתה ציינת שם שרוב האנשים מתחילים ללמוד את זה באוניברסיטה, עכשיו השאלה שלי היא באיזה תחום זה, האם אני יוכל ללמוד את זה במדעי המחשב ? כי אני כנראה ישרת בבסיס קרוב לבית ( בגלל בעיות רפואיות ) אז אני מתכוון להתחיל לימודי תואר ראשון בזמן השירות.

פורסם

כן, מדעי המחשב או הנדסת תוכנה. חשוב לציין שבלימודי מדעי המחשב באוניברסיטה לומדים מעט מאוד תכנות. בערך שליש מהקורסים (רוב שנת הלימודים הראשונה) הם מתמטיים נטו, וחלק גדול מהקורסים עוסק בתיאוריה של מדעי המחשב, ולא בתכנות מעשי. כמובן זה משתנה מאוניברסיטה לאוניברסיטה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה רבה לך !

פורסם

וגם, אלה תארים עמוסים ותובעניים מאוד, קשה להאמין שתוכל לשלב תואר כזה יחד עם שירות צבאי (אפילו של יומיות קצרות)

פורסם

זה אפשרי, פשוט לא באופן מלא. הרבה חיילים מתחילים תואר באוניברסיטה הפתוחה במהלך השירות, אבל לוקחים רק קורס או שניים בסמסטר.

פורסם
  • מחבר

באמת תכננתי לעשות את זה באוניברסיטה הפתוחה שיהיה לי יותר חופשיות עם הקורסים כי בכל זאת יש לי גם שירות צבאי שמאוד חשוב לי D:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים