עבור לתוכן

מחשב אלמוות

Featured Replies

פורסם

יש לי פנטיום 4 עם מארז וספק ג'נרים ו2 מאווררי 80 מ"מ שמחזיקים יפה עד היום (למרות שבשנים האחרונות השימוש מינימלי)

פורסם

המחשבים שעובדים אצלי הם מ 2002-2006 (תחנת עבודה של גרפיקה = 2006, דסקטופ עיקרי = 2004) ונחש מה, אלה מחשבים שהורכבו כמעט בשלמותם מחלקים שנזרקו ממעבדות מחשבים (חלק קטן מהחומרה הושלם מהטרייד זון של האתר הזה, אבל יש גם מחשבים שעשויים ב 100% מחומרה שנזרקה)

המחשבים אצלי עובדים מהר יותר מכמה מחשבים חדשים (וזה כבר בגלל מערכות הפעלה שונות ומצב תחזוקה שונה), אבל מחשבים מאותו דור עובדים עדיין בהרבה בתים כמכונת פיסבוק, מחשב עבודה של ההורים (המשך למטה !), מחשב הורדות, ומה לא

אז לא, אורך חיים של מחשב, שלא משמש למשחקים או להתקנת ויסטה, הוא הרבה יותר מ 5 שנים

עכשו מה, מחשב שיש לו חומרה בעייתית או הורכב בצורה בעייתית, הולך להיהרס - אבל לא ניתן לאמר מתיי

עכשו דמיינו בית של זוג צעיר של סטודנטים שיפילו את הסמסטר תוך שניה בלי המחשב ובקושי יש להם זמן בכלל ללכת לתיקון אם המחשב, או משפחה בקו העוני שבקושי יש לה עבודה והמעט עבודה שיש הוא הקלדה במחשב וכדומה

בכל אחד מאלה, הרבה מאוד תלוי בתקינות ועבודה שוטפת של המחשב, וזה כבר מעבר ל 40GB של חומר בעל חשיבות קיומית שנאסף בו 5 שנים בלי אף גיבוי

עכשו מהמצב הלא תקין ברמות (שבו קיום יומי של אנשים תלוי במחשב תת רמה שיש לו מאוורר תקוע, 1/4 מהקבלים מנופחים והוינדוס לא פורמט מאז קניית המחשב), הגענו לאסון כשהמחשב קורס

עכשו הזוג הצעיר / המשפחה יתחילו לשפוך מלא כסף על המחשב (בכמות של יותר מהמשכורת החודשית שנשארת אחריי תשלום של חשמל ושכירות וכדומה), בכל אחד מתוך הרבה תסריטים :

- נפלו אל טכנאי A שלא מבין שכל הבלאגן נגרם בגלל ספק גנרי ולוח שיש לו קבלים מנופחים, אז מחליף כמה דברים אחרים שלא פותרים את הבעיה העיקרית והבעיות ממשיכות

- נפלו אל טכנאי B שהולך לעשוק אותם בברוטליות (הערה 1) (כמו את כל יתר הלקוחות הנאמנים שלו - ורובם משפחות עניות שלא מכירות כלום מחוץ לתחומי השכונה, ולא מבינות במחשבים), בכך שהוא מתקן את המחשב בצורה שהוא יכול לתכנן מתיי הוא ייהרס מחדש, ומכיוון שהמחשב עבד טוב (לזמן מוגבל) אחריי התיקון, הלקוחות הנאמנים כנראה יחזרו אליו שוב ושוב לתיקונים. האשם יהיה כמובן המחשב ולא הטכנאי

- נפלו אל טכנאי C שהוא בעצם יותר איש מכירות, או חנות צילום שלא נשאר לה מה לעשות בחיים כשהפסיקו לצלם אם פילם אז התחילה לחפש עיסוקים אחרים כמו למכור חלקים לפלאפונים ומחשבים (הערה 2). הוא רוצה למכור להם מחשב חדש ב 1300 שקל כולל עבודה ווינדוס פיראטי, במקום להחליף ספק + לוח במחשב הקיים ב 400 שקל. הוא ינסה לשכנע אותם כמה שלא שווה להשקיע במחשב הישן ושהם צריכם חדש, למרות שהוא מספיק מעל ומעבר לכתוב סיכומים ב OFFICE XP

- נפלו על טכנאי D שמבין שהבעיה בספק, אבל לא מבין שהבעיה היא בגלל שהספק גנרי, לכן הספקים שיש לו להחלפה הם כולם CIDEVים של 500W. המחשב בהתחלה יעבוד, אבל רק בהתחלה....

- נפלו אל טכנאי E שמבין שהבעיה בספק ושספק גנרי הוא מה שיוצר תמיד את הבעיות, ומציע 3 ספקים לבחירה : CIDEV ב 90 שקל, NEOLUTION ב 120 שקל, ו ZUMAX ב 200 שקל (הערה 3). כשמה שהם שווים הוא בהתאמה : ה CIDEV ימשיך להרוס ולשרוף באיטיות את המחשב, ה NEOLUTION לא ממש יעשה נזק נוסף למחשב אבל גם לא יחזיק הרבה זמן, וה ZUMAX יוכל להחזיק בקלות מחשב משרדי 10+ שנים. בעלי המחשב לא מבינים את ההסבר של הטכנאי על השלכות האפשריות, מנסים לחסוך, ובוחרים את ה CIDEV...

- שמעו (או קראו ב HWZONE....) את כל הסיוטים שפורטו למעלה, והחליטו בעצמם שבא להם מחשב חדש, כשהתקציב מספיק רק למחשב החדש הכי זול אצל אחד מטכנאי המחשבים A/B/C

הערה 1 :

כרטיס מסך שהברזל שלו מחובר בסלוט אם בורג מלמטה (של הכרטיס הבא, במקום האחד שלו), שייצא מהסלוט כשמזיזים את הכבל של המסך

כרטיס מסך קשור לסלוט אם חוט חשמל (כמו חוט אחד מתוך כבל רשת) וזה במקום בורג

דיסק קשיח מחובר אם בורג 1 במארז, זז מהמקום כשמזיזים או מרימים את המארז

קירור מעבד 775 מחובר ללוח אם 3 קליפסים במקום 4 (אחד לא שהוא לא נעול, הוא הוצא לגמרי ולא קיים)

קירור מעבד 775 מחובר ללוח אם 2 קליסים במקום 4 : ה 2 באלכסון אחד מהשני נעולים, ה 2 האחרים לא

קירור כרטיס מסך שהוחלף לאחד חלש מידי

צמת חוטים של הספק משוחררת בתוך המחשב, בצורה שמולקסים פנויים יכולים לגעת חופשי במגעים של ג'אמפרים בלוח אם

.....את כל אלה והרבה אחרים מצאתי מחשבים של אנשים שתיקנתי להם את המחשב. חלק משמעותי מהם אמרו את אותה מעבדה שכונתית שבה המחשב נקנה או טופל

הערה 2 :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=518732.0

הערה 3 :

ספק של FSP ב 120 שקל וסיסוניק ב 200 שקל זה משהוא שיש בזאפ או ברשתות / חנויות הגדולות יחסית שמפרסמות דרך זאפ. ברוב המעבדות הפרטיות ניתן למצוא רק ספקים גנריים, או ספקים חצי גנריים, והמחירים שלהם הם בערך 200 שקל לספק חצי גנרי באיכות טובה (כלומר, שיחזיק ללא בעיה 10 שנים מחשב משרדי או מחשב אם כרטיס מסך 8400, ולא יידפק מסתם הפסקת חשמל קטנה)

ולמחשבים כמו בדוגמה ספק של ZUMAX (המזוייף שיש בארץ, שמיובא אל ידיי צג אליטה) או HUNTKEY CP400 הוא ספק בסדר גמור, והרבה יותר פשוט לקנות אותו בשקט במקום ללכת לחפש FSP בסניף אייבורי בקצה השני של העיר ולהרוג אל זה יום שלם בין לימודים של הסמסטר או עבודה

ולסיכום, כמה דברים במחשבים בדיוק כמו במכוניות, בחשמל, ובכל תחום טכנולוגי אחר

אם לסטודנטים מהדוגמה היה מחשב שנבנה בצורה נורמלית יותר, הוא לא היה מגיע למצב שפתאום צריך להוריד אליו 400 שקל

ואם נניח שכן, אז להכיר לפחות ברמה הבסיסית מה הדברים שקורים בתחום, כדיי להוריד 400 שקל (כולל ספק נורמלי) אצל טכנאי E ולא 1000 אצל A/B/C

אם ידע בסיסי בחומרה הם היו יכולים להחליף ספק ולוח בעצמם ולחסוך עוד 100 שקל (1/2 יום עבודה במשכורת מינימום) בקלות. זה לא כזה מסובך

וכל זה קריטי בעיקר למי שתלוי בצורה כזאת במחשב + ידע בשימוש במחשב : תחזוקה שלו, שימוש נכון שלא ייכנסו וירוסים, גיבויים וכל היתר

פורסם

אני אגלה לכם סוד שאולי חלקכם יודעים...בכל מוסד אקדמאי גבוה בארץ (מיכללה או אוניברסיטה) ויש כמובן המון כאלו, ניתן לקנות מחשבים משומשים במחירי ריצפה. בדר"כ אלו מחשבי מותג של HP וכאלו. מה שיפה הוא שביגלל שאלו מחשבי מותג, הכל שם מקורי ולא ג'נרי ומותאם בול אחד לשני מבחינת הכל. עכשיו אתם שואלים בטח כמה נמוך המחיר...אז אני קניתי לא מזמן מחשב pentium D עם 1G זיכרון עם לוח אינטל שהכול סגור במארז HP, המחשב שקט ברמות היסטריות ומקורר בשני מאווררי 120MM..הכל עלה לי 100 ש"ח :jump: זה מחשב לאחי שכל מה שהוא עושה זה עבודות באופיס ואינטרנט...מיותר לציין שעובד כמו סוס.

אז מי שסטודנט או מכיר מקום אקדמי שידע על כך...לשימושים כלליים תקבלו מחשב טוב במחיר אפס! הם רק מחפשים להיפטר מיזה! חפשו את מחלקת המחשבים במקום, הם לא מתמקחים אלא זה פשוט המחיר ותבדקו מה יש להם באותו רגע לתת לכם :xyxthumbs:

פורסם

אני אגלה לכם סוד שאולי חלקכם יודעים...בכל מוסד אקדמאי גבוה בארץ (מיכללה או אוניברסיטה) ויש כמובן המון כאלו, ניתן לקנות מחשבים משומשים במחירי ריצפה. בדר"כ אלו מחשבי מותג של HP וכאלו. מה שיפה הוא שביגלל שאלו מחשבי מותג, הכל שם מקורי ולא ג'נרי ומותאם בול אחד לשני מבחינת הכל. עכשיו אתם שואלים בטח כמה נמוך המחיר...אז אני קניתי לא מזמן מחשב pentium D עם 1G זיכרון עם לוח אינטל שהכול סגור במארז HP, המחשב שקט ברמות היסטריות ומקורר בשני מאווררי 120MM..הכל עלה לי 100 ש"ח :jump: זה מחשב לאחי שכל מה שהוא עושה זה עבודות באופיס ואינטרנט...מיותר לציין שעובד כמו סוס.

אז מי שסטודנט או מכיר מקום אקדמי שידע על כך...לשימושים כלליים תקבלו מחשב טוב במחיר אפס! הם רק מחפשים להיפטר מיזה! חפשו את מחלקת המחשבים במקום, הם לא מתמקחים אלא זה פשוט המחיר ותבדקו מה יש להם באותו רגע לתת לכם :xyxthumbs:

מי שלא מאוניברסיטה יכול לקנות גם?

פורסם

מי שלא מאוניברסיטה יכול לקנות גם?

בוודאי! רק תאתר את מרכז המחשבים במקום ודבר איתם, כי אם תשאל במזכירות של המקום, סביר להניח שלא יהיה להם מושג על כלום.

פורסם

אולי גם בבית ספר אפשר לקנות מחשבים משומשים.

שווה לבדוק.

פורסם

המחשב הראשי שלי בבית (שהוא גם המדיה סנטר שלי ומחובר לטלויזיה בסלון) גם הוא נקנה ב 2005 (אחרי דיון מפרך בפורום מפרטים).

מחזיק יופי עד היום (מפרט מלא ונוכחי - בקישור בצד)

שיפורים שעבר בדרך מ 2005 עד היום:

החלפתי מעבד אחרי שנתיים שלוש מ ווניס 3200 ל X2 הנוכחי, שעלה 70$ באיביי, והרחבתי מתישהו מ 1GB ל 2GB זכרון

כרטיס מסך שודרג מ X800XL לנוכחי (אולי היה כרטיס ביניים כלשהו בינהם, אני לא ממש זוכר)

וכמובן כל הזמן התווספו והוחלפו דיסקים קשיחים כשנגמר המקום (והוא נגמר כל הזמן..)

אהה, והמאוורר של הצ'יפסט הוחלף בשפצור חולני עם קצת דבק, קרטון, ומאוורר של איזה גוף קירור לכרטיס מסך עתיק שמצאתי בעבודה.

(כי לא מצאתי מאוורר אחר שיוכל להתאים שם בזמנו, בכל מקרה והשפצור הזה מחזיק כבר שנתיים ולא מרעיש כמו המאוורר הישן שהיה שם קודם)

כל אחד יכול להגיד "יש לי עדיין פנטיום 2 שעובד" אבל לומר שהוא משמש אתכם כמחשב ראשי ויחיד

ובאמת ובתמים עדיין מספיק ל 99% מהצרכים שלכם אחרי כ"כ הרבה שנים?

אז כן, זה מה שקרה אצלי עם מעט השדרוגים הנ"ל מחזיק יופי טופי מ 2005 עד היום ולא כמכונה ייעודית או ענתיקה לקישוט

אלא כמחשב ראשי לשימושי מולטיטסקינג לא קליל בכלל, גלישה "כבדה" גייימינג קל עד קל פלוס (סטארקראפט 2 פה ושם, רץ נהדר).

טורנטים, אופיס, כפי שציינתי מדיה סנטר (HD פלייבק בלי שום בעיה) - בקיצור מחשב לשימוש יום יומי של 99% מכם.

(אין לי מחשבים אחרים בבית, מלבד לפטופ שגם המפרט שלו מופיע בצד, והוא משמש אותי בעיקר כסטרימר לטלויזיה בחדר השינה)

כשכתבתי איפשהו בפוסט ההוא של בקשת המפרט ב2005-, שאני רוצה מחשב שיחזיק עד GTA MARS זה היה כמובן בצחוק והייתי אופטימי

אבל עברו פאקינג 7 שנים מאז ועוד אין לי צורך ממשי בשדרוג... זה לא הולך ברגל.

אז בהזדמנות הזו אני מודה (שוב) לכל מי שעזר לי בת'רד ההוא מ 2005 לבחור מפרט שיחזיק שנים רבות :-* זה הוכיח את עצמו יופי.

פורסם

גם לי יש בבית מחשבים שנקנו ב-2004 ו-2007 ועובדים בשימוש שוטף עד עכשיו ללא דופי, מבוססי AMD.

בשניהם הרכיב היחיד שלא שרד זה הספק כח והוא לא היה ג'נרי. אני מניח שזה בגלל הפסקות חשמל וקפיצות מתח.

המאווררים הוחלפו למאווררים שקטים ואיכותיים יותר, ואני מנקה אבק פעם בחצי שנה לפחות.

לדעתי כל מחשב יכול להאריך ימים עם ספק כח איכותי, קירור יעיל(יתרון של מחשבי מותג למשתמשים הפחות מנוסים) ותחזוקה נכונה - שאיבת אבק, רענון משחה טרמית, החלפת מאווררים סוררים ומעקב אחר טמפ'.

פורסם

בדר"כ אלו מחשבי מותג של HP וכאלו. מה שיפה הוא שביגלל שאלו מחשבי מותג, הכל שם מקורי ולא ג'נרי ומותאם בול אחד לשני מבחינת הכל.

לא מדוייק. נתקלתי כבר במחשבי מותג שתוכננו בנורווגיה לפי התכנון הלקוי של הקירור שלהם (מאוורר של ספק שאמור לפנות אוויר גם מהמעבד וכדו'). כל מקרה לגופו.

כל אחד יכול להגיד "יש לי עדיין פנטיום 2 שעובד" אבל לומר שהוא משמש אתכם כמחשב ראשי ויחיד

ובאמת ובתמים עדיין מספיק ל 99% מהצרכים שלכם אחרי כ"כ הרבה שנים?

המחשב שאני עושה בו 90% מהעבודה שלי (כולל כתיבת הפוסט הזה) הוא נייד בן 8 שנים עם מעבד פנטיום M. וזה כשלידו יושב נייד חדש עם I5 (משמש אותי בעיקר בדרכים).

פורסם

מעניין אותי לדעת, אותם אנשים שרשמו כאן שעובדים כבר שנים על מחשב ישן, האם אתם מבצעים פירמוט\שיחזור התקנה ישנה או משהו בסגנון אחת לכמה זמן? או שמא יש לכם דרך אחרת לשמור על המחשב שלכם "Fresh"?

אני אישית עם E5200, בעבר היה עם אוברקלוק ל 3.8 GHz אבל ויתרתי עליו ואני לא מרגיש בשינוי האמת. יש לי 4 ג'יגה זיכרון ואני עובד על מערכת 32 ביט. שם אני מרגיש שצוואר הבקבוק שלי ולכן את מערכת החלונות הבאה שלי אתקין (כנראה ארכוש ססד) 64 ביט.

פורסם

המערכת הפעלה שלי היא לינוקס, והיא דיי שומרת אל עצמה מהירה גם אחריי כמה שנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים