עבור לתוכן

מחשב אלמוות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

בזמנו קניתי דרך האתר פה מחשב .

לינק למתעניינים

עכשיו חוץ מזה שהספק נשרף לי פעם אחת והלך לי הכונן דיסקים הכל עובד תקין.

הרכיבים בנויים להישאר כל כך הרבה שנים ?.

פורסם

תלוי.

תלוי בכמות השימוש

תלוי בתנאי השימוש (אקלים, לחות)

תלוי בבלאי הרכיבים עצמם לעומת אחרים הזהים להם באופן ההרכבה

תלוי במערכת החשמל בבית שלך

לגבי הכותרת - חסרים מחשבים שנקנו לפני 8 ו-10 שנים ועדיין פועלים בצורה תקינה?

פורסם

המחשב שלי מאותה תקופה ועובד כמו שעון (24/7)

פורסם
  • מחבר

המחשב שלי מאותה תקופה ועובד כמו שעון (24/7)

כנ"ל

חוץ מכיפור

פורסם

גם לי יש אחד בערך מאותה תקופה, הדבר היחידי שהתקלקל זה הכרטיס גראפי החזק (הדברים האלו בנויים להתקלקל אחרי כמה שנים).

ועוד עם OC של כמעט 50% למעבד.

פורסם

"כל כך הרבה שנים" - מה זו בדיחה? 5 שנים זה הרבה? :lol:

יש לי מחשבים מ2004 ומ2002 שעדיין עובדים, וגם אחד מ2000 (למרות שבו הוחלף לוח אם לפני שנים רבות).

פורסם

יש לי מחשב מ 2005 שאני עובד בו כיום וחוץ מספק כוח שמת, הוא עובד כמו חדש.

ויש לי אחד מ2003 שעוד עובד חוץ מדיסק קשיח שמת

פורסם

יש לי במפעל חברים עם מחשבים ניידים עוד מ-1996 שעובדים עדיין עם החלקים המקוריים שלהם (פרט לסוללות) כך שהכל תלוי באיכות בניה, איכות רכיבים, וכמובן התחזוקה.

פורסם

2 מחשבים זהים יצאים מחנות

2 המחשבים הולכים לשימוש ב 2 חדרים, כשהטמפרטורה בהם שונה ב 10 מעלות אחד מהשני, וזה כל ההבדל

מחשב 1 עובד בחדר הקר, טמפרטורות נמוכות, כל הרכיבים עובדים בתנאים טובים והכול בסדר גם אחריי 10 שנים

מחשב 2 עובד בחדר החם יותר. המאוורר של המארז שיש לו שליטה בטמפרטורה עובד מהר יותר, ומשאיר פחות אוויר למאוורר של הספק

הספק עובד משמעותית חם יותר, והקבלים בתוכו מתייבשים והמתח שלהם לא ממש יציב

המתח הזה גורם לנזק איטי ומצתבר לקבלים בלוח. המחשב מתחיל להיתקע בצורה אקראית, כשמובן שמשהוא איתו לא בסדר ואין כל סימן ויזואלי לבעיה גם אם פותחים את המחשב

המחשב שנתקע כל הזמן גורם לזה שהמשתשמ מכבה אותו ועושה לו ריסטים (חלק מהם לא מסודרים), ההרד דיסק שלו עובד קשה יותר, יותר כיבויים והדלקות, והאורך חיים שלו מתבזבז מהר יותר

ההרד דיסק עף

מחליפים הרד דיסק, התקיעות ממשיכות

באחת מהתקיעות הכרטיס מסך היה בעומס גבוה, אבל המאוורר שלו (שהיה נשלט בתוכנה...) לא התאים לטמפ' של ה GPU שהולך ומתחמם כי התוכנה היתה תקועה...

אחריי ריסט המחשב פתאום התחיל לעבוד טוב יותר כי הכרטיס מסך הפסיק להעיף אויר חם במארז. אבל לא להרבה זמן - מה שקרה זה שה GPU הגיע לכזאת טמפרטורה שהוא חימם את המאוורר ותקע אותו, עכשו הכרטיס מסך ללא מאוורר. אחריי כמה זמן הכרטיס מסך נשרף

מחליפים כרטיס מסך לאחד חדש יותר, חזק יותר

הספק (שהקבלים שלו כבר דיי חלשים מכל מה שהיה עד עכשו) מתחיל לקרוס תחת העומס הנוסף, והמחשב מתחיל לקרוס יותר ויותר. המשתמש חושב שהמחשב מתחמם אז הוא פותח את הדלת של המארז

המארז פתוח והמחשב קצת יותר יציב אבל זה לא עוזר לזה שהספק ממשיך להרוס את כל המחשב, בסוף נשרף לוח....

ממה זה מתחיל ?

טכנאי מחשבים שמתקמצנים אל קירור - לא שמים מאוורר אחורי במארז (מעט כל טכנאי מחשבים שאני מכיר אומר ש "המעבדים האלה כל כך קרים שהמארז נשאר קר, לא צריך מאוורר אחורי, המאוורר של הספק מספיק...". כנל מאוורר מעבד "נמוך" (בסוקט 775), שאוליי מתאים למעבד אבל מזרים אוויר חם ישר אל הקבלים שנמצאים בלוח לייד הסוקט....

חומרה גנרית חלשה מידי, שנדפקת בקלות בגל עלייה קטנה בעומס או בטמפרטורה

החלפת חומרה שנדפקה בלי לבדוק מה גרם לזה

שדרוג כרטיס מסך בלי לשדרג גם את הספק (שבכלל היה גנריף ובקושי החזיק את המחשב אם הכרטיס מסך המובנה...)

אם מונעים את הדברים הדפוקים האלה, המחשב יעבוד גם 50 שנים

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

ממה זה מתחיל ?

טכנאי מחשבים שמתקמצנים אל קירור - לא שמים מאוורר אחורי במארז (מעט כל טכנאי מחשבים שאני מכיר אומר ש "המעבדים האלה כל כך קרים שהמארז נשאר קר, לא צריך מאוורר אחורי, המאוורר של הספק מספיק...". כנל מאוורר מעבד "נמוך" (בסוקט 775), שאוליי מתאים למעבד אבל מזרים אוויר חם ישר אל הקבלים שנמצאים בלוח לייד הסוקט....

חומרה גנרית חלשה מידי, שנדפקת בקלות בגל עלייה קטנה בעומס או בטמפרטורה

והקטע הטראגי בכל הסיפור זה שאם תגיד להם שחומרה טובה וקירור טוב יאריכו את חיי המחשב ויציבותו בשנים ארוכות, הם יגידו לך שגם ככה משדרגים מחשב כל כמה שנים וחבל להשקיע.

וכך יוצא בעצם (וכאן הקטע הטראגי) שזאת משאלה שמגשימה את עצמה (במקרים רבים מוקדם מהצפוי).

פורסם

מזותומרת, 5 שנים זה זמן סביר להחליף מחשב!! לא יום לפני אז מה ההפתעה. המחשב הקודם שלי נקנה ב-2006 והחזיק עד 2011 וזה עוד לפני שהכרתי את האתר הזה...ז"א המחשב היה אוסף ג'נרי של חלקים בלתי ידועים שטובי המומחים גם היום לא יידעו לפענח מי ייצר אותם ;D קניתי אותו באיזה מבצע בעיתון ב-1600 שקל :lol: עד היום הספק שלו משמש למגבר שבניתי. בעצם כל החלקים עובדים ואצלי חוץ מהלוח אם שהקבלים שלצו התפצפצו כמו פוקפורן. (מי שרוצה לקנות, יכול לראות יד 2 שאני מוכר פה ::) ).

בקיצור 5 שנים שמחשב מחזיק זה יפה אבל לא נדיר...אבל במקביל אם זה המחשב העיקרי שמשמש אותך, אז זה גם בדיוק הזמן להחליף אותו! עכשיו גם נזכרתי שבחדר השני יש לי עוד מחשב משנת 1999 שעובד כמו סוס חוץ מספק שהוחלף (בזמנו עלה איזה 9K).

פורסם

בדרך כלל מערכות גנריות שמחזיקות הרבה זמן לא מגיעות לצריכה (חשמל) גבוהה.

פורסם
בדרך כלל מערכות גנריות שמחזיקות הרבה זמן לא מגיעות לצריכה (חשמל) גבוהה.

כן צודק. הספק הג'נרי הזה רשום עליו 650W...רק שהוא שוקל איזה 70 גרם, אני עובד איתו היום כמגבר הספק והמקסימום שהוא נותן לי זה 200W על המסליה של ה- 12V. אולי בימי הזוהר שלו לפני 5 שנים שעוד היה חדש, ידע לתת 250W!

פורסם
:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים