עבור לתוכן

התייעצות | בחירת שפה + ספר

Featured Replies

פורסם

רציתי לבחור שפה עילית ראשונה להתחלת לימוד הנושא, ואשמח אם תמליצו לי בנוסף לשפה ספר נוח ללמוד איתה.

אני רציתי שהשפה תהיה כמה שיותר נוחה וקלה, והכי הכי חשוב שממנה אני אוכל להמשיך לעוד שפות-

לדוג' אני מעוניין ללמוד את השפה X, והיא מזכירה את השפות y + z, שהן שפות מאד שימושיות ומומלצות.

באותה מידה רציתי ללמוד את השפה H, והיא לא מזכירה אף שפה, ולכן אני אלך ל-X, וככה אני אוכל להתקדם מהר יותר אחרי שאלמד אותה.

אני לא חושב שפייטון ופרל יתאימו, כי אני לא הולך לכיוון של האקינג, רק לתכנת תוכנות רגילות, לדוג' אוטו קליקר, משחקונים, ובעתיד דברים יותר מסובכים.

לפעמים הדברים יופעלו דרך הטרמינל (יש לי אובונטו), ולפעמים דרך WIN7

תודה לעוזרים!

פורסם

אם כך תתחיל עם ג'אווה.

מדובר בשפה בה הקוד מתקמפל לשפת ביניים לפני שעובר לשפת מכונה ולכן היא פורטבילית.

אין צורך לקנות ספר, תמצא שלל מדריכים ברשת.

פורסם

אני לא חושב שפייטון ופרל יתאימו, כי אני לא הולך לכיוון של האקינג, רק לתכנת תוכנות רגילות, לדוג' אוטו קליקר, משחקונים, ובעתיד דברים יותר מסובכים.

אין קשר בין פייתון, פרל ו"האקינג" (דהיינו, אפשר לכתוב בהם כל תוכנה, כולל משחקים).

פורסם
  • מחבר

כן, בילבלו אותי עם פייטון ופרל...

עכשיו, החלטתי ללכת לשפת C.

איזה ספרים מומלצים?

פורסם

למה דווקא C? כמו שגיל המליץ קודם, עדיף לך כנראה להתחיל מג'אווה (שפה מודרנית, נוחה ללימוד עם הרבה מקורות מידע, ובמיוחד בהתאם לדרישות שלך היא cross platform, מה שאומר שאתה יכול לפתח בה גם ללינוקס וגם לחלונות בקלות).

פורסם
  • מחבר

למה דווקא C? כמו שגיל המליץ קודם, עדיף לך כנראה להתחיל מג'אווה (שפה מודרנית, נוחה ללימוד עם הרבה מקורות מידע, ובמיוחד בהתאם לדרישות שלך היא cross platform, מה שאומר שאתה יכול לפתח בה גם ללינוקס וגם לחלונות בקלות).

סבבה, JAVA.

איזה ספר בעברית מומלץ?

פורסם

בכל מקרה, תדאג שאתה לומר ממקום שמלמד ג'אווה מגרסה 5 והלאה.

פורסם

הספר נראה מיושן למדי - יצא לאור לפני יותר מ-10 שנים, עובד על ג'אווה 1.3 (כמו שאמרתי, מומלץ לפחות גרסה 5 שנקראת גם 1.5) והוא אפילו לא מלמד להשתמש באקליפס (שהיא הפלטפורמה לפיתוח בג'אווה בימינו). הוא יהיה בסדר גמור בשביל ללמוד את העקרונות הבסיסיים, אבל עדיף להשתמש במשהו יותר חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים