עבור לתוכן

הגבלת אינטרנט בספקית? מה זה אומר בתכלס?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לפני כיומיים התחברתי סוףסוף לאינטרנט פרטי (עד היום הייתי דרך הקיבוץ).

התחברתי לבנדל בזק+014 2.5 מגה וקיבלתי מ014 את ההסכם במייל.

בהסכם ישנו סעיף על הגבלת תעבורה חודשית ל65GB הורדה והעלאה (ביחד) בחודש.(עד היום דרך הקיבוץ לא שמעתי על זה)

אם אני עובר את המכסה אז או שהם מגבילים מהירות או שהם מחייבים תוספת, לא ברור לי.

בנתיים לא התקשרתי לשירות לשאול, בנוסף אף אחד מהנציגים לא העלה את הנושא הזה לפני ההתחברות שזו חוצפה גדולה.

אז מה קורה אם אני עובר את המכסה? ועד כמה הם "אוכפים" את ההגבלה הזאת?

תודה לעוזרים!

פורסם

היום כל הספקיות מכניסות סעיף כזה לחוזה, בפועל עוד לא נתקלתי באף אחת שבאמת הגבילה בפועל.

אל תדאג, ברגע שיתחילו לחסום תשמע את הצעקות מהציבור.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, יכול להיות שיש את זה גם לקיבוץ פשוט עד היום לא שמעתי על זה והורדתי הרבה (ואח שלי מוריד אפילו יותר ממני, הוא בקיבוץ עדיין, ולא היו בעיות).

אז אין מצב שאם אני בטעות מוריד איזה 100 ג'יגה בחודש אני אראה פתאום איזה 300 שקל חשבונית כמו בסלולרי? :facepalm:

אני חושב על כאלה שלוקחים 100 מגה מהירות או 20 מגה עכשיו יש מבצע, מה הם עושים עם זה אם לא מורידים בכמויות + 5 מחשבים בבית שכולם מורידים וכו' הם יכולים ישר להגיע ל65GB... ספקיות מסכנות עד שיש אינטרנט מהיר הן גם "מגבילות אותו"

פורסם

אני לא חושב. תשים לב שגם שבחוזה זה כתוב בצורה קצת מעורפלת, שהם מגבילים את נפח הגלישה אבל לא כתוב מה קורה אם אתה חורג. נחסם? נקנס? מה בדיוק.

זה בשלב זה די כסת"ח ככל הנראה, אבל נחיה ונראה....

פורסם
  • מחבר

כן, אם לא כתוב ברור אז גם אין להם זכות חוקית לעשות משהו ברור כמו לחייב בX תוספת עבור השימוש ה"חורג"(?)

פורסם

שמע יש את הסעיף הזה כבר שנתיים פלוס מאז שאני שמתי לב אליו. אצלי אני חושב שהגגבלה היא מ-50.

בפועל זה ממש מעט לאדם אחד אפילו בלי הורדות (תחשוב אתה רואה סרטונים ביו טיוב, מיי ספייס, אפילו כותב בפורום הכל תופס נתחים מהתעבורה)

אומנם אני לא יודע כמה תעבורה אני לוקח אבל אני בטוח במאת האחוזים שאני עובר את החמישים ואף את המאה החמישים בחודש. עד כה הם לא חייבו יותר. אני חושב שהמטרה הסופית של זה זה לפלג את החבילות לשניים. חבילות זולותת עם נפח מוגבל ותשלום קנס גבוה על כל חרגיה וחבילות יקרות יותר עם תעבורה חופשית.

כך או כך היה סמוך ובטוח שיש אנשים עם מצב יותר קשה (זכור לי פה בחור שהתלהב שהוא מוריד 80 ג'יגה ליום...)

פורסם
  • מחבר

הגבלת נפח נשמע מצחיק כאילו מחזירים את האינטרנט הקווי לעידן הסלולרי לפי תעבורה...

טוב לדעת שלפחות זה לא משנה כלום כרגע.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים