עבור לתוכן

מפרט חלקי ב3K, בלי כ.מסך, מסך או צ. היקפי

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 3K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, למה לא ? לא סתם קוראים לי "הבונקר"

ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל

2. מה שימושי המחשב ? משחקים - בעיקר BF3 כרגע, על מסך 22" 1050*1680 , פורנו רך (עם בחורות, כן ?) בHD

3. האם יש צורך בציוד הקפי ? אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?מסך, 5 הארדיסקים

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? קל

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך בתוכנות, אבל רצוי הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? RSM או TMS

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? יש לי כרגע 5 הארדיסקים שאני רוצה להעמיס על המחשב, פלוס צורב (אופציה לשניים)

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? אופציה לCF עם 6870 נוסף, ואופציה לSSD אם החיים יחייכו אליי

אז ככה, המחשב של ההורים שלי עומד לשבוק (הוא בן 8 ואני מעודד אותו לעשות את זה)

אז כמו כל בן טוב, הצעתי להם להחליף מחשב

אני אתרום להם את שלי תמורת זה שאני אקנה חדש

זה עבד

אז אני רוצה לצרף את כרטיס המסך הנוכחי שלי (6870) וכל ההארדיסקים והציוד ההיקפי לקונפיגורציה החדשה

חשבתי על מפרט כזה

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1012

קירור למעבד:

Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT

כמות: 1 - מחיר: ₪215

לוח אם:

Gigabyte Z68X-UD3H-B3

כמות: 1 - מחיר: ₪772

מארז:

Fractal Desing Define R3

כמות: 1 - מחיר: ₪507

ספק כוח:

Seasonic 750W Active PFC 80MM 4*Sata 8-pin

כמות: 1 - מחיר: ₪438

זיכרון:

Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2A1600C9 CL-9-9-9-24

כמות: 1 - מחיר: ₪329

סה"כ: ₪3273

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3208 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/en91av8u

לקחתי את המארז שיאכלס את כל ההארדיסקים שעתידים להיות לי

ספק ולוח שייתנו לי מספיק חיבורים ואופציה לCF ואוברקלוק קל עד בינוני

לעוף על עצמי או לשנות משהו ?

פורסם

מה זה בשבילך OC קל?

בלוח יש רק 7 חיבורי SATA

אני לא בטוח שיש בספק הזה מספיק חיבורי SATA, מקס' תצטרך להשתמש במתאם למולקסים.

הזכרונות יקרים, ויתנו שיפור ממש זניח.

אגב אני לא בטוח עד כמה המחשב יהיה שקט עם 5 HD's

פורסם
  • מחבר

OC קל - כמקובל בשוק, בלי להעמיס יותר מדי על המעבד, אופציה לבינוני אם הקירור מאפשר

אין לי בעיה עם לפצל או להאריך חיבורים בספק, זה מה שאני עושה עם הספק הנוכחי

אין לי הצדקה מיוחדת לזכרונות, סתם כי אני רוצה להסתכל לעצמי על המחשב ולהגיד "ואוו, יש לי זכרונות אדומים עם סנפירים"

תוכל לתת דוגמא לזכרונות זולים יותר באותה רמה ?

אני לא בונה על מחשב חרישי, אבל אם אפשר לעזור לו עם מארז מתאים, מה טוב

אני לא ישן בחדר של המחשב, יש לו חדר משלו באחוזה

כשאתה אומר שיש רק 7 חיבורי SATA זה אומר שזו כמות נמוכה ?

כי בלוחות זולים יותר יש עוד פחות חיבורים...

פורסם

ה-Mugen יאפשר OC גם קצת יותר מבינוני הוא לא יהיה הבעיה פה.

אתה באמת הולך להרוס חיבורים בספק 750W (שאגב גם כזה של 620W יספיק בהחלט) רק כדי לחבר 7 HD'S?

מה הטעם, האם באמת יש צורך ב-7 HD'S? גם עם המארז הכי שקט אני לא רוצה לתאר לעצמי רעש של 7 כוננים עובדים במקביל.

זכרונות 1333 הזולים ביותר שתמצא יעשו את העבודה נהדר.

על מסך עם רזולוציה של 1680X1050 אין שום טעם במערך של 6870, אתה רוצה להגיד לי שהוא מגמגם במשחק כלשהו ברזולוציה הזאת?

פורסם
  • מחבר

ה-Mugen יאפשר OC גם קצת יותר מבינוני הוא לא יהיה הבעיה פה.

אתה באמת הולך להרוס חיבורים בספק 750W (שאגב גם כזה של 620W יספיק בהחלט) רק כדי לחבר 7 HD'S?

מה הטעם, האם באמת יש צורך ב-7 HD'S? גם עם המארז הכי שקט אני לא רוצה לתאר לעצמי רעש של 7 כוננים עובדים במקביל.

זכרונות 1333 הזולים ביותר שתמצא יעשו את העבודה נהדר.

על מסך עם רזולוציה של 1680X1050 אין שום טעם במערך של 6870, אתה רוצה להגיד לי שהוא מגמגם במשחק כלשהו ברזולוציה הזאת?

אני בעיקרון רציתי את ה620 SS (כי הוא מוצע במחיר משתלם אבל פזלתי לכיוון המודולרי, בשביל האסתטיקה)

המוכר בTMS המליץ לעלות ל750 בגלל האופציה לCF

ה620 גבולי מבחינתו ולאסתיטקה הם דואגים בלסדרת את הכבלים טיפ טופ.

בינתיים יש לי 5 HD, אני טיפוס שאוגר מידע ולא ממש מוחק אותו (ההארדיסק עם הקיבולת הנמוכה ביותר הוא 320GB)

ונראה שהאופציה של להקים שרת אכסון ייעודי או NAS הרבה יותר יקרה

כרגע אני עם E8400, אז יש גמגום ניכר שלא באשמת הכרטיס

ולכן יש רק מחשבה עתידית על מערך 6870, ולא משהו קונקרטי

פורסם

למוכרים יש מן נטייה כזאת "להמליץ" לקחת רכיבים חזקים ויקרים יותר.

המערכת שלך בקושי תגרד את ה-450W.

הם דואגים לעצמם כדי שיהיה להם נוח לסדר אותו? ומה עם הכיס שלך?

מה גם שה-750W הספציפי הזה לא מודולרי הוא מגיע עם מאוורר 80MM בלבד מה שדי יקשה עליו לשמור על טמפ' סבירות במאמץ למרות שהוא לא יגיע לחצי מהיכולת שלו ובכל מקרה מאווררי 80MM לא ידועים כשקטים במיוחד.

שים לב:

http://www.tms.co.il/product/8788

זה במחיר דומה, מסדרה איכותית יותר, מודולרי ומגיע עם מאורר 120MM ועדיין ישארו לך עודפי הספק.

והערה קטנה לגבי ה-HD'S אולי בכל זאת תשקול לחבר את הכוננים העיקריים (אלו בעלי הנפח הגדול ביותר) וכשירדו מעט מחירי הכוננים לקנות 2-3 כונני אחסון של 2TB עדיף יהיה מלהפעיל 7 כוננים בו זמנית הן מבחינת חום שיווצר והן מבחינת רעש מטריד מה גם שחלקם כנראה מעט ישנים ואולי גם יעכבו את המערכת.

פורסם

הפרש בין 620 ל- 750 לא גדול במיוחד אז אפשרי לעשות את החלפה.

למרות שלספק זה יש מאוורר של 80 שמעתי אותו עובד בבית של אחד החברים - אחרי חצי שנה על עבודה הוא שקט מאד.

פורסם
  • מחבר

יותם, המוכר המליץ לקחת רכיב חזק יותר, אבל זול יותר (בכמה שקלים בודדים)

הוא המליץ על הלא מודולרי, במקום המודולרי שרציתיכך שהוא לא דאג לתחת של הבחור שמסדר את הכבלים בהרכבות

אם אין הבדל מהותי בין ה620 ל 750 מבחינת הצריכה הנוכחית (והעתידית במידה ואוסיף 6870 ואיזה הארדיסק קטן) אני אלך על ה620 המודולרי בשמחה

פורסם

לקחת את האפשרות לעשות CF בתור אמצעי שדרוג זה רעיון די גרוע. בדרך כלל כאשר תרצה להוסיף את הכרטיס הנוסף הכרטיס כבר לא רלבנטי, וזה בנוסף לעובדה שעבור הצג שלך זה באמת לא שווה את זה.

הרבה יותר חכם יהיה ללכת עם ספק 550W או אפילו 500W, עם כרטיס מסך בודד חזק יותר, או אפילו להישאר עם ה6870 ולשדרג בהמשך במידת הצורך. מבחינת לוח זה מאפשר לך לרדת למשהו זול יותר.

מבחינת מה שהמליצו לך בחנות, בכל המקרים מדובר בהפרשי עלויות זניחים, ייתכן שמדובר בהמלצה לפי מלאי. כך או כך אתה אכן "אונס" צרכים לא מבריקים על המערכת. בשביל להכניס למערכת קשיחים של 320GB לקחת ספק כזה או אחר זה לא ממש מבריק, מה גם שתמיד ניתן להשתמש במפצלי MOLEX ל2SATA ולחבר קשיחים עד שהלוח מגביל אותך.

פורסם

כנראה שלא הבנתי את ההודעה הקודמת שלך.

בכל מקרה כמו ש-yz101 אמר וכמו שאמרתי קודם זוג 6870 למסך ברזולוציה הזאת יהיה בזבוז כסף כבר כיום ה-6870 מריץ כל משחק בהגדרות הגבוהות ביותר אפילו ברזולוציה גבוהה יותר משלך אולי למעט Metro.

ירירה מעניין מערך הכרטיסים תחסוך לך לא מעט כסף כמו שנאמר.

פורסם

כשאתה אומר שיש רק 7 חיבורי SATA זה אומר שזו כמות נמוכה ?

כי בלוחות זולים יותר יש עוד פחות חיבורים...

זה אכן מעל ה"סטנדרט" אבל

5 HD

+ SSD

+ צורב עם אופציה לעוד אחד כמו שרשמת

זה כבר 8, רק הערתי לגבי זה, אולי זה יספיק לך במידה ותחליט להעיף HD אחד או לא להביא עוד צורב.

פורסם

1. אם יורדים מרעיון הCF אפשר כאמור לחסוך כסף בלוח ובספק ואז לכלול כרטיס מסך בודד חזק יותר כמו GTX560TI.

2. 5HDD + SSD + צורב + אופציה לאחד נוסף, הם לא בעיה גם לא עם GTX560TI וOC לספק 550W, כן כדאי לשים לב שזה לא טריביאלי שללוח אם יש 8 כניסות SATA. בלוח הנ"ל לדוגמא יש במצטבר 7 כניסות SATA, שזה יותר מהלוחות ה"נורמאלים" וכניסת ESATA. כלומר את הצורב הנוסף כבר אין מקום להכניס לפי הסיטואציה של 5 קשיחים + SSD + צורב כי אתה כבר מנצל את כל הכניסות. בלוחות פשוטים ומשתלמים יותר יש בדרך כלל 5-6 כניסות SATA.

פורסם

את Battlefield 3 שזה דיי המשחק העיקרי שלו כרגע הכרטיס הזה מריץ על הגדרות בינוניות ומטה אפילו על המערכת שלי (כשמדובר ברצון לשחק משחק זורם באזור ה60FPS )

ה-BF רץ עם ה-6870 על איזור ה-50FPS +- נתון שחיק לכל הדעות.

פורסם

mishax1 שים לב:

1. על 1050X1680 בדרך כלל 6870 מספק את הסחורה, ייתכן שבמשחק ספציפי לא.

2. CF כשדרוג הוא רעיון שברוב המקרים מוכיח את עצמו כגרוע. אם הוא אומר שעוד חודש הוא שם עוד 6870, ניחא (אבל הוא לא אמר את זה) אם כי זוג 6870 הם OVERKILL עבור הצג שלו. בעוד שנה, כאשר הוא ירצה עוד ביצועים ה 8970 או איך שלא יקראו לכרטיס הנ"ל לא יראה ממטר את ה6870ים, שלא ניתן יהיה להשיג בכל מקרה כי הם כבר יהיו EOL. מערכי CF / SLI הם אמנם מאפשרים שדרוג ביצועים ע"י תוספת כרטיס, אלא שמדובר בד"כ על שדרוג בטווח קצר, ולא על אמצעי השדרוג שרבים עושים ממנו.

ההמלצה על הGTX560TI, היא כי הוא כן חזק מה6870, צריכת החשמל שלו לא גבוהה ממנו מהותית וכן נמוכה מזו של 6950.

פורסם
  • מחבר

יש לי 6870, לא ברור לי למה אני צריך להשקיע בכרטיס מסך אחר, דוגמת 560TI

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים