עבור לתוכן

מדוע טוענים שצריך להתקין sata drivers לxp?

Featured Replies

פורסם

ראיתי כמה אזכורים באינטרנט לכך שלווינדוס xp באופן עקרוני אין דרייברים לsata, ושיש לעשות split stream של הדרייברים לתוך דיסק ההתקנה.

דבר זה תמוה בעיני, כי אני התקנתי עכשיו ווינדוס xp sp2 ישן על הארדיסק SSD שמחובר כמובן בממשק sata. כמובן שאחרי ההתקנה עדכנתי את הווינדוס, אבל לא נגעתי בדרייברים של הממשקים. במנהל ההתקנים מופיעים אזכורים אך ורק לIDE.

מישהו יכול להסביר לי למה אנשים מתקינים דרייברים של SATA, כאשר זה פועל ללא בעיה בלעדיהם? אולי דרייברים שכאלה יגרמו לכונן לעבוד מהר יותר?

אציין שהביצועים של הSSD יפים, אבל לא מהירים כמו שהייתי מצפה. מהירות הקריאה בHDTUNE היא בערך 110 מגה בייט לשניה. הכונן הוא ocz 60GB agility3. האם יש קשר לדרייברים?

פורסם

XP יצאה בתקופה שעדיין לא היו נפוצים כונני SATA ו RAID ולכן היה צריך במיוחד להתקין דרייברים בלחיצה על F6.

כיום ניתן להוריד בקלות את ה XP עם הדרייברים build in וזה עובד כמו שצריך.

פורסם

זה תלוי גם בבקר הSATA שברשותך ובמצב העבודה שלו (legacy או AHCI) ועד כמה הוא תואם לבקר הIDE הסטנדרטי. חלק גדול מהבקרים של אינטל למשל תואמים די טוב.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם אם הכל עובד כמו שהוא עכשיו, אני לא צריך להתקין כלום? לא יהיה שינוי במהירות/אמינות אם אני אתקין דרייברים מיוחדים?

פורסם

XP במקור יצאה ללא דריוורים לSATA.

בלוחות קיים מצב אמולציה של IDE להתקני SATA (המוגדר בביוס כברירת מחדל).

מבחינת מערכת ההפעלה במצב אמולציה לIDE התקני הSATA נראים כמו IDE ועובדים עם הדריוור שלIDE.

במצב IDE אין את היתרונות שיש בSATA, כמו NCQ וHOT SWAP.

כמו כן יש בXP קטע שקורה רק עם התקני IDE (ויכול לקרות גם עם התקני SATA במצב אמולציה) שאם יש בעיה זמנית עם ההתקן הדריוור יעבור למהירות נמוכה כדי למנוע בעיות, והמערכת פתאום תעבוד נורא לאט.

בקיצור: עדיף להגדיר מצב SATA בביוס ולהשתמש בדריוורים של SATA במערכת הפעלה.

לא אסון גדול אם תעבוד באמולציה לIDE עד להתקנה הבאה של מערכת הפעלה.

אל תשכח להעביר בביוס למצב SATA לפני ההתקנה הבאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים