עבור לתוכן

** ספקיות האינטרנט מפרות פרטיות ומגבילות הורדת קבצים

Featured Replies

פורסם

לא משתלם להם להגביל מורידים כבדים והסיבה פשוטה דבר ראשון המעקב אחרי זה פלוס שאם תגביל מוריד כבד המוריד יבין את זה מהר ויצעק לגבי זה

וכמובן בסוף יעבור ספקית

הגיון מעולה.

לא משתלם לבנק לגבות ממכם עמלות כי אז תתלוננו ותעברו בנק.

רק מה לעשות שבמציאות כן משתלם להם לקחת עמלות, וכן משתלם לספקים לחנוק במיוחד את הלקוחות שמעמיסים.

• תגובות 58
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז איך אתה מסביר שבחשבון גיימר 99% מהזמן אני מוריד על מקסימום חיבור וגם מתי שלא הורדתי אחרי אתחול זה הסתדר

למרות שאני מוריד המון.

נ.ב ואם תגיד שזה בגלל הגיימר אז מבחינת כסף יש אנשים שמשלמים הרבה יותר ממני גם בלי גיימר

כך שלפי הטענות שלכם הם חייבים להגביל אותי לא?

פורסם

אם ההגיון שלך כושל במשפט כמו "לא משתלם להם להרוויח יותר כי אז הם ירוויחו פחות", אז בטח שאי אפשר לסמוך על משפט כמו "אצלי הכל טס 99% מהזמן".

כל אחד עם שכל ונסיון, שיודע שיש הבדלים גדולים בין שעות השימוש, סוגי השימוש, בין המהירות אחרי התחברות למהירות חודשיים אחרי, מבין שהצהרות כמו שלך לא מתארות דבר חוץ מפרסום "תחושה" אישית, שהיא נכונה חלקית במקרה הטוב, הגזמה פראית במקרה הפחות טוב, ושקר מכוון במקרה הרע.

ובכל מקרה אינה מדד למצב החיבור והגלישה של כלל הלקוחות, או של קבוצות שונות.

פורסם

זכותך לחשוב שאני משקר אבל אני דיי מאמין שיש פה הרבה לקוחות גיימר של בב"ל שיכולים להעיד על זה כאן

פורסם

כל היוזרים שבדקתי ב014 היו גיימר בלי יוצא מן הכלל.

אגב מה המהירות חיבור שלך יוני?

פורסם

כי זה נכון לחלק מהלקוחות, חלק מהזמן.

כדי להשיג פרסום טוב לא צריך למלא את כל הלוחות שלטים, וגם לא חייבים כל הזמן.

כרגע בזב"ל במהלכו אולי אפילו לקראת סופו של מהלך פירסום וגיוס לקוחות בעקבות כבל תת מימי חדש, אחרי תקופה של איטיות בלתי נסבלת שקיבלה הדים רבים באינטרנט ובתקשורת.

חלק מהשיטה שחברות האינטרנט הגדולות נקטו בה בעשור האחרון (אולי גם קודם) זה לתת מהירות ללקוחות חדשים או לכולם לתקופה מסוימת, ואז כשהאפקט הרצוי הושג (הרבה לקוחות, ופרסום חיובי) מהדקים את החגורה מקטינים את ההוצאות פר לקוח וסוחטים אותם כמו תפוזים.

בטוח כרגע יותר טוב בבזב"ל אחרי הכבל החדש ממה שהיה קודם (שהיה סיוט).

האם זה מעולה ? לא יודע.

מה יהיה מחר ? לא יודע.

אם לשפוט על פי העבר זה רק עניין של זמן עד שיהיה משתלם לבזב"ל לסיים את עונת הקטיף ושוב לעבור למצב סחיטת תפוזים.

ונראה שחלק מהלקוחות שלהם עדיין במסלול סחיטת תפוזים במטרה לגרום להם לעבור למסלול חדש ולהוציא מהם תשלום גבוה יותר.

יש כלל בכלכלה (ובכלל בטבע) שבתור אזרחים ישראלים כולכם אמורים להכיר עד עכשיו.

מהלכים איטיים כאילו לא קרו.

אם בזב"ל יחליטו להדק חגורה בהדרגה ולהכיל את זה על 10% ואז על 20% ואז על 30% וכו..

או שהם יעשו זאת בשיטת חברת חשמל (הפסקות חשמל לסירוגין באיזורים שונים).

יקח המון זמן עד שההמונים יקלטו מה קורה. (אם בכלל)

קל לשטות בקהל.

וחברות כלכליות מעסיקות אנשים שמומחים בזה.

בעיצומם של מהלכים כאלה, גם אלו שמדווחים על מה שהם רואים יכולים להיות משתתפים (לא מודעים) בתרמית/אשליה.

פורסם

מחזק את הדברים שלך, מילים כדורבנות.

פורסם

כשיש לך מונופול, ויש לך חיסכון שמספיק לחודש, תחשוב מה זה חיסכון בפס רוחב של חודש והם יכולים להגיד אם זה בעיה או אין בעיה, ואז רק בחודש הבא להשקיע את האקסטרה כסף, כל שקל מכל לקוח זה מיליונים, והם לא רק חסכו אלא הרווח הוא יותר גבוה.

בעסקים יש קודם כל חיסכון ואז רווח, כי כשאתה חוסך על חשבון אחרים אתה מרוויח יותר, עכשיו תשלב את זה בחיסכון + רווח שאתה מקבל עליו תשלום זה x2 , זה לא רק הרווח עצמו. מהצד שלהם הם החארות הכי גדולים שיש כי הם מנצלים את הלקוחות, מנצלים את היכולות, ושמים עלינו קקי עם שקרים ועוד כשאנחנו רואים את ההבדלים והוכחות.

תבינו, בגדול כולנו ישראלים יהודים, ידוע כבר שאנחנו רוצים עוד ועוד, יש אנשים שיכולים לנצל את זה ויש אנשים שלא, הדרך היחידה שלכם הוא לא להיות כמוהם ולא להתנהג כמוהם, אבל הנקודה זה שבחיים לא תהיו עשירים כמוהם.

פורסם

^^^

אז מי המונופול? חברת בזקבינויז'ן זהב 01234? וזה עוד בלי לספור את כל הקטנים... המונופול היחיד בתחום הוא מד נאוטילוס.

יוני תגדיר את זה איך שאתה רוצה אבל בפועל אני משלם על 12 מגה ומקבל הרבה פחות

ובגלל זה סוף החודש אני יתנתק גם מנטוויזין וינסה ספקית קטנה

גם עם הקטנות קונות רוחב פס מהגדולות אולי רק אולי אני יקבל את המהירות שאני משלם עליה

נו, הסברתי את זה: כל הספקים קונים רוחב פס ממד נאוטילוס, שהיו הגוף היחידי שיכול היה לספק קישור לחו"ל. מד נאוטילוס ניצלו את עובדת היותם מונופול מוחלט ודרשו סכמים גבוהים עבור רוחב הפס. מאחר שהתחרות בין הספקים היא על מחירים, המ שכל אחד יכול לראות בקלות, ולא על רוחב פס בפועל, מה שקשה ללקוחות למדוד, ומאחר שהעלות העיקרית שלהם היתה רוחב הפס לחו"ל, הספקים קימצו ברוחב פס לחו"ל.

עכשיו לבזב"ל יש סיב משל עצמה. העלות השולית לג'יגהביט לשניה לחו"ל היא קרובה לאפס. לכן אין חברה שום בעיה לתת לך איזה רוחב פס שרת תרצה. אתה מוזמן לבדוק, היום חיבור דרך בזב"ל מאוד מהיר. נטויז'ן, לעומת זאת, עדיין תקועה עם מד נאוטילוס. הם לא יכולים לתת לך את אותו רוחב פס שיש לבזב"ל ועדיין להישאר תחרותיים. בימים הקרוביפ הסיב של טמרס אמור להפוך לפעיל ואז יהיה עוד מי שיספק רוחב פס לחו"ל לספקים שאינם בזב"ל ובמחיר זול יותר מאשר מד דנאוטילוס, כך שגם אצל האחרים רוחב הפס יעלה בצורה משמעותית - או שחלק נכבד מהלקוחות שלהם יעברו לבזב"ל.

ספקים קטנים יכולים לתת לך רוחב פס גבוה בגלל שיש להם כרגע רוחב פס פנוי. איך? הם מוכרים לך את רוחב הפס ביחידות של מגהביטים, אבל קונות אותו ביחידות של עשרות או, בד"כ מאות מגהביטים. ל- STM16, אחת מצורות החיבור הנפוצות, יש רוחב פס של 622Mbps. מאחר שיש להן מעט לקוחות יחסית, הקווים שלהן עוד לא סתומים. זה קרה לכל ספק, גדול כקטן: מתחילים עם המון רוחב פס פנוי ולאט לאט הוא נעלם.

הגיון מעולה.

לא משתלם לבנק לגבות ממכם עמלות כי אז תתלוננו ותעברו בנק.

רק שבעולם האמיתי, אם אתה מודיע לבנק שאתה סוגר את החשבון כי בבנק אחר הציעו לך עמלות מכונות יותר, יש סיכוי בכלל לא רע שהבנק שלך ינסה להשוות - מניסיון.

וקרוב יותר אלינו, כשאתה אומר לספק האינטרנט שלך שקיבלת הצעה טובה יותר אצל מתחרה, גם הספק שלך ינסה להשוות את המחיר, או לפחות לרדת עוד קצת כדי להשאיר אותך.

אף ספק בארץ לא מגביל לקוחות כבדים. אתה יכול להאמין או לא, אבל זו המציאות. זו לא הסקת מסקנות, זו ידיעה. אני מכיר את המערכות שלהם.

פורסם

עכשיו לבזב"ל יש סיב משל עצמה. העלות השולית לג'יגהביט לשניה לחו"ל היא קרובה לאפס. לכן אין חברה שום בעיה לתת לך איזה רוחב פס שרת תרצה. אתה מוזמן לבדוק, היום חיבור דרך בזב"ל מאוד מהיר. נטויז'ן, לעומת זאת, עדיין תקועה עם מד נאוטילוס. הם לא יכולים לתת לך את אותו רוחב פס שיש לבזב"ל ועדיין להישאר תחרותיים. בימים הקרוביפ הסיב של טמרס אמור להפוך לפעיל ואז יהיה עוד מי שיספק רוחב פס לחו"ל לספקים שאינם בזב"ל ובמחיר זול יותר מאשר מד דנאוטילוס, כך שגם אצל האחרים רוחב הפס יעלה בצורה משמעותית - או שחלק נכבד מהלקוחות שלהם יעברו לבזב"ל.

סיב משל עצמה ? הכל טוב ויפה אבל עד לא מזמן היתי ב014 ועוד להשאיר אותי הורידו מחיר ודפקו גימר

אתה יודע איזה אינטרנט קיבלתי ? מחורבן כימאת כמו בלא גימר ופחות או יותר אותו חרא שאני מקבל מנטוויזן היום

במילים אחרות בשעות מסוימות בסדר ובהרבה שעות חרא

מבחינתי שיקחו יותר כסף אפילו פי 2 אבל יתנו לי מהירות נורמלית -בלי מהירות נורמלית עדיף לי כבר ללכת על המהירות הזולה ביותר שיש להם

כי אני באמת לא יודע עם יש הבדל היום ללקוח כמוני בין 12 מגה שאני לא באמת מקבל אפילו קרוב לזה לאיזה 2 וחצי מגה

הטורנטים זורמים כמו חרא חוץ ממיקרים שזה משהו מאוד מבוקש דוגמת נארוטו שיוצא פרק חדש

פה ושם יש איטיות ביוטיוב ואתרי סטרימינג מחול שלא אמורה להיות

ופה ושם יש ניתוקים שאני לא יכול להסביר עי גם שהמודם מחובר ולא הראוטר יש את אותם ניתוקים

וזה בניין של רק 3 קומות והכבלים עצמם פועלים בלי בעיות שנים כבר

עם ספקית קטנה לא תחנוק אותי אני יהיה מאוד שמח

פורסם

להסביר שוב? עד לפני כחודש, בזב"ל סבלה מאותה הבעיה שכל השאר סבלו ממנה: מחירי שחיטה של מד נאוטילוס. הם לא יכלו להציע גם מחירים נמוכים וגם רוחב פס גבוה לחו"ל. או זה או זה. ומאחר שמה שמעניין את רוב הלקוחות זה מחיר נמוך, הספקים בחרו להעדיף את החיסכון על הביצועים.

למעשה, בשנה האחרונה היתה לבזב"ל בעיה ייחודית: השקעה ענקית (מדברים על מאה מיליון דולר) בסיב תת-ימי שיספק את כל צרכי רוחב הפס של החברה לעתיד הנראה לעין, כשמצד שני על עסקה עם מד נאוטילוס עולה הרבה כסף ונמשכת 15 שנים. לרכוש רוחב פס ל- 15 שנה כשבעוד שנה או פחות תוכל לקבל רוחב פס גדול פי כמה במחיר אפסי בזמן בו אתה צריך כל גרוש להשקעה זה לא דבר חכם במיוחד. אז כנראה שבזב"ל קימצה במיוחד ברוחב פס.

אבל זה היה עד לפני כחודש. היום עסק טס.

השיקולים שלך הם שלך בלבד. חושב שספק קטן עדיף עבורך? לך על זה. בהחלט יתכן שעם בוא הטמרס, הקטנים יוכלו לשמור על יחס לקוחות/רוחב פס טוב.

פורסם

אבל אני מסביר לך שאני לא מדבר על לפני חודש אלה על לפני עד שבוע וחצי בערך

אתה טוען שהם פיתאום נותנים רוחב פס לחול טוב ללקוחות ואני חולק על זה לפחות בתקופה שהיתי מנוי שלהם

אין לי מושג איזה הסכם הם עשו עם מד נטוליס וכמה עלה להם הקוו לחול

אבל אני לא מאמין שהם מישתמשים בקוו שלהם לשחרר את החנק לכל הלקוחות -אולי לחלק אבל לא לכולם

לי הם לא שיחררו ועוד היתי בשימור לקוחות

פורסם

נו, בטח שלא לכולם - אמרו שרק לקוחות 10Mbps ומעלה עוברים על הסיב החדש.

אני לא יכול לדבר בשם כל הלקוחות אבל החיבור שלי שם טס.

פורסם

ואני אמרתי שהיה לי 12 ולא הרגשתי שום מעבר

אני לא יכנס לתאוריות למה לא קיבלתי את המהירות גם אחרי שימור לקוחות

אבל אני פשוט לא מאמין שהם לא חונקים תעבורה לחול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים