עבור לתוכן

בעייה בהפעלת כתוביות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מנסה לראות סרט עם תרגום (בעזרת VLC)-אני יודע שהתרגום תקין (עבד במחשב אחר בבית) אבל במחשב שלי התרגום מופיע בג'יבריש.

מצורפת תמונה:

http://imageshack.us/photo/my-images/526/85943648.png/

ד"א-

יש תוכנה שמדביקה את הכתוביות לסרט באופן קבוע?

פורסם

כלים>העדפות>כתוביות וחיווי>קידוד ברירת מחדל>Hebrew

או (אם זה באנגלית):

Tools>Preferences>Subtitles & OSD>Default Encoding>Hebrew

ונראה לי שצריך לטעון מחדש את הוידאו כדי שזה ישפיע.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

שאלה נוספת בעניין,

יש תוכנה שבעצם מדביקה את הכתוביות על הסרט - כלומר קובץ 1 שהכתוביות הם בעצם חלק אינטגרלי מהסרט.

פורסם

יש שתי צורות "לחבר" כתוביות לסרט:

1. אפשר להשתמש בפורמט "קונטיינר" מסוג שתומך בצירוף קובץ כתוביות לתוך הקובץ (לדוגמה MKV או MP4). באופן כזה, למרות שהוא נראה כמו קובץ אחד, עדיין צריך נגן שיודע להציג כתוביות (כי הן לא חלק מהתמונה ממש). הייתרונות הם שלא צריך לקודד מחדש את הקובץ (לוקח זמן ויכול להוריד איכות), ושאפשר להסתיר את הכתוביות כשלא צריך אותן.

2. אפשר לקודד את הוידאו מחדש באופן שהכתוביות יהיו חלק מהתמונה. התועלת היא במקרה של נגן שלא יודע להציג כתוביות (בעברית, או בכלל), כמו גם במקרה שרוצים להעלות את הקובץ לשירות צפיה ישירה כלשהו (שגם לא תומך בכתוביות נפרדות). החסרונות הם כאמור: הזמן שלוקח לקודד את הקובץ מחדש, ואובדן האיכות הפוטנציאלי (כלומר, אובדן איכות כלשהו יהיה בכל מקרה, השאלה אם מורגש ועד כמה).

לכל אחת מהשיטות יש כמה וכמה תוכנות שיכולות לעשות את העבודה, במידות שונות של קושי/יעילות.

לאיזה משני הסוגים התכוונת, ולאיזו מטרה?

פורסם
  • מחבר

יש שתי צורות "לחבר" כתוביות לסרט:

1. אפשר להשתמש בפורמט "קונטיינר" מסוג שתומך בצירוף קובץ כתוביות לתוך הקובץ (לדוגמה MKV או MP4). באופן כזה, למרות שהוא נראה כמו קובץ אחד, עדיין צריך נגן שיודע להציג כתוביות (כי הן לא חלק מהתמונה ממש). הייתרונות הם שלא צריך לקודד מחדש את הקובץ (לוקח זמן ויכול להוריד איכות), ושאפשר להסתיר את הכתוביות כשלא צריך אותן.

2. אפשר לקודד את הוידאו מחדש באופן שהכתוביות יהיו חלק מהתמונה. התועלת היא במקרה של נגן שלא יודע להציג כתוביות (בעברית, או בכלל), כמו גם במקרה שרוצים להעלות את הקובץ לשירות צפיה ישירה כלשהו (שגם לא תומך בכתוביות נפרדות). החסרונות הם כאמור: הזמן שלוקח לקודד את הקובץ מחדש, ואובדן האיכות הפוטנציאלי (כלומר, אובדן איכות כלשהו יהיה בכל מקרה, השאלה אם מורגש ועד כמה).

לכל אחת מהשיטות יש כמה וכמה תוכנות שיכולות לעשות את העבודה, במידות שונות של קושי/יעילות.

לאיזה משני הסוגים התכוונת, ולאיזו מטרה?

התכוונתי ל2.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים