עבור לתוכן

צירוף מקרים ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני לא יודע אם מדובר בצירוף מקרים או בתופעה אבל לפני כחודש גסס לי כונן 500GB seagate ST3500320AS , אתמול הייתי אצל ידידה ואצלה כונן מדגם זהה מת לגמרי.

המזל שלי ושלה זה שהכוננים היו עדיין במסגרת אחרית (5 שנים של סיגייט, חבל שהפסיקו :( ) , אבל עדיין קצת מטריד אותי, מכיוון שכבר תקופה ארוכה (טפו טפו טפו) לא שמעתי על כונן קשיח שכשל באזורי.

אז לבעלי כוננים הייתי ממליץ לבדוק את מצב הכונן עם seatools, כמעט בטוח שיש גירסאת קושחה חדשה לכונן שאתם יכולים להתקין, ולדאוג לגיבויים.

יום טוב :)

פורסם

זה לא צירוף מקרים, זאת פשוט סדרה דפוקה:

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1050374/seagate-barracuda-7200-drives-failing

יצאו עדכוני קושחה לפטירת חלק מהבעיות אבל הבעיה שהרבה מהכוננים פשוט מתים ואי אפשר לגשת אליהם בלי לעשות "קומבינות".

דרך אגב לפי זכרוני האחריות 5 שנים של סיגייט הייתה 3 שנים אחריות מלאה ועוד 2 שנים של אחריות חלקית (אתה מקבל 50% משווי הכונן או משהו בסגנון).

כבר יותר משנתיים שהיבואנים בארץ מודעים לסדרה הבעייתית ומחליפים את הכונן בלי הרבה כאב ראש (במידה והוא עדיין באחריות) , בכל מקרה יש לך מזל שהכונן כשל בזמן האחריות :xyxthumbs:

פורסם

בתור בעלים של שני כוננים מהסדרה הזו חקרתי את הנושא בזמני. הבעיה שגורמת לכונן לא להזדהות ("ננעל" ונעלם לחלוטין מהBIOS ואי-אפשר לגשת אליו) היא בעיית קושחה נטו, שעדכון מתאים פותר אותה לחלוטין (כמובן, כל עוד זה לא קרה). באותה תקופה Seagate הציעו לאנשים שזה כבר כן קרה להם לשלוח אליהם את הכוננים כדי שיוכלו לשחרר את הנעילה והמשתמש לא יאבד את הנתונים שלו.

ככל שאני זוכר, מעבר לבעיה הזו, הכוננים לא דפוקים יותר מהכונן הממוצע בשוק, עם אותם הסיכויים לתקלות עקב בלאי.

פורסם

שלום,

אני לא יודע אם מדובר בצירוף מקרים או בתופעה אבל לפני כחודש גסס לי כונן 500GB seagate ST3500320AS , אתמול הייתי אצל ידידה ואצלה כונן מדגם זהה מת לגמרי.

צירוף מקרים או לא, גם לי הלך כזה דיסק לפני שבוע.

הצלחתי לעדכן קושחה, אבל המידע על הדיסק לא תקין ברובו. רוב הסקטורים לא תקינים וזה בגישה מתוכניות בDOS.

מWINDOWS לא ניתן לגשת בכלל.

הדיסק נקנה מאיבורי, הם אומרים שיש רק שלוש שנים אחריות ועברו שלוש וחצי. וכמובן שהם לא הודיעו לי בזמנו על הצורך בעידכון קושחה.

הם לא מוכנים להחליף כי טוענים שלא יקבלו זיכוי על הדיסק מהספק שלהם.

עדכון 29.1.2011

לאחר הפירסום כאן, התקשר אלי אבי מאיבורי ובדק את הנושא. מסתבר שנפלה טעות והדיסק כן באחריות.

החלפתי את הדיסק במעבדה ללא בעיות.

פורסם

גם לי יש אחד כזה, והוא נחסם לי עוד כשהיה באחריות. לא רציתי להחליף אותו ולאבד את כל המידע עליו, אז פתחתי אותו ב"קומבינה" המוזכרת לעיל.

זה לקח רק כמה דקות וזה לא כזה מורכב. השתמשתי במדריך הזה: Seagate 1TB BSY error fix 7200.11 Firmware SD15 ST31000340AS

אם תרצה, אני מוכן להשאיל לך את הכבל של הנוקיה...

מאז שפתחתי אותו הוא חזר לעבוד בלי שום בעיה. שום מידע לא נפגע, בלי שגיאות בצ'ק דיסק (ועברה כבר יותר משנה).

בחנויות מכירים את זה (אם לא שכחו כבר) ובד"כ מחליפים בלי בעיה. אבל התחיליפים לא בהכרח מאותו דגם ולא בהכרח חדשים ואני שמעתי על מקרים בהם היו בעיות גם עם התחליפים (שגם אותם החליפו, אבל כל פעם המידע אבד וזה הביא לשעות של התקנות מחדש וכו').

פורסם
  • מחבר

התקשרתי ליבואן (CRG) ואמרו לי שאין בעיה להחליף אם אני אבוא אליהם, אבל כרמיאל זה קצת רחוק. הבדיקה היתה מול המספר סידורי של הדיסק שלי ויש עליו 5 שנים אחריות.

נשמע מוזר הסיפור עם אייבורי, במיוחד כשהיבואן אומר שעדיין יש אחריות, אבל זה אייבורי אני לא מתפלא ..

מכיוון שלא זכרתי מאיפה קניתי את הכונן שלי, הלכתי ישר לאתר של סיגייט, פתחתי שם קריאה על כונן לא תקין, תהליך מאוד פשוט וקצר (יש גם הוראות בעברית באתר של היבואן באיזה מסמך שם) שלחתי את הכונן בדואר לנתב"ג (UPS) ושבוע וקצת אחרי זה הגיע לי בדואר כונן חדש (refurbished) עד הבית עם שליח, בניגוד לאייבורי ,לסיגייט יש אחלה שירות :)

אני גם דיברתי איתם בטלפון והם אמרו שאני יכול לשלוח להם את הכונן והם ישלחו אותו לנתב"ג, אז כבר עדיף לי לעשות את זה דרך האתר..

פורסם

נשמע מוזר הסיפור עם אייבורי, במיוחד כשהיבואן אומר שעדיין יש אחריות

עד היום לא היו לי שום בעיות עם איבורי עם מוצרים תקולים.

בכל אופן יצר איתי קשר אבי מאיבורי בעקבות הפרסום כאן ואני מקווה שביום ראשון יבוא הפיתרון.

היום 29.1.2012 החליפו לי את הדיסק באיבורי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים