עבור לתוכן

האם אחד מהדגמים האלה של האל פסק משמש גם כמגן ברקים?

Featured Replies

פורסם

אני מייבא חלקים מיבואן בארץ שמחזיק את הדגמים[table] [tr] [td]OPTI TS1000B UPSOPTI TS650B UPS

השאלה אם הם משמשים כמגן ברקים? או שאני צריך לקנות מגן ברקים בנפרד?[/td] [/tr] [/table]

פורסם

אני לא מכיר את ה UPSים האלה. ברוב ה UPSים הזולים אין הגנת ברקים טובה ולכן מגן ברקים נפרד עדיף

עכשו אם אתה שם מגן ברקים בסיסי שיש לו הגנת ברקים בלבד, אין בעיה שתחבר את ה UPS דרך המגן ברקים

אם אתה שם מגן שיש לו הגנת השהיה, המגן יכול לפגוע בסוללה של ה UPS ולהרוס אותה

לכן אם יש לך מגן כזה, תשתמש בתכונה שיש למגיני ברקים : הגנת הברקים בלבד, מתפשטת גם "אחורה" מהמגן (לשקע חשמל שאליו המגן מחובר). ההגנות האחרות מתקבלת רק אחריי המגן (מהשקע של המגן עצמו והלאה)

תחבר לשקע בקיר מפצל

לשקע אחד במפצל הזה תחבר את המגן, כך קיבלת הגנת ברקים בלבד (ללא הגנת השהיה) בכל השקעים של המפצל

לשקע אחר במפצל תחבר את ה UPS

אל השקע של המגן עצמו (שיש בו את כל ההגנות של המגן ולא רק ברקים) תחבר מפצל נוסף, ואליו את כל הציוד שאתה רוצה להגן אליו ללא UPS : ראוטרים, רמקולים, מדפסת וכו

פורסם
  • מחבר

תודה רבה , אני מודה לך על ההסבר, אבל אני כבר מעדיף לקנות מגן ברקים+UPS משולב, ואל פסק שהראתי לך הם לא זולים, הם נעים סביב המחיר 400 ש"ח, השאלה אם לפי הדגם תוכל לאמר לי אם הם משמשים גם כמגן ברקים? OPTI TS650B UPS

פורסם

אלה UPSים זולים. UPSים יותר טובים מתחילים באיזור ה 800 שקל, וגם שם עדיין להרבה אין הגנת ברקים נורמלית. UPSים שנותנים הגנה טובה באמת מתחילים ממשהוא כמו 1500 שקל, הגנה מוחלטת 2000-3000 שקל

אני לא מכיר אף UPS טווח מחירים הנמוך שיש לו הגנת ברקים סבירה

עוד משהוא : הגנת ברקים נעשית אל ידיי רכיב MOV שלוקח את המכה לעצמו ונשרף כדיי להגן. כמובן שניתן להחליף את הרכיב עצמו (20 שקל) אבל בדרך כלל המשתמש יחליף את כל המגן. יותר זול להחליף מגן ברקים ב 50 שקל (ואתה לא צריך מגן שיש לו הגנות מלאות כי יש לך UPS בשביל להשלים את יתר ההגנות) ולא UPS שלם ב 400

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים