עבור לתוכן

שאלה לגבי ניהול מקום בכונן SSD

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב חדש ובהמלצה של אחד האנשים פה קניתי כונן של 64GB, אני מאוד מרוצה מהבחירה של הדגם רק שיש לי בעיה של מקום בלי שממש עשיתי משהו מיוחד. יש לי בנוסף כונן של 1T וכל מה שמותקן על ה SSD זה win7 ו firefox ובכל זאת אני כבר ב 16GB שזה פחות מ 30%.

יש איזה המלצה לגבי ניהול המקום בכונן או שישנן פעולות שגרתיות שממולץ לעשות? אני די חדש בתחום של שימוש בכונן SSD בשביל מערכת ההפעלה.

תודה מראש,

ירון

פורסם

הלוח אם שלך תומך ב-Intel SRT, זה מאפשר לך להשתמש בכונן ה-SSD ככונן Caching לכונן המכני (1TB) שברשותך, וכך בעצם ליצור מערך היברידי השואף לביצועים של SSD בעוד הנפח נשאר 1TB. קח בחשבון שעקביות שיפור הביצועים תלויה באופן השימוש \ תדירות התקנות והרצת אפליקציות שונות (כונן ה-SSD ישמיט מידע שבשימוש בתדירות נמוכה יותר לטובת מידע חדש \ בשימוש בתדירות גבוהה).

כל הסיפור מנוהל באופן אוטומטי בזמן אמת, אך מצריך התקנת מע' הפעלה על כונן ה-1TB + הגדרה ראשונית.

המדריך הבא מתייחס ללוח שלך (כדאי לוודא עדכון ביוס):

http://www.asrock.com/microsite/IntelZ68/index.asp?c=SRT

אציין ששימוש ב-SSD לבדו יספק ביצועים עקביים \ גבוהים יותר בסך הכל.

אך אם הנפח מהווה בעיה - כדאי לשקול את השילוב, מה גם ש-64GB זה די הרבה לצרכי cache (וגם המקסימום האפשרי עם SRT).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :xyxthumbs: אני אשקול את האופציה הזו, חבל רק שלא הזהירו אותי מראש שזה גבולי והייתי הולך על ה 128GB כדי לחסוך את הכאב ראש הזה.

האם 128GB אמור להספיק או שכעבור שנה שנתיים מערכת ההפעלה עלולה לתפוח למימדים כאלו וגם כמות כזו לא תספיק?

אני מחפש את האופציה שתמזער לי למינימום האפשרי את ההתקנות מחדש ותתן לי ביצועים מקסימלים גם אם זה אומר להוסיף כסף לכונן בעל יותר נפח.

פורסם

היי

לפני חודש שקניתי את המחשב החדש אז לי היו שני אפשרויות

לקניית כונן SSD של OSZ או לקחת את הכונן של 64 שגם יותר זול

או לקחת את ה 120 ואני עשיתי דבר כזה היות ואני צריך להתקין

עדקונים ותוכנות אז לקחתי את ה 120 וגם אני עובד עם תוכנות

Portable שיושבות על הכונן של 1 TB שלי וכך זה חוסך לי הרבה

כאב ראש וגם יש לי יחסית עוד מקום

פורסם

גם כשאני קניתי כונן (SSD (agility3 קניתי בנפח של 120 כי זה לא נכון לקנות מראש כונן בנפח שמאוד מגביל אותך כשאר אתה לא יודע איזה שימושים ונפח תצטרך מחר,(מעבר לכך שאני חושב ש120 זה מספיק בהחלט בשביל כונן ייעודי למערכת הפעלה אם אתה לא מפוצץ אותו בשטויות ועושה חלוקה נכונה של המידע שצריך לשבת על כונן מערכת ההפעלה וכל השאר (משחקים/מידע/קבצים/גיבויים) על הכונן המכני הגדול, כאשר בכוננים הנפח רק עולה עם הזמן בשל אופן השימוש, אלא אם זה היה לתחנת עבודה בסיסית שלא מתקינים משחקים והרבה תוכנות (כמו שימוש של ההורים למשל במחשב או משרד שמשתמש רק באופיס ומספר תוכנות מצוצמם). במקרה שלך או שתעשה שימוש באופציית הSRT לכונן הייברידי (בין הכונן המכני של ה1Tלבין הSSD למרות שתקח בחשבון שהSSD יציג ביצועים נמוכים מאשר התקנת מערכת ההפעלה ותוכנות בסיסיות והכרחיות (מבחינך) על כונן הSSD עצמו ללא שימוש באופציה זו, וכל השאר על הכונן המכני. אם אתה לא מתכנן להתקין הרבה תוכנות - את המשחקים ושאר הDATA תתקין על ה1 טרה.בשביל לחסוך מקום תתקין רק מה שאתה צריך למערכת ההפעלה על הSSD ואל תתקין שטויות או תשמור מידע כל C:

פורסם

איך בדיוק פחות מ30 אחוז זה להיות חנוק?

פורסם
  • מחבר

לפי מה שקראתי כאשר נשאר פחות מ 30% הביצועים של הכונן יורדים, בלי קשר אני חושש שבעוד שנה כבר לא ישאר לי בכלל מקום ולא יהיה לי מה לעשות.

עריכה:

תודה רבה על כל התגובות, בסופו של דבר ביטלתי את ה hibernate mode ושיניתי את ההגדרות של ה virtual memory (הגדרתי 2G מכונן ה SSD והשאר מהכונן השני) וזה החזיר אותי למעל 30GB שנראה לי שיספיק לי.

אם מישהו יודע מנסיון שזה עדיין לא אמור להספיק אשמח לשמוע כדי לקבל החלטה כמה שיותר מוקדם לגבי מעבר לכונן 128GB.

פורסם

ביצועים יורדים כתוצאה מ"שחיקה" ,השימוש ברכיב שקורה עם הזמן, זה נכון גם לגבי כוננים מכניים, אבל עד שזה יקרה בכונן שלך קרוב לוודאי שכבר תחליף אותו בכל מקרה ככה שצריך לקחת הכל בפרופורציה, בכל מקרה, הביצועים שלו עדיפים בהרבה על כונן מכני רגיל.

פורסם

אם 16GB תפוס לך, מצבך מצויין. נשאר לך מספיק מקום להתקין עוד כמה תוכנות ועוד כמה משחקים.

מה שאתה לא משתמש בו תדירות, תתקין בכונן המכני.

פורסם

.

פורסם

לפי מה שקראתי כאשר נשאר פחות מ 30% הביצועים של הכונן יורדים

ביצועים יורדים כתוצאה מ"שחיקה" ,השימוש ברכיב שקורה עם הזמן

דווקא נראה שיש קשר בין נפח פנוי לביצועים ב-SSD

http://www.ssdperformanceblog.com/2010/07/free-space-and-write-performance/

http://thessdreview.com/ssd-guides/optimization-guides/ssd-performance-loss-and-its-solution/

פורסם

רואים את זה ישירות בדגמים השונים של הכוננים. כונן גדול יותר = כונן מהיר יותר.

לא שירידה קטנה בביצועים צריכה לגרום לך לא למלא אותו בכלל.

פורסם

ששלוש סיבות למה אתה לא צריך לקחת את זה בחשבון (לפחות כרגע) ולכן מבחינתך ומבחינת רוב האנשים זה לא רלוונטי:

1. עלות-תועלת בין כונן 120/128 GB לבין 240 או יותר ממש לא שווה את ההפרש במחיר שתשלם עליו כרגע, המחירים עדיין גבוהים מאוד.

2.אתה לא תרגיש בירידה ולכן היא זניחה - אם לא היו אומרים לך שיש ירידה לא היית שם לב - ובוא נגיד אם וכאשר תרגיש, תצטרך להחליף בכל מקרה וזה רק לאחר כמה שנים טובות.

3. אפילו אם תהיה ירידה (אם וכאשר) - עדיין SSD מהיר,שקט ויעיל בהרבה מכונן מכני רגיל!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים