עבור לתוכן

רעיון לפרוייקט (לא של בית ספר)

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני בעיצומו של הפרוייקט שאני עושה ב10 יח', (כווץ קבצים) ודי קרוב לסיים אותו.

בא לי לעשות משהו אחר, אולי במקביל, אולי אחרי, אבל אין לי רעיון.. אני אשמח לכל הצעה, בכל נושא, הכל יתקבל בברכה.

אני כרגע מתכנת בג'אוה, ולא מתחשק לי ללמוד שפה נוספת, אם זה משנה.

תודה.

פורסם

באיזה סדר גודל מדובר? מה היקף הידע שלך?

פורסם

אני מאמין בתכנות עם מטרה, בד"כ אם אתה עושה איזה פרוייקט ניסיוני/לימודי שלא עוזר לך בכלום אתה לא תשקיע בו את כל המאמצים.

ברגע שזו בעיה אמיתית אתה תתן את הכל.

תחשוב על כל דבר שחור שאתה צריך לעשות מול המחשב, אנערף, סידור תיקיות וטאגים לשירים/סרטים, ניהול מקום בדיסק, הורדת טוררנטים וכו'.

תראה באיזה נושא בא לך להתעמק ותפתח משהו שיפתור לך בעיות תוך כדי שאתה לומד.

פורסם
  • מחבר

באיזה סדר גודל מדובר? מה היקף הידע שלך?

סדר הגודל לא ממש חשוב לי, כל עוד זה יעניין אותי. יכול להיות פרוייקט קטן, או גדול שאני לא אסיים, אבל עדיין אהנה ואלמד ממנו.

לגבי הידע, אני לא יודע ממש להגיד. אין לי ידע רחב מאוד, אבל אני יודע הורשה, ותכנות מונחה עצמים די טוב, אני חושב, מעבר לזה אני לא ממש יודע להגיד לך. מה שכן, אני לא יודע כמעט להתעסק עם קבצים חיצוניים, אבל בשביל זה אני פה (:

אני מאמין בתכנות עם מטרה, בד"כ אם אתה עושה איזה פרוייקט ניסיוני/לימודי שלא עוזר לך בכלום אתה לא תשקיע בו את כל המאמצים.

ברגע שזו בעיה אמיתית אתה תתן את הכל.

תחשוב על כל דבר שחור שאתה צריך לעשות מול המחשב, אנערף, סידור תיקיות וטאגים לשירים/סרטים, ניהול מקום בדיסק, הורדת טוררנטים וכו'.

תראה באיזה נושא בא לך להתעמק ותפתח משהו שיפתור לך בעיות תוך כדי שאתה לומד.

כמו שכתבתי, אני לא ממש יודע לתכנת עם קבצים חיצוניים, אבל העלת פה דווקא דברים אפשריים, במידה ויהיה לי מאיפה ללמוד אותם (אין לי בעיה עם אנגלית, או חיפוש חומר באינטרנט, אבל אני רק צריך לדעת ממה להתחיל, איך קוראים לכל הנושא וכו').

אז אתה יכול להביא לי קישור או שנים שקשורים ל.. טאגים לשירים למשל, גם מבחינת השינוי בקובץ, וגם מבחינה רעיונית?

תודה

ובכל מקרה, אם יש לכם הצעות נוספות אשמח לשמוע.

פורסם

באיזו שפה אתה מתכנת?

פורסם
  • מחבר

באיזו שפה אתה מתכנת?

רשמתי בהתחלה. ג'אווה.

פורסם

כולנו טובים בלחשוב OO, זה אחד היתרונות האלה בלהיות שייך לגזע ההומו ספיאנס ספיאנס :P

אני מציע שתתחיל בקטן, מאוד מאוד קטן. אבל אתה כנראה לא תקשיב לי, וזה בסדר גמור :) .

בשלב הזה הייתי מציע לשים דגש על (1) כלים בסיסיים כמו לדוגמה לעבוד עם VCS.

(2) לנסות להבין קצת איך דברים עובדים מתחת למכסה, אתה לא חייב להיות נינג'ת אסמבלי אבל

יש הרבה יתרונות בלהבין קצת איך המכונה פועלת. נגיד ואתה מקבל stack overflow או איך

ה GC ב java עובד ומתי זה יגרום לצרות או למה להשתמש ב float/double לחשב

סוכמי כסף מדוייקים זה רעיון רע, מאוד מאוד רע ... (3) ללמוד קצת תאוריה, אני מתכוון לדברים כמו design patterns.

אגב, רעיונות מאוד יפים לפרוייקטים יש כאן:

http://www.tuxradar.com/hca

זהו, שהיה לך תכנות (ובעיקר ודיבוג) מהנה :)

עריכה: GC = garbage collection

פורסם
  • מחבר

כולנו טובים בלחשוב OO, זה אחד היתרונות האלה בלהיות שייך לגזע ההומו ספיאנס ספיאנס :P

אני מציע שתתחיל בקטן, מאוד מאוד קטן. אבל אתה כנראה לא תקשיב לי, וזה בסדר גמור :) .

בשלב הזה הייתי מציע לשים דגש על (1) כלים בסיסיים כמו לדוגמה לעבוד עם VCS.

(2) לנסות להבין קצת איך דברים עובדים מתחת למכסה, אתה לא חייב להיות נינג'ת אסמבלי אבל

יש הרבה יתרונות בלהבין קצת איך המכונה פועלת. נגיד ואתה מקבל stack overflow או איך

ה GC ב java עובד ומתי זה יגרום לצרות או למה להשתמש ב float/double לחשב

סוכמי כסף מדוייקים זה רעיון רע, מאוד מאוד רע ... (3) ללמוד קצת תאוריה, אני מתכוון לדברים כמו design patterns.

אגב, רעיונות מאוד יפים לפרוייקטים יש כאן:

http://www.tuxradar.com/hca

זהו, שהיה לך תכנות (ובעיקר ודיבוג) מהנה :)

עריכה: GC = garbage collection

תודה על ההתנשאות הבונה... ואני יודע מה זה GC..

בכל מקרה אני אסתכל בקישור ששמת, נראה שיש שם כמה דברים מעניינים.

פורסם
  • מחבר

אם כבר פתחתי דיון, אז אני אשאל משהו כללי.

נתקלתי כמה פעמים במושגים כמו instance וmembers, ולא ידעתי את המשמעות שלהם.

הבנתי שאינסטנס זה בעצם מימוש ספציפי של קלאס, אבל לגבי ממבר אני עדיין לא בטוח (לא הבנתי אם זה פעולה, או משתנה שבקלאס).

יש עוד מילים דומות כאלה? אני מבין את המשמעות אחרי ההסבר, אבל לא רוצה שוב להיתקל בפעם הראשונה במושג כזה.

בקשה קצת מוזרה, אני יודע :P

פורסם

בדרך כלל ויקיפדיה יכולה לענות על השאלות האלה, פשוט צריך לחפש.

instance זה האובייקט הממשי, בניגוד למחלקה שהיא ה"תבנית" שלפיה מתנהג האובייקט. דהיינו, אם יש לך מחלקה בשם A, ואתה מגדיר:

A x = new A();

אז x הוא instance של A (ליתר דיוק, x הוא משתנה מטיפוס A, שמצביע לinstance של A).

member זה שם כללי ל"איבר" של מחלקה. ההגדרה גמישה יחסית - לפעמים מתייחסים למשתנים הפנימיים של המחלקה, לפעמים מתייחסים למתודות שלה.

פורסם
  • מחבר

בדרך כלל ויקיפדיה יכולה לענות על השאלות האלה, פשוט צריך לחפש.

instance זה האובייקט הממשי, בניגוד למחלקה שהיא ה"תבנית" שלפיה מתנהג האובייקט. דהיינו, אם יש לך מחלקה בשם A, ואתה מגדיר:

A x = new A();

אז x הוא instance של A (ליתר דיוק, x הוא משתנה מטיפוס A, שמצביע לinstance של A).

member זה שם כללי ל"איבר" של מחלקה. ההגדרה גמישה יחסית - לפעמים מתייחסים למשתנים הפנימיים של המחלקה, לפעמים מתייחסים למתודות שלה.

אין לי סיבה סתם לטרטר אתכם אם לא חיפשתי, זכור לי שחיפשתי פעם, אבל לא מצאתי משום מה.

ותודה על התשובה.

פורסם

תודה על ההתנשאות הבונה... ואני יודע מה זה GC..

בכל מקרה אני אסתכל בקישור ששמת, נראה שיש שם כמה דברים מעניינים.

התנשאות? לא, זאת לגמרי לא הייתה הכוונה. אני מתנצל אם חוש ההומר הפגום שלי גרם לך להרגיש רע או משהו...

קח בחשבון שרוב האנשים שלומדים לתכנת בבית ספר לא יודעים מזה GC, האמת הייתה לי מרצה

באוניברסיטה הפתוחה שלא ידעה להסביר יותר לעומק מ "אה, נו JAVA יודע לשחרר אוביקטים לבד".

טוב, מצד שני היא חשבה ש bash זה דוס, לך תבין... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים