עבור לתוכן

האקר פרץ למחשב ושולט עליו

Featured Replies

פורסם

שלום, לאחר חיפוש קל בגוגל הגעתי לפורום HWZone. ידידה שלי ביומיים האחרונים התלוננה על כך שיש מישהו במחשב שלה ששולט עליו. ביום הראשון לא האמנתי, חשבתי שזו בעיה ב-RAM בגלל שהפורץ סה"כ נכנס לאלבום תמונות בפייסבוק. הסברתי לה שכנראה יש לה בעיה ב-RAM והמחשב נתקע, ואת שיחקת עם העכבר ולאחר כמה שניות העכבר ביצעה את הפעולה. ביום השני זה ממש הדרדר, הפורץ סגר לה את כל התוכנות, את הדפדפן. הפורץ פתח קובץ טקסט והתחיל להתכתב איתה, הוא שאל אותה אם היא רוצה לדבר על סקס. ידידתי החלה לבכות, והפורץ אמר לה "אל תבכי" מה שאומר שהוא כנראה שולט לה על המקרופון או על המצלמה או של שניהם ביחד. תזכורת קטנה שהכל בעברית, אז הפורץ הוא אכן ישראלי. ביום הראשון שידידתי התלוננה על פורץ אני ביקשתי שתכנס להתחל->הפעלה->cmd ושתכתוב netstat -ano היא צילמה ושלחה לי, לא מצאתי שום דבר שמעלה חשד חוץ מאייפי אחד. על כל אופן,ביום השני הפורץ ניסה למחוק את התמונה פעם אחר פעם כשהיא לוחצת על "לא" ידידתי שוקלת ללכת למשטרה, האם המשטרה יכולה לעשות משהו בנידון? האם אפשר לאתר את הפורץ? אני יכול לפרמט לה את המחשב כבר עכשיו, אבל אני מעדיף שלא והייתי רוצה לשקול עצות מפורום HWZone. תודה מראש, burnskull

פורסם

אני בהחלט הייתי מגיש תלונה במשטרה - שתאסוף כמה שיותר ראיות.

פשעי מחשב מטופלים על ידי מחלקה מיוחדת ומאוד מיומנת (אם כי חבל שאין לה יותר כח אדם)

להגיש תלונה ומיד - שלא תנסה להפגש איתו או למסור לו פרטים המזהים את מיקומה!!!

הנושא מועבר לכללי - בהצלחה גדולה,

גבריאל

פורסם

כמובן, קודם כל לנתק את המחשב פיזית מהאינטרנט ולהריץ אנטיוירוס, אנטי רוגלות ו-hijackthis.

פורסם
  • מחבר

היי גבריאל, תודה רבה על התגובה המהירה. לאחר תגובתך ידידתי כבר עכשיו בדרך למשטרה להגיש תלונה. לגבי הראיות, היא הקליטה את השיחה עם הפורץ דרך מצלמה בפלאפון, ויש לנו את התמונה מהיום הראשון של ה-netstat (אותה תמונה שהיא ניסה למחוק פעם אחר פעם). כבר לאחר המקרה השני הדבר הראשון שביקשתי מידידתי הוא לנתק את החיבור לאינטרנט. שניצל, אני אהיה יותר מסופק אם הפורץ יאותר, לפרמט זה פשוט מידי. אני לא בטוח שזה יספיק, אני יכול רק לקוות. תיהיו בטוחים שאני אעדכן אותכם בתודה, burnskull

פורסם

אני הייתי מנתק את המחשב מהאינטרנט.

מגבה את המידע להרדיסק גיבוי.

מפרמט את ההרדיסק הראשי.

מתקין וינדוס נקי.

מתקין אנטיוירוס ואת כל העדכונים הקריטים והחשובים מוינדוס UPDATE.

מתחבר לאינטרנט ומשנה את כל הקודים לכל הדברים החשובים, ודבר ראשון את הדואר.

ולא לשכוח לשנות את פרטי שיחזור הסיסמאות ולבדוק שכתובות הדואר המשויכות לא השתנו.

פורסם

קראתי בעיתון לפני כמה חודשים על ישראלי שפרץ למחשב של כמה ילדים (גם מישראל), אחד מהם גילה שמישו פרץ לו למחשב, דיווח למשטרה, המשטרה מצאה את ההאקר והכניסו אותו לכלא..

מקווה שגם אותו יתפסו. תעדכן אותנו !

פורסם

פותח הדיון

לטובת כלל המשתמשים בפורום - אבקש כי תעדכן בפוסט זה מה התגלגל.

תודה,

גבריאל

פורסם

האם אמא של כל המעקבים

לאחר שהסיפור יגמר. לנתק אינטרנט, פירמוט כללי של המחשב, ווינדוס נקי, אניוירוס + פיירוול, במידה וזה אייפי סטאטי אז לדרוש מהספקית להחליף.

להחליף את כל הסיסמאות לכל האתרים/חשבונות בנוסף להחלפת שאלות ביטחון.

סיפור מפחיד!

פורסם
  • מחבר

כן, והקטע הכי הזוי זה שלא לי ולא לה אין מושג כמה זמן זה נמשך וכמה זמן הוא צפה בה ושמע אותה. התלוותי אליה למשטרה משום שהיא חיכתה המון זמן, הייתי חייב לזרז אותם. ההתנהגות של החוקרת היה מזלזל, ובקצרה ולעניין: ביקשו שנצרוב את הראיות שיש לנו על דיסק ושנביא אותו מחר, גם כן החוקרת ציינה לא להפעיל את האינטרנט. אני לא מבין למה המערכת פועלת בדרך זו, הפורץ יודע שעלינו עליו, והוא כנראה יודע על ידידתי המון. אני כמעט בטוח שהוא יודע איפה היא גרה, אני רוצה לשמור על זהות ידידתי, אבל אני חשוב לציין שהיא קטינה, על כל אופן, הוא יודע די והותר, זה מצב קריטי ואני פשוט לא מבין למה הם מושכים את זה בעוד יום. זה נראה כאילו הם מחכים שייקרה משהו חס וחלילה. אז בנתיים אין שום דבר שאפשר לעשות, רק לחכות למחר, אם אתם שואלים אותי, אני לא חושב שמהשטרה תעשה משהו בכלל, נראה כאילו הם מורחים אותנו או שהם חושבים שאנחנו עושים צחוק. התקשרתי לחוקר פרטי לאחר שראיתי שמשטרה לא מגלה אחרויות מלאה, החוקר אמר שהוא לא יוכל לעשות דבר משום שהתיק הוא בטיפול משטרת ישראל. אמשיך לעדכן בהתפתחויות, אם אוחל.

פורסם

להגיש תלונה ומיד - שלא תנסה להפגש איתו או למסור לו פרטים המזהים את מיקומה!!!

אני הייתי נותן לו פרטים שגויים ושולח אותו לרהט :smile1:

פורסם
  • מחבר
JohnnyBravo, תגובות ענייניות בבקשה.
פורסם

כשהיתי קטן היתי גם עושה את זה בשביל הצחוקים :silly:

אכן תפרמט וזהו, ושלא תתקין קבצים מוזרים כאילו כלום

פורסם

סליחה שאני סוטה קצת מהנושא. אבל למה כרגע נמחק דיון שעסק באתרי הורדות כשבדף הראשי של האתר התפרסמה לא מזמן כתבה על פריצת אייפון של IOS 5.1 עם מדריך וקישור לאתר לא חוקי שעוסק בפריצות למכשירי אפל?

פורסם

מעניין אותי למה לעזאזל הם צריכים בכלל את הראיות בשביל להתחיל לפעול?

זה לא שיגלו את הזהות שלו לפי הראיות האלה

הם צריכים לחקור את המחשב ולעקוב אחרי הIP שהתחבר אליו

אני די בטוח שזה יהיה קטן עליהם

משטרת ישראל..

פורסם

הלוואי ואני טועה, אבל אני לא חושב שיעשו עם זה משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים