עבור לתוכן

גיבוי באמצעות הארד-דיסקים ישנים

Featured Replies

פורסם

שלום,

במהלך השנה האחרונה הצטבר לי במחשב חומר שברצוני לגבות.

מכיוון שמחירי ההארד-דיסקים עלו בחודשים האחרונים, ואין באפשרותי לרכוש אותם, ארצה להשתמש בהארד דיסקים ישנים שמצאתי אצלי במחסן ששימשו מחשבים ישנים (משנת 2000) ושמרתי אותם.

מדובר בכ-20GB.

הכוננים המדוברים הם (שלושתם IDE):

WD Caviar 150AA - 15 GB

WD Caviar 64AA - 6.4 GB

WD Caviar 23200 - 3.2 GB

השאלה שלי היא כזו:

מה היא הדרך הכי טובה לחבר אותם למחשב שלי כדי להעביר את הקבצים, מלבד לפתוח את המארז, ולחבר אותם אחד אחד?

יש איזשהו כבל IDE-USB, או משהו דומה?

תודה מראש

פורסם

ישנו מתאם IDE-USB עם ספק מתח חיצוני שנמכר בפחות מ 100 ש"ח. אתה קודם כל מחבר את המתאם לדיסק, מחבר את המתח לדיסק ואז תוקע את חיבור ה USB. אם לא שמת לב, הדיסקים המדוברים הם זעירים (3.2 GB הוא פחות מ DVD רגיל לצריבה...), אני נוקט בשיטה דומה לגיבוי (מגירת דיסק נשלפת) אבל עם הדיסקים הישנים שלי שהם בנפח טרה.

פורסם

קנה דיסק קשיח חיצוני לגיבוי.

כוננים כאלה ישנים, לא הייתי סומך עליהם.. בין השאר כפי שציינו עדיף כבר בגדלים האלה פשוט לצרוב על מספר דיסקים של DVD את החומר.

אני לא הייתי מתעסק איתם, הנפח פשוט בדיחה.

אם בכל זאת אתה רוצה לנסות לחבר אותם, יש מתאם IDE-SATA כדוגמת זה.

יש גם ב-EBAY כבלים ל-USB אם ברצונך לחבר אותם אחרת.

פורסם

אמנם המחירים יקרים אבל עדיין מדובר בסכומים קטנים ביחס למחיר האמיתי שתשלם אם המידע יימחק. ב-100 שקל אפשר להשיג DOK של 16G, וזה פחות או יותר מה שיש לך, וגם הרבה יותר נוח ושימושי.

יש לי IDE של 40G ואני לא עושה בו שימוש. רוצה אותו?

ולשאלתך - אני מגבה בדיוק בצורה שאמרת. אחת לכמה זמן (בערך חודש) אני מחבר את הכונן למחשב, מעתיק את התיקיות החשובות ולאחר מכן מוציא אותו ושם במגירה. כבלים אתה תוכל להשיג בחינם ממעבדות או חברות מחשבים (יש להם המון כבלים שהם לא צריכים).

אבל כמו שכבר אמרו לך - מדובר בנפחים קטנים ולכן שים לב מה אתה מגבה. קבצים קטנים (עד 20 מגה) אפשר לגבות בג'ימייל. גם אם מדובר בקבצים גדולים יותר אפשר לפצל ולגבות בג'ימייל, אבל הכל תלוי בכמה קבצים מדובר. אם מדובר בקבצים ספורים אז כדאי לך לשקול זאת.

אם מדובר בקבצים גדולים אז אולי כדאי לצרוב קובץ או שניים ואת השאר לגבות בכונן רשת או ג'ימייל. ישנה גם אפשרות להעלות קבצים לאתרי אחסון

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות.

אישי555, מאיפה אתה בארץ?

מדובר בקבצים ששוקלים ~200 MB כל אחד.

למעשה הקבצים הם של אימי, הצעתי לה מהתחלה להעלות את זה לרשת, אבל כנראה שהדור הקודם פשוט לא מאמין בבטיחות באינטרנט, במיוחד כשאמצעי התקשורת מנפחים בזמן האחרון את הפרצות וכו'. היא מעוניינת בעותק פיסי...

בכל אופן,

בפורום אחר המליצו על הדבר הבא:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9004

בנוסף לגיבוי על DVD של VERBATIM.

מה דעתכם?

פורסם

כאמור,

בנפחים שאתה מדבר עליהם זה יהיה בזבוז כסף לחלוטין.

קנה DOK של 32GB ב-140 ש"ח וזהו !

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=801480

:nixweiss:

קטן, זמין, נוח לשימוש, תואם לכל המחשבים המודרניים ולא מסובך לתפעול.

אתה כאילו בכוח מנסה "לחסוך" איכשהו אך להוציא כסף על מתאמים שטותיים ומארזים אין לך בעיה.

כאמור, או שתקנה דיסק קשיח חיצוני בנפח נורמלי או DOK שישרת אותך בצורה מצויינת.

פורסם

אישי555, מאיפה אתה בארץ?

אני מאזור ראשון. קנה DOK או תצרוב. אין צורך להמשיך לחשוב על בעיה פשוטה. הלוואי והבעיות שלי היו כאלה פשוטות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים