עבור לתוכן

חוות דעת אל פסק Advice PRD1050

Featured Replies

פורסם

210W(כ.מסך)+65W(מעבד)+100W(שאר המערכת) = 370W

• תגובות 45
  • צפיות 9.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

קודם תודה רבה רבה לכולכם על הדיון המעמיק (למרות שזה צרפתית בשבילי כי אני בכלל לא מבין בחשמל)

אז אחרי כל המשבר הגדול שעבר עליכם כאן וכמובן בהחלט שלא לחינם אלא בשביל שיהיה לי UPS טוב :)

איזה W1500 מומלץ לי לקחת על איזה חברה וסוג אתם ממליצים?

ומה טווח המחירים של ה- 1500W?

מצאתי בזאפ מלא סוגים ואני לא יודע מה לקחת, עם כיבוי אוטומטי או בלי?

נתתם לי את זה כדי שיהיה לי ראש שקט http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=131&products_id=2623

לקחת אותו?

פורסם

מכל הדיון הזה אתה אמור להבין רק שאין לך ממש צורך ביותר ממה שכיוונת בהתחלה ואין כל צורך ב-1500VA פה.

פורסם
  • מחבר

סבבה. אז בעיקרון אם אני אקח את מה שבלינק שנתתי זה מספיק לי לא? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=131&products_id=2623

ואגב מה זה הכיבוי האוטומטי הזה, זה אומר שהמחשב יתכבה לבד? או שהUPS יתכבה, לא כל כך הבנתי את הקטע הזה..

ושוב תודה רבה רבה על העזרה!!

פורסם

הספק של המחשב :

מעבד וכרטיס מסך לוקחים כמה שהם לוקחים, וניתן למצוא הערכות מהביקורות כמו ש tmpusr הביא

אבל זה כן יכול להשתנות בגלל הרבה פקטורים, למשל :

כל דיסק קשיח מוסיף בכיף 15W

הספק מוסיף X1.25 על מה שהחומרה של המחשב לוקחת (למשל מחשב 400W, כולל הספק יהיה 500W)

ספקים שונים יכולים לעבוד ביעילות שונה. אם למשל הספק שהיה בביקורת עבד ביעילות של 90% במקום 80% אז המכפלה תהיה משהוא כמו 1.1 בלבד, כך למשל המחשב של ה 400W ללא ספק יקח 440W כולל ספק, אבל אם ספק 80+ אחר שעובד ביעילות 80% הוא יקח 500W

יש גם את המסך שלוקח כנראה כ 60W

לסיכום - קח את אחד מה UPSים האיכותיים של 1000VA, כנראה שהוא יחזיק בכיף

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

היי שוב חבר'ה, הקפצתי את הדיון כי קיבלתי מידע חשוב שרציתי לשתף לפני שאני רוכש את ה אל פסק 1000VA

לפי מה שהבנתי אני אמור לקחת משהו שמתאים לספק כוח שלי מכיוון שיש לו איזה פונקצייה מסויימת שעלולה לגרום לי לבעיות והרבה ריסטים למחשב.

הספק שלי שוב להזכיר מדגם

COUGAR CMX 80 PLUS BRONZE 1000W

לפי הבנתי יש אל פסקים שבנויים לעבוד עם אל פסק כמו שיש לי. אני לא זוכר מה זה האופצייה הזאת שיש לי בספק אבל אני מעדיף לברר טוב טוב

כי אמרו לי שאל פסק כמו מה שאני צריך איכותי עולה 2000 ש"ח וזה תעשייתי, ואם אני רוצה יש אל פסק ב 450 ש:ח שהוא מחברה לא ידועה כל כך (ג'נרי) אבל שאמור לפעול עם הספק כוח שלי.

מה אתם מציעים?

לפי מה שאמרו לי ונתנו לי , זה מה שאני לכאורה צריך http://www.skypc.co.il/pl_product~UPS-1200~72~0.htm

קשה לי להאמין שמשהו איכותי עולה כזה זול?

ואיך החברה הזאת?

בתודה מראש נתנאל.

פורסם

אתה צריך לוודאות דבר אחד שיש באל פסק. דבר שנקרא גל סינוס טהור...וזאת הנקודה.

למרות שגם אם לא יהיה לו את זה קרי גל סינוס מרובע אני בטוח בעצמי ב99 אחוז פסיק 9 שלא תיהיה לך שום בעיה רק תיקח לך אחד שיהיה מספיק חזק להחזיק את המערכת בוודאות במאמץ מלא... וקח לך גם קצת רזרבה.

לדוגמא אצלי זה ממש על קו הגבול אם המערכת במאמץ ממש מלא עם OC לכרטיס מסך ומשחק כבד הUPS לא עומד בזה אבל אם המשחק הוא לא ממש כבד {BT3 או משהו בסגנון} או כל שכן במצב פחות עמוס אז אין לו שום בעיה {וללא גל סינוס טהור אלא מרובע}

בהצלחה

דרך אגב החנות הזאת כבר לא עובדת הרבה זמן

פורסם
  • מחבר

כן, אבל אני יותר גם מתמקד בעניין של ההתאמה בן האל פסק וספק כוח עצמו בגלל שלא יהיה לי בעיות של ריסטים ש ה WINDOWS עולה.

זה מה שהבנתי פחות או יותר.

פורסם

לא יודע ממי הבנת את זה אבל הבנת לא נכון

ביטול יידוע

פורסם

יש UPSים שנותנים גל מרובע, גל שלבים (דמוי סינוס) וסינוס טהור

רוב ה UPSים הזולים נותנים גל מרובע או גל שלבים ממש פרימיטיבי שמתנהג כמו גל מרובע ולא כמו סינוס. ספקי PFC יכולים לא לעבוד איתו כמו שצריך

כאן יהיה ניסיון שונה לאנשים מהפורום כי ספקים יכולים לעבוד (ואוליי לקבל נזק איטי - במיוחד ספקיי Passive PFC) או לא לעבוד אל גל שלא מתאים להם, כך שיש כאלה שאצלהם זה עובד וכאלה שלא גם אם זה אותו דגם של UPS בדיוק

ספקים ללא PFC (רוב המסכים + ספקים ישנים וכן ספקים גנריים) עובדים ללא בעיה אל גל מרובע

פורסם
  • מחבר

אז מכל זה מה אני אמור לקנות, תוכלו לכוון אותי למשהו צפציפי?

אם אפשר מאייבורי מחשבים או מ IQPC

הבחור לא דיבר איתי על גל מרובע, גל שלבים (דמוי סינוס) וסינוס טהור

הוא דיבר על משהו צפציפית ל ספק כוח שלי בגלל אי תאימות עם ספקים סטנדרטיים ובגלל זה אני כל כך מבולבל...

פורסם

יש את ה UPSים הפשוטים כמו PRPC ו PRV, ויש את המתקדמים כמו SL

מעבר להבדל בהספק ואיכות - הפשוטים נותנים צורות שונות של גל מרובע או גל שלבים פרימיטיבי. ה SL נותן גל שלבים אם כמות גדולה של שלבים, שמתנהג כמו סינוס נקי לכל דבר

ספקים פשוטים (גנריים או דומים) עובדים ללא בעיה אם כל גל שהוא - כלומר ה UPSים הפשוטים והזולים ביותר מתאימים בדיוק למחשב אם ספק גנרי, ולא צריך יותר מהם למחשב כזה. הספקים המתקדמים שיש להם PFC יכולים לעשות בעיות אם ה UPS מוציא גל שהצורה שלו רחוקה מידי מצורה של גל סינוס

יכול להיות ש UPS כמו PRV נותן גל מספיק קרוב למה שאתה צריך (מה pdf באתר שלהם לא ברור אם הוא נותן גל זהה ל PRPC או טוב יותר, אם ה PRPC יש נסיונות שונים כאן בפורום אצל משתמשים שונים). אבל מבחינת הספק עדיין יכול להיות שאף אחד מה UPSים הפשוטים לא מספיק ותצתרך לקנות UPS מתקדם בגלל ההספק ולא בגלל הצורה של הגל - זה כבר תלוי בכמה המחשב לוקח

פורסם
  • מחבר

אז לסיכום יש משהו ספציפי שאתה יכול להמליץ לי עליו שהוא יהיה יציב ויתאים למחשב שלי אתה יכול לראות בעמוד 1 את המפרט שלי .

תודה.

פורסם

advice SL1000

עולה כ 1300 שקל (לפי זאפ)

מחזיק (בצורה גבולית אבל אני לא חושב שתהיה בעיה) מחשב אם מעבד רציני + 6970 + 6 קשיחים + מסך

מתאים לספק Active PFC ונותן הגנות טובות מאוד

מכיל מאוורר שעובד כל הזמן אבל המאוורר שקט בעבודה רגילה (מתחיל להרעיש במהירות מקס' בזמן הפסקת חשמל)

SL1500

עולה כ 1700 שקל

הרבה יותר ממה שהמחשב שלך צריך, נותן לך מקום להרבה אוברקלוק או שדרוגים דיי גדולים כמו כרטיס מסך נוסף וכדומה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :)

רק עוד שאלה קטנה רק מתוך סקרנות, אמרו פה ש 600W יחזיק אולי כן ואולי לא..

והמליצו על 700W+

האם 600 יספיק לכל זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים