עבור לתוכן

חוות דעת אל פסק Advice PRD1050

Featured Replies

• תגובות 45
  • צפיות 9.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במה הוא יותר איכותי ממה שאני הבאתי??...אם לא פחות...

פורסם

אני אישית טיפלתי במקרה ש UPS של איתן הנדסה כמעט גרם לשריפה, _בגלל תקלה פנימית בתוך ה UPS ואף אחת מההגנות של ה UPS לא הגיבה והפיוז לא נשרף_

וגם לפי המחיר, הוא עולה פי 1.5 פחות מ UPS אם אותם נתונים כביבול של אדוויס SL או APC SUA - זה לא אומר כלום בצורה ודאית, אבל לדעתי כן אומר שכנראה שהוא לא באותה קבוצה מבחינת איכות

אי לכך ובהתאם לזאת לא הייתי מתקרב לדברים של איתן הנדסה כשיש UPSים שניתן להיות בטוח באיכות שלהם. ו Yanivn אני דיי בטוח שהוא לא יותר טוב מ APC

ה APC SUA וה ADVICE SL הם באותה רמה. פקטור קטן לטובת האדוויס הוא לאדוויס יש סוללות סטנדרטיות ול APC יש סוללה מיוחדת של APC (מהתמונות דיי רואים שניתן לקמבן פנימה סוללות סטנדרטיות, אבל זה קצת יותר התעסקות)

השאלה היא, אנחנו מנסים לבחור פה UPS כשאין שמץ מה לוקח המחשב ואיזה ספק יש לו, אז ניתן לתת שמות של סדרה כזאת או אחר אבל איזה UPS בדיוק (ב VA) אנחנו צריכים ?

תביאו הערכה של המחשב מהאתר http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp + איזה סוג (PFC וכו) הספק שלו + איזה מסך

פורסם
  • מחבר

פחות או יותר לפי ההגיון זאת התוצאה שיצאה לי באתר שנתת.

612W מומלץ

כשהמינימום עומד על 562W

וגם לא נשכח שוב שהספק כוח שלי הוא 1000W

אני לא כל כך מבין בזה אבל מה התשובה הסופית כמו שאומרים :) ?

המסך שלי הוא ASUS 24 VW246H

הכרטיס מסך 6970

מעבד E8500

ו6 כוננים קשיחים פנימיים בחיבור SATA2

+4 כוננים קשיחים חיצוניים שמחוברים דרך USB

רוב הזמן הם מכובים. אבל גם לפעמים הם פועלים 24 שעות לצרכי עבודה גיבויים וכאלה.

מקלדת G19 שגם לוקחת חשמל.

2 עכברים אחד G9X של LOGITECH

והשני של RAZER

והמחשב לא עבר OC הוא במצב רגיל.

יש סה"כ 6 מאווררים שמקררים את המחשב.

3 של 120 ו 3 של 80 נראה לי.

בעיקרון זה כל הסיפור.

בשורה התחתונה אם אני כבר קונה UPS אני רוצה משהו טוב מחברה מוכרת ואיכותית שנותנת אחריות ושרות.

בעיקרון זה הכל.

פורסם

אתה נופל בדיוק איפה שה UPS של 1000 לא מחזיק בגלל ה W. אם ניקח את ה 562W המינימלי x 1.25 (ספק 80+) מקבלים 700W

תוסיף מסך 60W (בערך) וזה כבר 760W

ה APC SUA1000 הוא 670W והאדוויס SL 1000 הוא 600W כלומר ה APC חזק יותר אבל עדיין רחוק כמעט ב 100W, כלומר יכול לא להחזיק (ויכול כן). ל APC יש יתרון בזה. הבעיה איתו שצריך להתחיל לקמבן חוטים וכו' ברגע שאתה בא להחליף לו סוללות. אם זה לא בעיה בשבילך ואתה לא לוקח את ה UPS הבא בסדרה (שיעלה הרבה יותר אבל יחזיק בוודאות), לדעתי קח את ה APC

כש UPS באיכות כזאת נופל הוא לא נהרס - הוא פשוט מצפצף ומתכבה (מה ששונה מהרבה UPSים גנריים)

אם המחשב לא מגיע ל 562W מלא (וכנראה שהוא לא גם בעומס), ה UPS של 1000 VA כנראה יחזיק ללא בעיה

פורסם

המחשב שלך בשיא העומס יצרוך 370W לא כולל מסך

פורסם

איך הגעת לחישוב המוזר הזה אני לא יודע אני נוטה להגיד כפול מזה ובפרט שהוא אומר שלפי החישוב שלו יצא לו משהו כזה...

רק הדיסקים הקשיחים שלו זה איזה 70 W איפה הכרטיס מסך איפה המעבד מאוורים מסך... הלכת רחוק..

אני לא יודע איזה התנסות הייתה לך עם הUPS של איתן ומה בידיוק היה שם אבל מההתרשמות האישית שלי אני לא בטוח שהם ברמה כל כך ירודה לעומת האחרים דווקא אני קראתי על מיני דברים לא כל כך סימפטיים על אדויס... יש לי אחד של איתן 850VA שהעמסתי עליו כמה פעמים בצורה רצינית הוא נפל לי כמה פעמים והכל תקין ברוך ה' :)... אני לא רוצה לקבוע שום דבר אבל בשם עצמי הייתי לוקח את ה1500 שהבאתי בלב שלם ומהניסיון האישי שלי יש להם שירות לקוחות טוב..

אבל כל אחד יעשה תחושבים שלו ובכל אופן תודה לכולם השכלתי עוד קצת...

שבוע טוב

פורסם

אתה נופל בדיוק איפה שה UPS של 1000 לא מחזיק בגלל ה W. אם ניקח את ה 562W המינימלי x 1.25 (ספק 80+) מקבלים 700W

...

אם המחשב לא מגיע ל 562W מלא (וכנראה שהוא לא גם בעומס), ה UPS של 1000 VA כנראה יחזיק ללא בעיה

אתה יודע מתי פעם אחרונה ראיתי מערכת שצורכת כזה הספק? בימי ב-P4 אקסטרים אולי עם 1950XTX שהיה תחנת כוח קטנה.

וגם זה תחת עומס מלא שלא מגיעים אליו בגיימינג רגיל.

פורסם

צא וחשוב את הנתונים שהוא הביא ותראה שזה לא בשמיים...

כרטיס מסך לבד בינוני ומעלה צורך בסביבות 200W {אני לא מדבר על כאלו שצורכים יותר} במאמץ מעבד עוד כ100 מסך דיסקים מאוורים ספק USB והרישמה יכולה להתארך אתה מגיע ל500 בהליכה

פורסם

תראה כאן למשל:

http://www.overclockersclub.com/reviews/hd6970_flex_bf3/16.htm

בעומס קיצוני + OC מערכת כמו שלו לוקחת ~465W. אמנם יש לו כמה דיסקים אבל הוא לא כותב לכולם בו זמנית והתוספת שלהם זניחה.

אני גם בספק אם הוא מעמיס את הכרטיס באותה מידה ורץ על אותו OC כמו בבדיקה.

בלי OC מדובר על 400W בערך...

עוד דוגמה עם נתונים דומים: http://www.hardocp.com/article/2011/06/22/powercolor_pcs_radeon_hd_6970_video_card_review/9

1308727369HMft7KIqZb_9_1.gif

ועוד אחד, אבל עם מפרט די מינימלי:

http://cdn5.tweaktown.com/content/4/4/4426_42_powercolor_devil_13_hd_6970_2gb_video_card_review.png

4426_42_powercolor_devil_13_hd_6970_2gb_video_card_review.png

ומ-XBITLABS עם מעבד 6 ליבות מפלצתי ב-OC קיצוני:

http://www.xbitlabs.com/images/graphics/msi-vt3d-radeon-hd6970/zdiagr-pw-xbt.png

רק שני באנצ'ים סינטטיים כבדים במיוחד (אחד למעבד + אחד לכרטיס) מצליחים להביא אותו לאיזור המספרים עליהם דיברתם. לא תרחיש סביר. תחת עומס כבד בגיימינג הוא עדיין מתחת ל-450W כולל OC

ראבאק, יש לו E8500 סופר חסכוני ללא OC כלל מה שמבטיח שהוא צריך עוד פחות מזה...

פורסם

אני לא בא להתווכח...

לעניות דעתי המפרט שהוא נתן כולל כל הדיסקים מקלדת שני עכברים וכו וכו הוא צריך כמו שהוא קיבל 562W מינימום ו612W מומלץ ולא לחינם הוא קיבל את זה למרות שיכול להיות שהוא צורך מעט פחות {וזה רק חישוב המערכת לספק מומלץ... כי רק אידיוט יקח ספק 500 למערכת שהיא 500 ולא יתן לה קצת מרווח...} צא וחשוב את הספק תראה שהגעת למספרים שדיברנו עליהם...

ונכון שגם לדעתי רוב רוב הזמן הוא לא יהיה במצב של עומס מלא ולא יגיע לגבולות האלו אבל אני יוצא מתוך נקודת הנחה שבן אדם שבא לקנות אל פסק רוצה להכין את עצמו לכל מצב {אולי יש כאלו שלא אבל אני כן בכל אופן} והוא רוצה להיות רגוע ולדעת שהוא מכוסה בכל מצב ותחריש אפשרי ולא לקנות משהו ממיטב כספו ולמצוא את עצמו עם עוגמת נפש} אז לוקחים קצת מרחב ולא עומדים על החוט ...

בכל אופן אני סיימתי את דברי בדיון הזה

שבוע טוב

פורסם

אני לא בא להתווכח...

אז מה באת לעשות?

אז כנראה שעדיין נשארת שם...

צא וחשוב את הנתונים שהוא הביא ותראה שזה לא בשמיים...

באת לזרוק כמה ניחושים במסווה של ידענות מופלגת ואז להיעלב וללכת?

למה זה טוב? למי זה עוזר? :nixweiss:

מאוד יכול להיות שאני טועה ואתה צודק 100% אבל לפחות תנסה לגבות את דבריך או לחליפין לסייג את האמירות שלך אם אתה לא בטוח.

לי זה לא באמת משנה אבל אני מניח שכוונתך לעזור למי ששאל - אז תעזור כפי יכולתך ואל תתימר סתם.

פורסם

לא ידידי... פשוט עייפתי מויכוחים ומדנים... צר לי אם ציערתי אותך או פגעתי בך.. אין לי כוח לדברים האלו באמת...

סלח לי...

ושוב ידידי עם תעבור על המערכת והחומרה שהוא רשם ותוסיף לה את הספק תראה שהמספרים מדברים בעד עצמם וסלח לי שאני לא טורח לחשב אותם {מישהו קדם לי ועשה תחישוב} אני פשוט יותר קל עם עצמי ומשתדל לא לשגע את עצמי יותר ממה שאני במצב פשוט... ואני ער מאתמול...

שוב סליחה

ושבוע טוב

פורסם

לא קרה כלום... המטרה פה היא לעזור למי ששואל ואני מקווה שעשינו זאת נאמנה.

פורסם

גם אני

שבוע טוב ומבורך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים