עבור לתוכן

רשת קווית דרך תעלות טלפון

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין ליצור רשת קווית בבית.

חשבתי על CAT6.

יש אפשרות להעביר את הכבלים דרך תעלות של חוטי הטלפון?

השילוב הזה עלול לגרום לרעשים או לתקלות?

תודה רבה!

פורסם

היי Jonny123,

ניתן לעשות שימוש בכבלי הטלפון שבבית לצורך העברת רשת ביתית, באמצעות מתאם HPNA3, וזאת במקום להשחיל כבל רשת דרך התעלות, למרות שגם דרך זאת אפשרית ואינה גורמת להפרעות שכן כבלי הרשת מבודדים היטב.

ליאור

פורסם

מבחינה טכנית, אין היום באמת צורך ביותר מכבל CAT5E בסיכוך FTP.

מבחינ פיזית אתה יכול להשתמש בצינורות הטלפון כל עוד יש תעלה בעובי מספיק להכיל את הכבלים. CAT6 הוא גם כבל קצת עבה יותר אז קח את זה בחשבון. אם אני לא טועה תצטרך גם חיבורי קצה שמתאימים ל-CAT6 וגם לוחץ מתאים.

פורסם
  • מחבר

תודה!

לגבי חיבור HPNA3 פועל באותה דרך כמו רשת על חוטי החשמל בבית (homeplug)?

הבנתי שהשיטה של רשת על חוטי החשמל הרגילים עושה הרבה בעיות ולא יעילה במיוחד...

מה החסרונות של חיבור ה-HPNA3 על חוטי הטלפון?

פורסם

אם יש לך את האפשרות להשחיל כבל רשת ייעודי אל תחשוב על משהו אחר.

פורסם

היי Jonny123,

ניתן לעשות שימוש בכבלי הטלפון שבבית לצורך העברת רשת ביתית, באמצעות מתאם HPNA3, וזאת במקום להשחיל כבל רשת דרך התעלות, למרות שגם דרך זאת אפשרית ואינה גורמת להפרעות שכן כבלי הרשת מבודדים היטב.

ליאור

אני ניסתי להעביר כבל של טלפון במקום כבל של אינטרנט, אבל הוא לא עבד.

אתה בטוח שזה יעבוד?

בסופו של דבר הכי מומלץ להעביר כבל רשת.

פורסם
  • מחבר

אני מבין שכבל רשת הוא הדבר המומלץ ביותר אך אין לי שמץ מאיפה להתחיל...

לרשת את כל הבית או רק איפה שיש מחשבים?

יש לי סה"כ שני מחשב עם אופציה לעוד כמה בחדרים אחרים.

אני צריך לקנות ראוטר? סוויצ'? אני ממש לא מבין בכל האפשרויות הלוו ובירורים שהתחלתי די עלו בתוהו...

אשמח אם מישהו יעזור וישפוך אור על הנושא...

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

מבחינת מבנה רשת במבנה או רשת בחדר בודד הן היינו הך. ציוד הקצה צריך להיות מחובר כולו למתג מרכזי (לצורך העניין נכנכה מרכז/ארון תקשורת).

מכל חדר (ציוד קצה) ינותב כבל אל אותו מרכז/ארון תקשורת ושם הוא יתחבר למתג או לנתב (רוב הנתבים מכילים מתג של 4 מבואות).

במרכז/ארון התקשורת צריך שיהיה חיבור לטלפון/כבלים, מספיק שקעי חשמל ומקום להניח את הציוד כדי לאפשר את חיבור המודם, הנתב ו/או המתג.

אם כבר מרשתים מומלץ לרשת את כל החדרים שבהם הגיוני שיהיה צורך בתקשורת -- חדרי הורים/ילדים, סלון, ממ"ד אפילו מטבח/פינת אוכל (שלפעמים משמשת כפינת עובדה). מקלחות ושירותים לדוגמה לדעתי אין צורך לרשת למרות שכבר שמעתי על כאלה שעשו זאת.

כל זה מתאים יותר לבית חדש שנמצא בבניה או עובר שיפוץ מקיף. אם אתה מתכוון להשחיל כבלים על-בסיס תעלות קיימות הרי שקודם אתה צריך לדעת היכן פרוסות התעלות ובין איזה נקודות קצה הן מחוברות. בדרך כלל יש נקודת טלפון מרכזית בכניסה לבית וממנה מסתעפות תעלות לכל החדרים שבהם יש נקודת טלפון. במקרה הזה מומלץ למקם את "מרכז התקשורת" שם, אם רק אפשר, ולרשת לכל החדשים שבהם יש נקודת טלפון.

פורסם
  • מחבר

בדרך כלל יש נקודת טלפון מרכזית בכניסה לבית וממנה מסתעפות תעלות לכל החדרים שבהם יש נקודת טלפון. במקרה הזה מומלץ למקם את "מרכז התקשורת" שם, אם רק אפשר, ולרשת לכל החדשים שבהם יש נקודת טלפון.

תודה רבה!

אז אם הארון תקשורת מחוץ לבית נדפקתי?

פורסם

לא בהכרח. קודם כל אפילו ייתכן שאפשר לרכז שם הכל (אם כי בסבירות נמוכה יותר מכיוון שהוא מחוץ לבית, אלא אם כן מדובר בבית דירות).

אם לא, זה מאוד תלוי בפריסת התעלות בבית. בין איזה נקודות הן מחברות ואם אפשר למצוא נקודה בתוך הבית שתאפשר לרשת את כל הנקודות שבהן אתה מעוניין על בסיס התעלות הקיימות.

ולמרות שאני בדרך כלל בעד פרויקטי DIY מהסוג הזה, אם אתה לא לגמרי בטוח עדיף אולי לקרוא לבעל מקצוע (אמין) ולהעזר בו ולשמוע את עצותיו בנושא.

פורסם

בד"כ בבתי דירות ישנים, ארון התקשורת והחשמל נמצאים מחוץ לדירה (במבואה של אותה קומה) ונפרדים לכל דירה, לכן אני לא רואה בעיה להשתמש בארון שכזה ואח"כ לנעול אותו עם מנעול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים