עבור לתוכן

משהו אוכל לי את כל כונן C גם לאחר העברת ה-paging file

Featured Replies

פורסם

אם אגיע לשימוש טוטאלי של 16GB - אני מסכים איתך. אבל אני לא רואה איך זה אפשרי. גם עם Photoshop, מספר סביבות פיתוח כבדות (VS, ECLIPSE), שני מכונות VM ושרת פיתוח אחד או שניים - אני מאוד לא חושב שאגיע לניצול מוחלט של 16GB. הדרך היחידה אולי שאני חושב עליה שאגיע למצב כזה הוא Memory Leak חמור כלשהו.

שוב, אין קשר בין ניצול מלא של נפח הזכרון והשימוש ביכולת (או בנחיצות) הדפדפוף שהיא נדבך חשוב בקטגוריה המעט גדולה יותר שנקראת זכרון וירטואלי.

ההנחה שהמערכת מתחילה להשתמש ב-PF רק לאחר שכל הזכרון הפיזי נגמר היא חלק מהמיתוס. לא כך פועל מערך ניהול הזכרון. ההנחה לפיה המערכת "דוחפת" מידע ל-PF רק כשהזכרון הראשי מתמלא היא פשוט שגויה. חלק מתפקידו של ה-PF ב-Windows הוא לשמש כ"גיבוי" לתכולת הזכרון. כך ניתן אפילו "לנקות" את כל תכולת הזכרון במהירות ולטעון בחזרה את המידע הנחוץ מה-PF. העניין הזה הרבה יותר מורכב ממה שאפשר לכתוב בדיון בפורום ודי בטוח שגם הרבה יותר מורכב ממה שהידע שלי מכסה בתחום וכל הניסיון הזה של לפשט אותו לתיאוריה של זכרון וירטואלי נכנס לשימוש רק כשנגמר הזכרון הפיזי ולכן ביטולו יגרום לכל המידע להיות נגיש על ההתקן האחסון המהיר יותר, הוא לא רציני.

כפי שכתבתי בהודעה הקודמת שלי, אין ספק שתמיד חשוב לדאוג לנפח זכרון פיזי מספק עבור השימושים ודפוסי העבודה, לזה אין תחליף, אבל מרגע שיש לך נפח כזה גם ככה המערכת תשתמש בו בעדיפות ראשונה.

לא קריטי לך שלא ייוצרו קובצי minidump? בסדר, אבל זאת הייתה רק דוגמה. ייתכנו בעיות יציבות אחרות שאולי דווקא יותר רלוונטיות לך.

אז למה לבטל את ה PF? כי גם עם 4GB וניצול של 50% ממנו - המערכת ממשיכה להעדיף PF "משום מה". אולי זה Prefetch לתוכנות מסויימות - אין לי מושג, אבל אם כן - אני אעדיף שזה ישב על ה RAM בשביל גישה מהירה יותר בהרבה. אם יש סיבה אמיתית וחשובה לכך שהמערכת עדיין משתמשת ב PF - אני אשמח לשמוע עליה (וזו הסיבה ששאלתי את השאלה מלכתכילה).

אם אתה כל כך רוצה לכבות, תכבה, אתה בטח לא צריך רשות מאף אחד. רק חבל שאתה עושה זאת מבלי להבין מה אתה עושה ומצפה לשיפור ביצועים שבינו ובין ה-PF אין ממש קשר. סיבה אמיתית וחשובה לכך שהמערכת משתמשת ב-PF היא שכך בנוי מערך ניהול הזכרון, ושאתה צריך להבין מה המשמעות של הדפדוף (לצורך ההפשטה, הוצאת מידע שלא נמצא בשימוש מהזכרון הפיזי והעברתו לכונן הקשיח כדי לפנות יותר מקום או למטב את טווח הכתובות הפנוי ליישומים שעכשיו זקוקים לזכרון ומשתמשים בו) כדי להבין כמה הכיבוי שלו לא יניב לך שום יתרון בפועל אך מצד שני עלול בהחלט לפגוע בפעולת המערכת ויישומים מסוימים.

זה בדיוק כמו לנקות Registry, התועלת תיאורטית בלבד אך הפוטנציאל לבעיות ישירות ועקיפות הוא מוחשי.

בכל מקרה, אין לי כוח לעוד דיון מיותר בנושא אז בזה אסיים (זה גם ממש לא הנושא שלשמו נפתח הדיון ולא מגיע לפותח הדיון שהנושא שלו יוסט לשם). תעשה מה שאתה מבין לנכון. בהחלט יש סיכוי שלא תחווה בעיות יציבות מיוחדות (אבל במערכות אחרות שאולי יהיו לך בעתיד דווקא כן), אבל למעט אפקט הפלצבו, גם לא תבחין בשום שיפור. לכן ההגיון אומר שאם אין שיפור מחד וה-PF הוא כן רכיב חיוני במערכת מאידך, עדיף להשאיר אותו פועל.

• תגובות 34
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המערכת מעיפה לpagefile דברים שהיא מזהה שאין בהם שימוש, כדי לפנות יותר זכרון לדברים שאולי יהיה שימוש.

בזה שאתה מבטל את הpagefile ומונע מהמערכת לעשות זאת אתה בעצם אומר "אני לא סומך על ניהול הזכרון שלכם - אני אעשה את זה יותר טוב". אולי אתה צודק, סביר יותר שלא.

את המאמר של מרק רוסינוביץ' שאוהבים להזכיר בדיוני הpagefile למיניהם כבר קראתם?

http://lifehacker.com/5426041/understanding-the-windows-pagefile-and-why-you-shouldnt-disable-it

פורסם

קראתי עכשיו, מאמר טוב. תודה.

בשורה התחתונה:

The Bottom Line: Should You Disable It?

As we've seen, the only tangible benefit of disabling the pagefile is that restoring minimized applications you haven't used in a while is going to be faster. This comes at the price of not being able to actually use all your RAM for fear of your applications crashing and burning once you hit the limit, and experiencing a lot of weird system issues in certain applications.

אפליקציות שלא נפתחות / התנהגות מוזרה כי אין PF וחוסר ב Crash Dumps זה סיכון שאני מוכן לקחת לטובת תוכניות שנפתחות מהר יותר כי הם נכנסו כבר ל PF (אני אף פעם לא טענתי לעבודה שוטפת מהירה יותר, אני יודע מה התפקיד של ה PF), וטחינה אפסית של ההארד-דיסק (יהיה SSD, וזה לא הכי בריא). מקס' אני אנסה RAM-DISK.

פורסם

הפקודה הנכונה לביטול "מצב שינה מלא" WINDOWS7 שחוסך מקום

אל דאגה זה לא מבטל מצב שינה רגיל-"מצב המתנה"

פתיחת CMD במצב מנהל

powercfg -h off

מישהו מתי שהוא בטוח יצטרך את המידע החשוב הזה

פורסם

קודם כל זה נקרא היברנציה ולא "מצב שינה מלא".

ולא גילית שום דבר חדש, זה כבר נמצא פה בת'ראד כמה דפים קודם לכן :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים