עבור לתוכן

מעבר מ RAID 0 ל RAID 5

Featured Replies

פורסם

שלום

האם יש דרך להעביר את המערכת לרמת RAID אחרת ללא מחיקת מערכת ההפעלה שיושבת על המערך?

אשמח לשמוע תשובות

תודה

פורסם

לא.

לא רק שמספר הכוננים משתנה (בדרך כלל, אלא אם כן מדובר על RAID0 של יותר משני כוננים), אלא שכל האופן שבו מחולק המידע, הצורה שבה עובד המערך והייעוד של המערך (למרות שזה יותר הערכה כללית מסיבה טכנית) משתנים.

אתה למעשה צריך ליצור את המערך מחדש וכל המידע הקיים אובד במהלך התהליך.

פשוט תיצור Image של מחיצת מערכת ההפעלה, תגבה את כל המידע החשוב ולאחר מכן תשחזר למערך החדש.

פורסם
  • מחבר

תודה, אז אם אני משתמש עם אקרוניס באופן קבוע ומגבה ל דיסק קשיח שלישי, למעשה זה מיותר הכי הרבה אני אאבד את המחשב לכמה שעות

פורסם

אלא אם כן אתה מבצע שינויים עד-כדי כך תכופים במערכת ההפעלה מספיק ליצור Image של המערכת פעם אחת לאחר התקנת כל מנהלי ההתקן, התוכנות, לאחר שהגדרת את כל ההגדרות בהתאם לצרכים שלך ועד לרמה שבה הסמלים שעל שולחן העבודה מסודרים פי שאתה אוהב. אני באופן אישי אוהב אפילו ליצור שני קובצי Image. אחד ישר בסיום התקנת המערכת כך שאם ארצה אוכל לחזור תוך דקות למצב הזה מבלי לעבור את כל תהליך ההתקנה מחדש, מעיין קובץ והשני לאחר התקנת התוכנות והגדרת המערכת.

אל תבלבל בין יתירות וגיבוי. גם RAID שמספק יתירות (RAID1, 5 וכן הלאה) אינו תחליף לגיבוי ויש לדאוג לגיבוי סדיר של החומרה החשוב שמאוחסן בו.

יתירות משמעותה שכשל של החומרה, במקרה הזה כונן קשיח אחד במערך, לא יביא לאיבוד מידע מיידי של המידע. לעומת זאת הוא לא מגן מפני טעויות אנוש (מחיקת קובץ בשוגג), נזק תוכנתי (וירוס לדוגמה או נזק למערכת הקבצים) או קריסת המערך כולו (יותר מכונן אחד כושל).

גיבוי משמעותו יצירת שני עותקים או יותר מכל מידע חשוב ואחסון כל עותק על התקן אחסון פיזי נפרד. כך שאם בהתקן ה"מקור" מתרחשת תקלה (מחיקה בשוגג, נזק) יש לך עותק נוסף של המידע הזה על התקן אחסון אחר שממנו תוכל לגבות.

פורסם

דרך אגב, בקרי ה-RAID של אינטל המובנים בלוחות לרוב מאפשרים מעבר מתצורת רייד אחת לאחרת מבלי לפגוע במידע.

יש באתר שלהם מסמך המסכם את כל סוגי המעבר האפשריים.

כמובן, שלמרות הכל מומלץ לגבות את המידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים