עבור לתוכן

איזו הפצה הכי מומלץ ללמוד מאפס?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה ללמוד לינוקס מאפס איזו הפצה הכי מומלצת?(מוניין להשתמש בזה בסופו של דבר בתור מנהל רשת או משהו באזור)

תודה

פורסם

לינוקס עושים באהבה או לא עושים בכלל

פורסם

תלוי. מאיזה רקע אתה מגיע? אתה מנהל רשת ווינדוס?

קודם כל: ההבדל בין הפצה להפצה הוא לא כלכך גדול. בתכלס הוא מתבטא בניהול חבילות, והגדרות default.

דבר שני, אני מציע שתתקין הפצת דסקטופ. עליה תתקין VBOX ומספר הפצות שרת.

לדסקטופ אני ממליץ על אובונטו. אני שומע הרבה אנשים שקוראים לה "הפצת צעצוע" כי סבתא

שלי יכולה להתקין אותה. אל תקשיב להם יותר מדי (ועדיף בכלל לא), מתחת למכסה זה דביאן.

פדורה ודביאן הם גם בחירות מצויינות. בפדורה אתה צריך להתקין כמה דברים (כמו קודאקים, דריוורים סגורים) ידנית.

המערכת הזאת באה מ red hat ומאוד דומה ל CentOS (ול RHEL ).

דביאן היא גם אחלה הפצה, היא נמצאת בדיוק באמצע בין הפצות ה GUI להפצות ה "יש לי יותר מדי זמן פנוי".

היא מביאה לך את כל הכוח של עשה זאת בעצמך מינוס כל השטויות כמו לבחור את ה logger daemon שלך (ג'נטו)

בשלב הראשון אל תתקין: gentoo, arch או cent os . או בעצם כן, אבל ב virtual machine.

כשתצבור קצת נסיון תרגיש חופשי להתעלם מכל מה שכתבתי למעלה. זהו, זזתי לשחק כדורסל. תהנה :)

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם נראה לי שאני אלך על ה Debian

וכן אני בא מרקע של ניהול רשת בוינדוס+תקשורת (ראוטרים/סוויטצים וכל אלה)

פורסם

Debian ההפצה בשבילך לדעתי, אני התחלתי עם ספר (רכשתי אותו, אפשר למצוא אותו ב-PDF גם לדעתי) שנקרא "Beginning the command line" של Apress.

כמובן שאפשר גם דרך האינטרנט, אני פשוט צריך סדר כשאני לומד ולא בבלאגן.

אפשר גם להשתמש ב-LMDE שזה Linux mint Debian edition שמגיע עם מנוע לא רע שימצא לך דרייברים חסרים בהתחלה כשעוד אין לך את הידע להתקין דרייברים, ומשם אתה יכול להמשיך הלאה.

פורסם

הסיפור שלי בלינוקס קצת מנוגד למה שהרבה אחרים ממליצים

לפניי מלא שנים (2004 ?) חבר שלי הוריד מאיפה שהוא (FXP ?) "דיסקים של תוכנה ל 133t h4xx0rz שנקראת לינוקס" וקרא לי שאני יעזור לו להתקין (צרב את הדיסקים ולא היה שם setup.exe אז לא היה לו שמץ איך להתקין)

R3d H4t L1n00x 7.2 CD1

R3d H4t L1n00x 7.2 CD2

ניסיתי את הדיסקים במחשב שלי (היה לי אז וינדוס 98). במוקדם או במאוחר עשיתי ריסט שהדיסק היה בפנים והוא פשוט עלה לאיזה שהיא התקנה אז יאללה ננסה

הוא התקין והמערכת היתה נראית בסדר (KDE 2) והיה שם נטסקייפ לגלישה באינטרנט אבל לא היה דרייבר למודם dial up שלי + נחש מה, לא היתה דרך (טריויאלית לפחות) להתקין את הדרייבר מהוינדוס

אז חזרתי לוינדוס

אחריי כמה זמן הורדתי באימיול (איך לא, ילד וינדוס פיראט, ובידיוק עברתי לאינטנרנט מהיר ופתחתי אימיול) "דיסק לינוקס שעובד ללא התקנה" - Knoppix 3.x

הדיסק היה הרבה יותר טוב (KDE 3) ואם יציאה לאינטרנט אז ניסיתי את המערכת טוב יותר

ואז מצאתי שקנופיקס מבוסס אל דביאן אז ניסיתי להתקין דביאן - האשף התקנה שאל כל כך מלא שאלות לא קשורות (הגדרות שרת SMTP.... כיאלו שאני מתקין שרת אירגוני, אפילו לא שאל אם זה מחשב דסקטופ פשוט. או אוליי הנטייה שלי להקליק אוטומטית אל כל דבר שכתוב אליו advanced ^_^ ) נשבר לי ממנו כבר במהלך ההתקנה אז ויתרתי

ניסיתי גם מנדרייק (מנדריבה) שהמליצו לי - אבל לא ממש אהבתי את המערכת ולא היה הרבה תוכנות להתקנה וסיבות אחרות שבגללן לא ממש אהבתי

ואז קראתי שיש מערכת שהיא באמת advanced שנקראת Gentoo וממש קשה להתקין אותה

[אש קאטצ'ם]אז למה אנחנו מחכים !![/אש קאטצ'ם]

לקח לי 2 ניסיונות בסוף הצלחתי להתקין Gentoo 2005.1 אם KDE 3. ומאז לא חזרתי יותר לוינדוס

אחריי 2 שנים מצאתי את Arch 2007.08 - והיא היתה בידיוק מה שחיפשתי - כל היתרונות של גנטו אבל יותר פשוט ולא צריך לקמפל שעות כל דבר שמורידים

אני משתמש היום אם Arch

לסיכום המסלול שלי :

Gentoo - אם אתה מתחיל ממנה אתה באמת תלמד לינוקס, במקום. יש מדריך התקנה ממש טוב באתר שלהם אז זה לא באמת בעיה להתקין אותה. אני התקנתי את הגרסה האחרונה שיצאה ללא Wizard אלא היית צריך לשבת בקונסול ולעבוד כדיי להתקין - בגרסאות החדשות חלק מהעבודה נעשה אם Wizard אבל עדיין היא דיי נותנת מקום להתעסק וללמוד

Arch - אם הכרת את Gentoo אתה כבר מכיר את כל מה שאתה צריך בשביל Arch (גם ל Arch יש מדריך התקנה באתר)

יש מערכת חדשה יותר בשם Chakra Project - בדיוק כמו Arch (מבוססת אל Arch) אבל כל ההתקנה אם Wizard וכך יש לך מערכת שהתקנת בקלות, אבל אתה יכול להתחיל להתעסק איתה בדיוק כמו Arch כשהיא כבר מותקנת

פורסם

יו! איזה נוסטלגיה!! שכחתי בכלל שקנופיקס קיימת!

ותגיד, יכול להיות שפגשתי אותך בפסטיבל אייקון? הייתי רוב הזמן בדוכן אובונטו (מסרסר בלפטופ שלי

ללא בושה :)). מישהו אמר לי לנסות את הפורום הזה ואני די בטוח שזה אתה... נראה לי שאפילו הכרת לי את chakra...

פשוט פגשתי כלכלך הרבה אנשים שאני לא זוכר כבר מי זה מי...

אגב, איך אני שולח פה הודאות פרטיות?

פורסם

זה אכן הייתי אני - גם התעסקתי שם מלא אם הנייד של משה

קוראים לי אש (Ash)

אתה יכול לשלוח הודעה פרטית אל ידיי הלינק im_on.gif לייד התמונה של המשתמש

פורסם

אה נכון! כמו ה dude הזה מפוקימון, אז הזיכרון שלי עדין לא לגמרי דפוק... anyway עכשיו כשגיליתי איך מתפעלים

פה את המערכת, אני הולך להציק לך קצת בפרטי ;D

פורסם

רוצה ללמוד ולצבור ניסיון לעבודה? אז התשובה פשוטה: Redhat. בסביבה העסקית שום הפצה לא מתחרה בה. לא כי רדהאט כ"כ טובים אלא כי יש להם תמיכה ועסקים צריכים לדעת שאם האיש המקומי שלהם נתקע, יהיה איזה מומחה זמין שיספק תשובה. הדרך הכי פשוטה ללמוד היא ע"י התקנת תואמי רדהאט, כשהנפוצה שבהן היא centos.

לא רק שרדהאט היא הפצה הנפוצה ביותר בעסקים, היא גם הנפוצה ביותר באפליאנסים מבוססי לינוקס: פיירוולים של צ'קפוינט מריצים רהאט, loadbalancer-ים של F5 מריצים רדהאט, מערכות סינון דואר ואנטי וירוס של eSafe מריצות רדהאט, ה- ESX של VMware רץ על רדהאט, מערכות QoS של אלוט מריצות רדהאט והרשימה ארוכה.

אז מה אני מריץ בבית? אובונטו מינימלי על ה- HTPC ודביאן מינימלי על שרת האכסון 8) .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים