עבור לתוכן

ניקיון רכב פנימי עצמאי

Featured Replies

פורסם

שלום חברים , ברשותי אוטו שהחלל הפנימי שלו ברובו בהיר ומתלכלך מהר ובצורה קיצונית.

כבר תקופה שאני מעוניין לקנות איזה ספריי , קצף , ווקס (או כל דבר אחר שעולה על הדמיון) בשביל לנקות את הפלסטיקים את הריפוד וכו', אין לי מושג בזה בכלל וגם לא לאנשים שסובבים אותי לצערי .

היום אחרי חודשים נשבר לי ושילמתי מחיר מופקע על ניקיון פנימי+חיצוני , 150 שקל , ללא קיטור או שיטה מתוחכמת פשוט חומר טוב וג'ילדה. האוטו נקי ונעים אבל ההרגשה שאפשר לעשות את זה בחצי מהמחיר . ופה אני בא לשאול אותכם , אלו מכם שמכירים ומנוסים בעניין .

מה לקנות ?

מה לעשות ?

בין היתר לא מדובר רק במחיר, אלא גם שאף אחד לא מנקה את האוטו שלך יותר טוב ממך כי לך אכפת.

פורסם

אולי תתחיל מזה שתבדוק באיזה חומר ניקו לך את האוטו?

פורסם

כנס לאוטודיפו יש שם כל מה שאתה צריך חומר מיוחד לניקוי ריפודים ספריי לדשבורד ספריי לניקויי פלסיטיקה ומה שלא תרצה אין הרבה מה להסתבך

מה שכן אף אחד מהם לא זול ספריי לניקוי ריפודים יעלה בין 30-40 ש"ח לפי מה שאני זוכר וכך כל השאר חוץ מהספריי לדשבורד.

פעם בשבוע תשטוף את האוטו חיצונית עם מים וקצת סבון לאוטו שומר על הצבע של הרכב עם יש לך כוח תעשה ווקס למרות שזה מיותר ברכב עם צבע במצב טוב.

בחיים על תעשה פוליש אלא אם כן הצבע של הרכב דהוי כי פשוט זה הורס את הצבע של האוטו!

לניקוי צמיגים יש לך ספריי קצף לניקוי חלונות אתה יכול להשתמש גם בסבון רגיל ניקויי עם ג'ילדה וייבוש עם עיתון מבריק ומשקיף את החלונות!

תזהר לא לעשות ניקוי מנוע סתם ככה כי בא לך בשביל היופי יש שם מערכות חשמל שיכולות לקצר וחבל עושים את זה רק במצב שיש נזילות שמן גיר בשביל לעבור טסט שנתי לרכב!

ואם אתה רוצה ללכת עד הסוף תקנה גם כבל מאריך(גלגל) ושואב אבק אלא אם יש תחבר אותו לחשמל בבית זרוק למטה ותעשה שואב (זה לפחות מה שאני עושה).

ובשביל ההרגשה הטובה תוציא מהתא מטען דברים שאתה לא צריך ככה תחסוך גם בדלק!

פורסם

תעשה ווקס למרות שזה מיותר ברכב עם צבע במצב טוב.

להיפך, ווקס זאת פשוט שיכבת ציפוי ששומרת על הצבע הקיים ולכן מומלץ לעשות אותו כל עוד הצבע עדיין במצב טוב (ולחזור על הפעולה פעם בכמה חודשים).

אם הצבע כבר דהוי, באסה - ווקס לא ממש יעזור לו.

פורסם

לצבע דהוי עושים פוליש. פוליש מוריד שכבה דקה של צבע וחושף את הצבע הטרי יותר. לאחר פוליש מורחים ווקס איכותי. בעיקרון ווקס מורחים אחת לחצי שנה, אבל באקלים הישראלי מומלץ למרוח כל שלושה-ארבע חודשים.

באוטו דיפו מוכרים זבל של חומרים. אני משתמש בחומרים תוצרת Meguires שאני מזמין מארה"ב. http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_0_6?url=search-alias%3Daps&field-keywords=meguires&x=0&y=0&sprefix=meguir

חומרים ברמה אחרת לגמרי.

150 שקל זה לא מחיר מופקע. בכלל לא. ניקוי ריפודים זו קריעת ת*ת ואם אתה לא יודע מה עושים או משתמש בחומרים לא מתאימים אתה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך. לדעתי עדיף לשלם 150 שקל לאיש מקצוע אחד למספר חודשים במקום לבזבז יום שבת ולהרוס את פנים הרכב.

מה שכן אני מסכים שאף אחד לא מנקה את הרכב כמו שאתה תנקה, אבל קח בחשבון שחומרים איכותיים עולים הרבה כסף ושטיפת איכותית לוקחת הרבה זמן וכוח. (במיוחד אם צריך לסחוב דליים מהקומה החמישית)

פורסם

לך תקנה מנקה ריפודים של STP עם מטלית מקרופייבר, אני מבטיח לך שחלל הרכב יהיה נקי! הדבר הזה מנקה הכל

וגם פלסטיקה, לא הייתי ממליץ על אוטודיפו כי זה בד"כ יותר יקר אצלם, חנויות עצמאיות כאלה בד"כ יש מחירים יותר טובים. אוטודיפו זול רק במבצים שיש להם מידי פעם.

לגבי וואקס זה לא משנה גם אם הרכב חדש, הוואקס מנקה בצורה יותר עמוקה מה שמקנה מראה יותר זוהר ומבריק וכמובן גם שומר על הצבע שזה לא פחות חשוב! (לפחות אלה מהחברות הטובות)

אני גם ממליץ על פלסטלינה פעם בשנה לניקוי יסודי של פח הרכב, אתם לא תאמינו כמה לכלוך זה מוציא!

פלסטלינה מיוחדת כמובן תחפשו בגוגל פלסטלינה לרכב יש כאלה שקוראים לזה חימר.

פורסם

ווקס לא מנקה. ווקס מבריק ומגן מפגעי טבע.

לניקיון צריך לשטוף את הרכב בצורה מאוד יסודית, לעבור עם פלסטלינה, לבצע פוליש (אם צריך) ולסיום למרוח ווקס.

פורסם

יש לי 2 ילדים באוטו - ואני מנקה אותו פעם בחודשיים במקרה הטוב (נכנס לתחנת דלק מוציא הכל החוצה ומפעיל שואב בחמש שוקל - לאחר מכן שוטף את האוטו עצמונית ומעביר מטלית עם חומר בפנים)

פשוט - שומרים שלא יתלכלך - ואחד לאיזה חודש חודשיים מעבירים ניקוי של חצי שעה - לא סיפור

זה נכון - האוטו שלי אף פעם לא היה מנצנץ - אבל המחשב שלהשקיע כל כך הרבה זמן וכסף על משהו שלוקח אותי ממקום למקום פשוט לא נראה לי (אני מעדיף להשקיע בסטייק ובירה :) )

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

150 שקל לא כולל ריפודים , רק פלסטיקה שבפנים.

יש סט של STP ושל turtlewax ממה שראיתי בחנויות איזה עדיף?

פורסם

פלסטיק אפשר לנקות עם מטלית לחה. אני לא אוהב חומרים לפלסטיק. הם לא נותנים כלום חוץ מריח מסריח ודביקות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים