עבור לתוכן

קשיח פנימי שיידלק רק לצורך גיבוי

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים!

חבר מהעבודה אתגר אותי בשאלה האם אפשרי ליצור דיסק קשיח פנימי במחשב לצרכי גיבוי כשרק ברגע שהוא מגבה את הקבצים הוא נדלק אוטומטית וברגע שהוא מסיים הוא נכבה חזרה

האם קיימת שיטה כלשהי ליישם את זה?

תודה מראש

פורסם

גם אני שאלתי את זה פה לא מזמן. יש לי קשיח של 160GB שנמצא רק לגיבוי ורוב הזמן הוא ריק. מה שלא ניסיתי זה לא הולך...הדיסק מחליט מידי שעה בערך להידלק סתם גם אם לא פונים אליו. אחרי איזה רבע שעה הוא נכבה עד הפעם הבאה. כל פעם שאני מתקין משהוא במחשב או נכנס לתוכנות מסוימות (כמו SPEED FAN) אז הקשיח צריך להידלק ועד שהוא מתניע המחשב קופא לאיזה 3 שניות (וכמובן רעש), אפילו שלא פונים אליו (אני חושב שבהתקנה של תוכנות חדשות יש סריקה של חומרת אחסון אם רוצים או לא). עוד בעייה היא בהדלקת מחשב בה הכונן נדלק גם ולא רק הכונן עם הווינדוס, אם אני זוכר נכון גם בכיבוי.

בקיצור נראה לי שזה לא אפשרי! אם תמצא פתרון שתף :jump:

פורסם
  • מחבר

תודה על השיתוף מתן :xyxthumbs:

חבר'ה אם בכל זאת למישהו יש איזו עצם לזרוק אני אשמח :)

פורסם

הפיתרון אינו טריויאלי. כדי לשלוט בפעילות הקשיח, יש לשלוט במתח שהוא מקבל מהספק.

אפשר לחבר את הקשיח לסוויץ אלקטרוני שיקבל קלט מהמחשב ועל פיו יחליט אם לפעול או לא.

פורסם

הייתי מתחיל מכך שלא הייתי מקצה אות לכונן/מחיצה אלא טוען (Mount) אותם בתור תיקייה (בהנחה שהמערכת הקבצים היא NTFS).

הוראות ניתן למצוא באתר הבא (זה מחיפוש ממש מהיר כדי לתת רפרנס מסוים, אני מניח שיש לא מעט הוראות והנחיות דומות ברחבי הרשת) How To Mount and Access New Partition, Volume or Drive As Folder Path In Windows.

באופן עקרוני זה אמור למנוע מהכונן להסתובב כשאין אליו גישה. אולם, כאן המקום לציין שזה לא תמיד כל כך פשוט ולא תמיד יעבוד באופן מלא. מומלץ מאוד לבטל לכונן/מחיצה הזה את כל השירותים שעשויים לגרום להפעלתו מדי פעם (האינדקס של שירות חיפוש מערכת הפעלה, איחוי, סריקת אנטי וירוס וכל שירות תהליך אחר שניגשים לכונן), אך גם לאחר כיבוי כל השירוים האלה עדיין קיים סיכוי שתוכנה/שירות מערכת מסוימים יפעילו אותו מדי פעם. נפלאות הן דרכי ה-Winodws לפעמים.

כך שהייתי מתחיל מזה ובודק אם זה פתרון מספיק טוב, אם כי אולי לא מושלם, לדרישות.

אם לא, או בלי קשר, אפשר לנסות את התוכנה Revosleep. מומלץ לקרוא את כל ההוראות, שאלות נפוצות ואזהרות לפני השימוש (מזמן לא השתמשתי בה ולא ממש עקבתי אחרי פיתוח כך שאני לא ממש יודע מה מצבה בנקודת הזמן הנוכחית). גם פה כמובן יש לבטל את כל השירותים שעשויים לגשת לכונן כחלק מתהליך אוטומטי כלשהו של המערכת.

עוד נקודה שחשוב לציין היא שכיבוי והפעלה תכופים של הכונן הם לא ממש בריאים לו. כמשדובר בכונן שהשימוש בו הוא חד-שבועי אז מילא, אבל אם נעשה שימוש בכונן בכל יום, אולי אפילו מספר פעמים ביום, לדעתי עדיף לתת לו לעבוד או להחליף אותו אם מרעיש.

פתרון נוסף, אם כי לפי כותרת הדיוןאני מבין שהוא לא רצוי במיוחד, הוא לקנות מארז חיצוני לכונן עם לחצן הפעלה/כיבוי ולשלוט על ההפעלה והכיבוי באופן ידני (וגם להרחיק אותו מסביבת העבודה קצת אם הבעיה היא רעש).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצות! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים