עבור לתוכן

MLPPP מי צריך לתמוך בזה בשביל שאוכל להתחבר בMLPPP? עידכון עמוד אחרון! (150 מגה)

Featured Replies

פורסם

ברצוני להתחבר ע"י קישור MLPPP, כמובן שזה צריך להיות תומך ע"י 2 הצדדים, השאלה הספק? או התשתית?

פורסם

אם אני לא טועה, אז התשתית.

למה אתה צריך Mlppp, מה אתה מנסה להשיג בזה?

פורסם
  • מחבר

לאחד מספר חיבורי PPPOE/L2TP לחיבור יחיד.

ז"א להתחבר עם מספר תשתיות ולקבל BONDING.

התקשרתי גם לכמה ספקיות וגם ל2 התשתיות, אין לאף אחד מהם תשובה לגביי הזה והם אפילו לא שמעו על זה....

פורסם

בזק במהירות 100 מגה משתמשת בBONDING של 2 ערוצים, השאלה היא איך אתה רוצה לעשות את זה, נתבים טיפה יותר מתקדמים יכולים לבצע סוגים שונים של load balancing (אזהרה מראש, כבד על המעבד!) על שני אינטרפייסים או יותר (יכולים להיות ווירטואליים), כמובן שתצטרך מודם נפרד לכל אחד..

פורסם

לאחד מספר חיבורי PPPOE/L2TP לחיבור יחיד.

ז"א להתחבר עם מספר תשתיות ולקבל BONDING.

התקשרתי גם לכמה ספקיות וגם ל2 התשתיות, אין לאף אחד מהם תשובה לגביי הזה והם אפילו לא שמעו על זה....

אתה יכול לרכוש נתב עם שני חיבורי WAN, אבל לא יהיה בהם BONDING אמיתי אלא יותר חלוקת עומסים. כלומר א תוריד קובץ באופן ישיר, הנתב יפעיל רק חיבור WAN אחד, אבל אם תשתמש ב-Torrent שיודע ליישם מספר חיבורים, הקובץ ירד דרך שני ממשקי ה-WAN.

פורסם
  • מחבר

כמובן, כל מה שאמרתם לי אני חושב לעשות עם הנתב pfSense.

בכל אופן למי שרוצה לדעת מי שאמור לתמוך בMLPPP זה הספק מפני שהוא נקודת הקצה של הPPPOE.

הספקיות שתומכות בMLPPP:

FAST בלי תלות בעסקי.

נטוויזן רק עסקים.

014 לא תומכים בכלל, כנל CCC.

לגביי שאר הספקיות לא הצלחתי לקבל מהם תשובה, אבל אני עוד בודק זאת.

מהסיבה הידועה שLOAD BALANCE לא יכול לטפל דרך 2 GETWAY באותו סגמנט של TCP לכן לא אוכל לנצל את המהירות הכוללת של כל החיבורים בהורדה של TCP משרת אחד, קרי HTTP, אך אוכל להגיע לזה בהורדת טורנט מפני שזה מבצע חיבורים מול מספר חיבורי IP שונים.

בכל אופן אני עוד שוקל איזה מהאופציות לעשות.

תודה וערב טוב :)

פורסם

מעניין כמה הדבר הזה עולה...

בכל מקרה, אני רוצה להבין - איזה מהירות אתה רוצה לרכוש? לדוגמא, אם אתה מעוניין במהירות של 30Mbps -- האם שווה לרכוש שני חיבורים של 15Mbps שיעבדו ב-bonding אצל הספק (MLPPP)? אני מניח שלא - עדיף לרכוש חיבור יחיד של 30Mbps. מה שאתה מחפש יהיה רלוונטי רק אם אתה רוצה מהירויות של 100Mbps וצפונה - או שאני לא מבין מה המטרה...

פורסם
  • מחבר

אכן מדובר על המהירות של 100+

כיום אני דרך הוט על 100 מגה וזה יקר, בפחות מחיר עם LOAD BALANCE אני יכול להגיע למהירות גבוהה יותר הן מבחינת הורדה והן מבחינת העלאה!

לכן זאת הסיבה היחידה שאני רוצה לעשות זאת.

אם אני מחליט לעשות LOAD BALANCE אזי אני גם אקח את זה בעניין של ייתירות ואני אקח 2 תשתיות, אבל בימים הקרובים אני אחליט מה הלאה.

פורסם

:yelclap: SHLOMO צודק !

לגבי הBONDING של ה100 מגה של בזק -

קודם כל , לא מוצע עדיין שירות עם BONDING , כשהוא יוצע הוא יתן עד 200 מגה , ועם חייגן אחד !

שנית - MLPPP , או כמו שאני מכיר אותו MULTI-PPP הוא דבר גאוני !

אגב נתבי סיסקו (לא זוכר אילו) תומכים בזה , ומה שגאוני בזה , אתה יכול לרכוש 3 קוים של 10 מגה , אפילו מספקי תשתית שונה להפעיל בעזרתם MLPPP , שזה בפועל שלושה חייגנים , בפועל יהיה לך כתובת וירטואלית אחת , ובעזרתם יהיה לך גם LOAD BALANCE וגם גיבוי.

אם חייגן נופל , השני עומד איתן ויציב !

הדבר השני שגאוני בזה , 2 קוים של HOT במהירות 16/1.5 יעלו לצורך העניין 200 ש"ח להוט ו100 ש"ח לספק , יהיה לך בפועל 32/3 מגה , עכשיו קו אינטרנט עם UP של 2 מגה (ביזנט) בבזק עולה 400 ש"ח , קו עם UP של 3 מגה (כמו 3/3) עולה לפחות אלפייה.

מסקנה - אתה יכול, בהתאם לצרכים שלך לחסוך הון !

עכשיו אם אתה משתמש באותו מודם אחד באותה תשתית, לצורך העניין פורט של ADSL , אז אתה צריך שבזק יספקו לך קישור MLPPP (וכן יש כזה דבר) - זה יתן לך בערך כלום !

היתרון בקישור MLPPP בספק אחד , זה לבצע שני חייגנים במקביל אם זה לצורך גיבוי לספק אחר (מיותר) , או אם זה לאחד הארגונים !

בגדול כמו שSHLOMO אמר אתה צריך תמיכה אך ורק מהספק אינטרנט שלך !

ואני חושב שזה פתרון מעולה לעסקים קטנים , ככה נהנים מרוחב פס גבוה , לא משלמים הון ויש לך גיבוי אקטיבי ומנוצל !

נ.ב.

BONDING של פורטים בתשתית מבוצע כבר שנים בטכנולוגיות ישנות יותר , וגם בהן מבחינת החייגן יש רק אחד ! , לדוגמא SHDSL , וMLFR.

פורסם
  • מחבר

נכון מאוד.

MLPPP תאורתי תומך בכל חיבור PPP שהו.

אך עם הציוד שברשותי, pfSENSE שזה נתב שמבוסס על FREEBSD הוא תומך בMLPPP רק בPPPOE כך שזה מגביל אותי נטו לבזק, וכמו שאמרתי לכם רק לספקיות ספציפיות.

רק הסיכויים שאני אעשה LOAD BALANCE, אני אפרסם שאני אסיים בשביל להעלות את המודעות של אנשים שגם אנחנו יכולים לנצל את הטייקונים כמו שצריך ולא הם אותנו!

ציוד של סיסקו שאתה מדבר זה נתבים שכבר עולים מעל 2500+ אלא אם כן אני טועה?

אני מנייח שגם ציוד של CHECKPOINT וכו' תומכים גם בL2TP MLPPP אבל לא יודע אם זה נכון זה רק השערה.

זה בשבילי לא פיתרון בגלל המחיר...

המטרה העיקרית פה זה לחסוך בכסף ולקבל מקסימום מהירות מבחינת עלות של 1 מגה DS וUP לש"ח .

פורסם

כדאי שתחשוב טוב איך אתה עושה את הLB שלך, לגרום לLB בפס עולה זה קל, אבל בשביל ליצור מעין LB בפס היורד אתה תצטרך לעשות חלוקת תעבורה וNAT נפרד לפי החלוקה.

אם לא הכל יחזור מהאינטרפייס שעליו אתה עושה NAT..

פורסם

בעבודה שלי חיפשתי הרבה פתרונות לLOAD BALANCE על גבי ADSL וכו'

לצערי הרב , ללא תמיכה מצד הספק הLOAD BALANCE הוא לא אבסולוטי, לצורך העניין אם אתה קונה עם 2 WANים...ועושה NAT על שניהם , יהיה לך LOAD BALANCE אבל בצורה שכל סשיין יגש לWAN שונה , לצורך העניין אם תעלה קובץ בסשיין אחד (כמו לאתר) , אז לא תעבור בשום מקרה את הMAX UP של אחד הWANים.

זה יעיל אם יש לך רשת עם הרבה מחשבים , ואתה רוצה גם גיבוי אקטיבי ! וגם לגרום לכך שיהיה לך יותר רוחב פס כי יש לך הרבה מחשבים לשרת !

אבל אם אתה רוצה UP של 2 מגה ומעלה , תצטרך MLPPP או פתרונות יקרים יותר.

אני בטוח שתוכל למצוא נתבים בסביבות ה1000-1500 ש"ח שתומכים בזה....רק כדאי לך קודם לברר עם הספק - כמה כסף מדובר אצלם !

בלי קשר גם אם הנתב יעלה 1000$ לטווח הארוך זה משתלם !

פורסם
  • מחבר

אני מודע לכל מה שרשמת. אני מסכים איתך.

אבל שוב ראיתי את הpfSense בפעולה של LOAD BALANCE והוא עושה עבודה מעולה עם אפשרות לחבר המון חיבורים אליו ולא דווקא 2 חיבורים בלבד , ממה שידוע לי אין הגבלה כמובן שזה כבר תלוי בהרבה דברים אחרים וכו'.

לגביי ציוד שעולה 1000$+ יש סיכוי שזה משתלם אבל עדיין לא ידוע אם הוא יוכל בכלל לעבוד עם MLPPP בL2TP במיוחד עם החיבור L2TP שיש אצלנו לכן אני מסתייג מלעשות בכלל MLPPP דרך התשתית של הכבלים.

פורסם

בעבודה שלי חיפשתי הרבה פתרונות לLOAD BALANCE על גבי ADSL וכו'

לצערי הרב , ללא תמיכה מצד הספק הLOAD BALANCE הוא לא אבסולוטי, לצורך העניין אם אתה קונה עם 2 WANים...ועושה NAT על שניהם , יהיה לך LOAD BALANCE אבל בצורה שכל סשיין יגש לWAN שונה , לצורך העניין אם תעלה קובץ בסשיין אחד (כמו לאתר) , אז לא תעבור בשום מקרה את הMAX UP של אחד הWANים.

זה יעיל אם יש לך רשת עם הרבה מחשבים , ואתה רוצה גם גיבוי אקטיבי ! וגם לגרום לכך שיהיה לך יותר רוחב פס כי יש לך הרבה מחשבים לשרת !

אבל אם אתה רוצה UP של 2 מגה ומעלה , תצטרך MLPPP או פתרונות יקרים יותר.

אני בטוח שתוכל למצוא נתבים בסביבות ה1000-1500 ש"ח שתומכים בזה....רק כדאי לך קודם לברר עם הספק - כמה כסף מדובר אצלם !

בלי קשר גם אם הנתב יעלה 1000$ לטווח הארוך זה משתלם !

ישנם שני סוגים של LB, יש per packet ו per session, בשיטה הראשונה אתה תוכל לנצל את כל הUP.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים