עבור לתוכן

האתר כתוב בשפה מוזרה

Featured Replies

פורסם

כשאני נכנס לאתר KADMAN דרך הפיירפוקס אני רואה שהכל כתוב שם בשפה מוזרה(מצורפת תמונה). אבל דרך האקספלורר הכל טוב...

איך אפשר לסדר את זה??

תודה מראש :xyxthumbs:

[attachment deleted by admin]

פורסם

תשנה את הcharacter encoding בfirefox לעברית.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה זה עובד!!

תוכל להסביר לי למה האתר קדמן לא עבד טוב ב-UNICODE אלא רק בעברית. ואילו HWZONE לדוגמא מציג טוב רק ב-UNICODE ולא בעברית???

פורסם

כי את האתר הזה כתבו ככה, ואת האתר ההוא כתבו אחרת. :)

פורסם
  • מחבר

הפתרון שלך טוב רק עד שמכבים את המחשב...

אפשר לעשות משו שיסר את זה תמיד??

פורסם

בעיות כאלה נובעות ברוב המוחלט של המקרים מכך שהאתר כתוב בצורה לא תקנית ו/או חסרה, ועושה רושם שכך גם במקרה הזה.

אתה יכול לנסות שני דברים (תנסה כמובן כל אחד מהם בנפרד ולא את שניהם ביחד כדי שתוכל לדעת מי מהם עובד, אם בכלל).

1. ב-FF תשנה את הגדרת ה-Auto Detect (View > Character Encoding) ל-Universal.

2. בהגדרות של FF, תחת פריט התפריט Content תשנה את ברירת המחדל של הקידוד ל-Hebrew Windows 1255.

פורסם

הכי טוב יהיה להתקשר למי שאחראי על האתר ולהזכיר לו שאנחנו כבר לא בשנת 1999 ואולי כדאי לבנות אתר נורמלי.

או לעשות את מה שהבחור מעלי המליץ, למרות שלדעתי יש אפשרות שזה ידפוק לך אתרים אחרים, כדי להימנע מזה כדאי להתקין הרחבה כמו Charset Switcher שתאפשר לך לקבוע לאתר ספיציפי הגדרה הדיפולטית משלו. לא השתמשתי בהרחבה הזאת אף פעם אז אני לא אחראי על איך היא עובדת.

פורסם

יש בCONTROL PANEL בREGION AND LANGUAGE בתוך ADMINISTRATIVE אופציה לשנות את הDEFAULT UNICODE בוינדוס.

תבדוק אם זה עובד. (אולי צריך איתחול אחרי)

פורסם
  • מחבר

האפשרות השניה ש-ABOUT:BLANK הציע סידרה את זה. :xyxthumbs:

תודה לכולם!

פורסם

למרות שלדעתי יש אפשרות שזה ידפוק לך אתרים אחרים, כדי להימנע מזה כדאי להתקין הרחבה כמו Charset Switcher שתאפשר לך לקבוע לאתר ספיציפי הגדרה הדיפולטית משלו. לא השתמשתי בהרחבה הזאת אף פעם אז אני לא אחראי על איך היא עובדת.

קודם כל, ברור ששורש הבעיה טמון בקוד האתר עצמו (שכתוב בצורה די מזוויעה באופן כללי) שלא מצהיר על האופן שבו מקודד התוכן ולא מאפשר לדפדפן שעובד לפי תקנים לזהות את התוכן כמו שצריך. כך שהאתר הזה הוא החריג ולא כל השאר שכתובים בצורה תקנית.

כל קידוד תווים (במקרה שלנו Hebrew Windows 1255) מכיל אותיות לטיניות ואת מיפוי האותיות הרלוונטיות לשפה (ובמקרה הזה הקידוד הוא הרחבה ל-ISO 8859-8 שמוסיפה תווים מיוחדים כגון ניקוד עברי), כך שלא אמורה להיות בעיה עם אתרים הכתובים בעברית, אלא אם כן הם מצהירים ו"כופים" קידוד אחר. כמובן שתמיד ייתכן מצב שבו אתר מסוים לא יעבוד בקידוד מסוים (בדיוק כמו מה שקרה עם האתר הזה) ויהיה צורך לשנות את הקידוד, אבל אי אפשר להימנע מזה לגמרי ובאופן מוחלט, אז כך שכל מה שצריך זה להבין ממה נובעת הבעיה ואז לשנות את הקידוד (לפעמים ניסוי וטעיה) בהתאם.

פורסם

הכי טוב יהיה להתקשר למי שאחראי על האתר ולהזכיר לו שאנחנו כבר לא בשנת 1999 ואולי כדאי לבנות אתר נורמלי.

לא יקרה. האתר הזה שייך להילה קדמן (שלימדה אותי מדעי המחשב בתיכון). מהיכרות אישית - אין באמת סיכוי שהיא תשנה אותו בעצמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים